Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اقتصاد کشاورزی کشور به نگرش نو در زنجیره مزرعه تا سفره نیاز دارد و بخش خصوصی باید با قدرت بیشتر وارد میدان شوند.

محمود حجتی شامگاه چهارشنبه در نشست با فعالان و تشکل های بخش کشاورزی استان مرکزی در اراک افزود: توجه به زنجیره از مزرعه تا سفره در بخش کشاورزی امری ضروری است که با نقصان یک حلقه از این زنجیره، تمامی زحمات کشاورزان به هدر خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش کشاورزی در حوزه تامین نهاده های کشاورزی و مبحث زنجیره مزرعه تا سفره نیازمند تدوین راهبردی اقتصاد محور است.

وی ادامه داد: نیاز بازار مصرف کشور به گوشت مرغ، 2 میلیون و 400 هزار تن در سال برآرود شده و این در حالی است که ظرفیت تولید گوشت مرغ کشور، سه میلیون تن در سال است.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: جهاد کشاورزی سال 93، یک هزار و 700 تن مرغ را برای تعادل بخشی از چرخه بازار مصرف خارج کرد تا قیمت ها متعادل شود.

حجتی گفت: صنعت مرغداری در کشور با ظرفیت یک و 5 دهم کار می کند که برای توسعه و پیشرفت در این صنعت، جای کار بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به وضعیت اراضی منابع طبیعی و کشاورزی گفت: در سطح کشور چندین میلیون هکتار زمین وجود دارد و ده ها هزار پرونده قضایی تشکیل شده که مشکل حقوقی دارند.

حجتی اظهار کرد: جهاد کشاورزی در تلاش است تا مشکلات فعالان بخش های مختلف کشاورزی را برطرف و با استفاده از رویکردهای گوناگون، توسعه و تقویت این حوزه را دنبال کند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشورهای توسعه یافته از ظرفیت های ارزشمند بخش غیر دولتی در حوزه کشاورزی بهره مند هستند و دولت ها در این مسیر، تنها سیاست گذاری می کنند.

حجتی افزود: اتحادیه ها و تشکل های غیردولتی در کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و هلند، فعالیت موثری در تولید و عرضه محصولات کشاورزی برعهده دارند.

وی افزود: دامداران در کشور هلند هرگز نگران خریدار و قیمت محصولات تولیدی خود نیستند چرا که تعاونی مسئول مستقیم خرید است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: تکمیل زنجیره تولید تنها راه تثبیت شکوفایی اقتصادی است و تولید و رقابت در بازار مصرف محصولات کشاورزی نیز، به حیات زنجیره تولید وابستگی جدی دارد.

حجتی گفت: با وجود همه تلاش هایی که در بخش کشاورزی، دامداری و زارعت در سطح کشور انجام شده هنوز کاستی هایی وجود دارد و بابت این نواقص عذرخواهی می کنم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: مجموعه جهاد کشاورزی می کوشد برنامه ریزی مدونی برای کشت محصولات مورد نیاز کشور داشته باشد تا به شکل دوره ای، شاهد انبوه تولید و یا کمبود برخی محصولات نباشیم.

وی با یادآوری پرداخت یارانه به محصولات کشاورزی در کشورهای مختلف گفت: اتحادیه اروپا بیش از 100 میلیارد دلار در سال به محصولات کشاورزی یارانه پرداخت می کند و در کشور ترکیه نیز با کمک یارانه، محصولات کشاورزی صادر می شود.

حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت کشاورزی گلخانه ای در ساوه گفت: اقتصاد کشاورزی در شرایط جدید بر پایه آبیاری های نوین و کشت گلخانه ای استوار است و تحقق این امر باید در استان مرکزی با جدیت بیشتری پی گرفته شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اراک در کشت گلخانه ای ظرفیت قابل توجهی دارد و با استقرار کشاورزی نوین می توان بسیاری از سبزیجات مورد نیاز را در فضای گلخانه ای تولید و روانه بازار مصرف کرد.

استاندار مرکزی نیز در سخنانی گفت: تا پیش از سال 92 بیش از 6 میلیون تن گندم مورد نیاز کشور از خارج تامین می شد و انواع میوه های وارداتی نیز بخشی از بازار مصرف کشور را تشکیل می داد.

سیدعلی آقازاده افزود: اکنون تولیدات بخش کشاورزی استان مرکزی شامل شیر، گوشت سفید و قرمز، و انواع میوه ، علاوه بر تامین نیاز داخل استان به بسیاری از استان های همجوار نیز صادر می شود.

وی ادامه داد: نزولات آسمانی در زمستان سال جاری در مقایسه با سال گذشته، 80 درصد کاهش دارد که در 70 سال گذشته بی سابقه بوده است.

آقازاده اظهار کرد: استان مرکزی علاوه بر مزیت های صنعتی در بخش های مختلف کشاورزی، ظرفیت های ارزشمندی دارد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: رفع مشکلات و تنگناهای مختلف کشور به ویژه در حوزه کشاورزی با مشارکت هدفمند همه دستگاه های اجرایی و حمایت دولت از بخش خصوصی امکان پذیر است.

در ادامه این نشست، تشکل های مختلف کشاورزی، دامپروری، باغی و زراعی استان مرکزی مشکلات خود را با وزیر جهاد کشاورزی مطرح کردند.

استان مرکزی با 1.8 درصد جمعیت کشور حدود سه درصد تولیدات بخش کشاورزی ایران را به خود اختصاص داده است که 1.2 دهم درصد این تولیدات مازاد بر نیاز استان بوده و به سایر استان ها صادر می شود.

استان مرکزی نیز به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور، رتبه نخست تنوع تولیدات صنعتی را به خود اختصاص داده که بخش قابل توجهی از این تولیدات مربوط به بخش صنایع تبدیلی کشاورزی است.

این استان با وجود صنعتی بودن جزو 10 استان کشور در بخش کشاورزی است که 82 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان را شامل می شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۳۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو