Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمیه رحیمی، هنرمند سوخت‌نگار افغانستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به اینکه چهار سال است که به هنر سوخت‌نگاری چرم بر روی جعبه‌های قرآن، آن هم با ضایعات روی آورده‌ام، عنوان کرد: هنر اصلی من سوخت‌نگاری و معرق بر روی چوب است، در رشته‌های دیگری همچون مشبک، تذهیب فعالیت دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: چون کار مشبک است، از تکه و ضایعات چوب و چرم زیاد استفاده می‌شود، در مرحله بعد هنر خط است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این هنرمند اهل افغانستان در ادامه گفته‌های خود، افزود: در ادوار گذشته، برای نشان دادن شخصیت، درجه و رتبه اجتماعی شخص علاوه بر کتابت روی چرم، دور آن را هم با تذهیب و نقاشی زیباتر می‌کردند، ریشه این هنر در شرق جهان است.
رحیمی با بیان اینکه طراحی روی چرم از اوایل دوره قاجار به صورت مستقل پاگرفت، اظهار کرد: نقاشی روی چرم را روی جعبه‌های جواهر، آینه‌های روی دیوار و جلد کتاب‌ها کار می‌کردند و مصرف‎کنندگان این آثار هنری، هم قشر متمول یا اشراف و درباریان بوده‌اند، این هنر کم کم در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی همراه با دیگر هنرها در سطح جامعه و بین مردم گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه سوخت‌نگاری چرم بر روی جعبه‎های قرآن از جمله زیرمجموعه‌های هنر چرمی است، ادامه داد: از این هنر برای تزیین قلمدان‌ها، آینه‌ها، صندوق‌ها، زیرلیوانی‌ها، جلدهای کتب نفیس و. . . استفاده می‌شود. 
این هنرمند سوخت‌نگار با تأکید بر اینکه نقوش مورد استفاده در طراحی بر روی چرم گل و مرغ، مینیاتور است، افزود: در زمان‌های دور، هنر نوشتن روی چرم وجود داشته است و شايد نتوان به طور دقيق قدمت اين رشته را بيان كرد.

استفاده از آیات قرآنی در صدر اسلام بر روی چرم

رحیمی ادامه داد: روزگاری كه هنوز كاغذ در اختيار انسان نبوده، افرادی بودند كه مطالب را روی چرم مي‌نوشتند و به نسل‌های بعد به يادگار مي‌گذاشتند، نمونه بارز آن آيات قرآنی است كه در صدر اسلام جهت ماندگاری بيشتر بر روي چرم نوشته شده است لذا می‌توان، گفت كه هنر طراحی روی چرم يكی از قديمی‌ترين و جذاب‌ترين رشته صنايع دستی بوده است.

وی در خصوص وضعیت فروش این آثار، بیان کرد: متأسفانه هنر سوختن‌گاری چرم بر روی جعبه‌های قرآن بازار فروش خوبی در مشهد ندارد.

این هنرمند با اشاره به اینکه مردم افغانستان علاقه زیادی به هنر دارند، تصریح کرد: خامک‌دوزی، آیینه‌کاری و هنر طراحی بر روی لباس، از جمله علاقه‌مندی بانوان افغانستان است، اما به دلیل ناامنی و جنگ، بازاری که بخواهند محصولات خود را ارائه دهند نیست.

هنری که در آن روح خداوند متجلی باشد بیشتر مورد قبول مسلمانان واقع می‌شود

وی در ادامه با اشاره به اینکه هنری که در آن روح خداوند متجلی باشد بیشتر مورد قبول مسلمانان واقع می‌شود، اظهار کرد: مسلما استفاده از آیات و روایات قرآن در آثار هنری، به اثر جان می‌بخشد و باعث می‌شود تا مخاطب به خوبی با آن ارتباط برقرار کند.

با زیارت عاشورا آرام می‌شوم

رحیمی در ادامه گفته‌های خود، با بیان اینکه با زیارت عاشورا و آیت‌الکرسی آرام می‌شوم، عنوان کرد: آثار زیادی در خصوص زیارت عاشورا و آیت‌الکرسی داشته‌ام و هر زمان در زندگی آرامشم را از دست می‌دهم به این زیارت و آیه قرآن مراجعه می‌کنم. 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، حجت‌الاسلام علی عزیزی افزود: طرح "مسجد، پایگاه قرآن" از ابتدای امسال در استان همدان اجرا شد و هم اکنون در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری مساجد استان در حال اجراست.

او تصریح کرد: ترویج فعالیت‌های قرآنی، انس جوانان و نوجوانان با قرآن، ترویج معارف قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی و عمل به دستورات قرآن از اهداف اجرای این طرح است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد همدان استعدادیابی قرآنی و هدایت نوجوانان و جوانان به سمت فعالیت‌های قرآنی را از دیگر اهداف طرح برشمرد و گفت: برنامه‌های مختلفی همچون کلاس‌های قرآنی، محافل سنتی قرآنی و طرح تلاوت نور اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • قرآن همه چیز ماست
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود