Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: تولید کننده واقعی صادرکننده است که می تواند با سلیقه ها و نیازهای مختلف در سطح جهانی و متناسب با کیفیت های جهانی قدم بردارد.

مجتبی خسروتاج روز پنجشنبه در آئین تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان کرمانشاه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور افزود: به نظر می رسد نظام شایسته سالاری را نتوانسته ایم در همه بخش های اجرایی و قانونگذاری کشور به درستی پیاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا؛ وی اظهار کرد: ریشه بسیاری از مشکلات به افرادی بر می گردد که در مقام تصمیم گیرنده بوده اند و این موضوع نیز شاید به نقد احزاب و نهادهای مدنی و جلوگیری از شکل گیری آنها بر گردد لذا لازم است تجدید نظری در ساختار مدیریتی و استفاده از نخبگان صورت بگیرد.

خسروتاج در ادامه با اشاره به برخی از چالش های اقتصادی کلان کشور گفت: بازار صادرات بازار پویایی است و مرتب بازیگران آن در حال تغییر و تحول هستند و از این رو لذا لازم است صادر کنندگان متناسب با تغییر ذائقه مصرف کنندگان و تغییرات تکنولوژی پیش بروند.

وی تک نرخی شدن ارز را چالش دیگری عنوان کرد و افزود: بالا رفتن نرخ ارز برای مصرف کنندگان مواد خارجی مشکلاتی دارد هرچند که تا به امروز از هفت هزار و 400 تعرفه وارداتی پنج هزار و 500 تعرفه ارز متقاضی و بازار آزاد شده است.

به گفته خسروتاج چالش دیگر غیر رقابتی بودن نرخ محصولات داخلی در بازارهای بین المللی است به گونه ای که قیمت تمام شده کالاهای ما بالاتر است.

رئیس سازمان توسعه تجارت کشور در ادامه داشتن یک متولی واحد که بتواند برای صادرات تصمیم گیری کند را لازم دانست و گفت: اگر سازمان توسعه تجارت به جای آنکه در حد یک اداره کل دولتی باشد به یک سازمان توسعه ای تبدیل می شد منشا خدمات بهتری به خصوص سرمایه گذاری در مناطق محروم کشور می بود.

خسروتاج همچنین وجود مشوق های صادراتی را لازم دانست و گفت: اگر 2 درصد 45 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی کشور را بخواهیم به عنوان مشوق صادراتی در نظر داشته باشیم نیازمند چهار هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم که با توجه به محدودیت های اعتباری لازم است از درآمدهای وارداتی در جهت توسعه صادرات کمک بگیریم.

وی در ادامه به ارایه آمار 9 ماهه صادراتی کشور و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته پرداخت و اظهار کرد: در 9 ماهه سال جاری 2میلیارد و 600 میلیون دلار محصولات پلیمری صادر کرده ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدون تغییر مانده است و دلیل اصلی آن ایجاد محدودیت هایی از سوی چین به عنوان اصلی ترین مشتری ما در این حوزه بوده است.

به گفته او در بخش متانول 800 میلیون دلار صادرات داشته ایم که رشد 19 درصدی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است.

خسروتاج همچنین صادرات کود را 500 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: نسبت به سال گذشته 15 درصد کاهش صادرات داشته ایم و دلیل اصلی این موضوع رصد نکردن درست بازارهای بین المللی است به گونه ای که تولید کود در هندوستان از 4 میلیون تن به 12 میلیون تن افزایش داشته است و ازبکستان نیز از طریق ترانزیت کشور ما توانسته است بازار همسایه های غربی ما را تصاحب کند.

او اعلام کرد: در بخش اقلام عمده معدنی فلزی و غیر فلزی در مجموع با حدود پنج میلیارد دلار صادرات نسبت به سال گذشته 17 درصد رشد داشته ایم.

به گفته وی در بخش نساجی نیز بالای یک میلیارد دلار صادرات داشته ایم که رشد 19 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.

خسروتاج فرش دستباف با 309 میلیون دلار صادرات و رشد 27 درصدی و نیز پوشاک با 45 میلیون دلار صادرات و رشد 28 درصدی را دیگر اقلام صادراتی کشور عنوان کرد.

وی ادامه داد: در بخش پوست و چرم با وجود وضع عوارض خاص برای جلوگیری از خام فروشی و کمک به رشد صنعت چرم با 67 میلیون دلار صادرات 29 درصد رشد داشتیم.

به گفته او صادرات فرش ماشینی با 250 میلیون دلار و رشد هفت درصدی به فرش دستباف نزدیک شده است.

آنگونه که وی اعلام کرد: صادرات لوازم خانگی همانند سال گذشته در حد 180 میلیون دلار بوده است.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، صادرات محصولات فلزی همانند سال گذشته یعنی 610 میلیون دلار بوده است که در این بخش شیرآلات توانسته است با رشد خوبی 12 درصد افزایش صادرات داشته باشد.

خسروتاج به بخش خودرو نیز اشاره کرد و گفت: در بخش خودرو، قطعه سازان از خودرو سازان جلو زدند و 2 برابر صادرات داشتند.

به گفته وی در بخش کشاورزی میوه و تره بار با 756 میلیون دلار صادرات 21 درصد رشد داشته است.

وی همچنین به صادرات 500 میلیون دلاری شیرینی و شکلات و رشد 22 درصدی در این حوزه و نیز 540 میلیون دلاری لبنیات و رشد 31 درصدی آن اشاره کرد.

استان کرمانشاه با 371کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و داشتن 2مرز رسمی اقتصادی و پنج بازارچه مرزی یکی از محورهای صادرات کالا از کشورمان به خارج از کشور است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان

همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو که به معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران می‌پردازد، بانک سامان به عنوان یک بانک پیشرو در ارائه خدمات به تجار کشور، حضوری فعال و پررنگ در این نمایشگاه دارد.

به نقل از سامان رسانه، هاله حسین‌زاده معاون بین‌‎الملل بانک سامان در گفتگویی، با بیان اینکه بانک سامان به منظور معرفی خدمات خود به صادرکنندگان کشور، حضوری پررنگ در نمایشگاه ایران اکسپو دارد، عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط و محدودیت‌های بین المللی، یکی از بزرگترین دغدغه‌های صادرکنندگان ایرانی نحوه وصول عواید صادراتی است. از این‌رو بانک سامان با توجه به شبکه گسترده و قوی کارگزاری از یک‌سو و از سویی دیگر تیم حرفه‌ایی و توانمند خود، توانسته نقش موثر و بسزایی در راحتی، سرعت و امنیت صادرات و وصول درآمد‌های حاصله در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

معاون بین‌الملل بانک سامان سپس ادامه داد: در همین حال باید گفت که با توجه به جایگاه بسیار خوب بانک سامان در شبکه بانکی کشور، که طی چندین سال گذشته همواره در میان سه بانک اول کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی در حوزه واردات بوده، «بازار تقاضای» خوبی برای خرید ارز حاصل از صادرات در اختیار دارد که صادرکنندگان با اتکا بر توانمندی بانک سامان در این حوزه می‌توانند با سرعت و راحتی، تعهدات صادراتی خود را از طریق بانک سامان ایفا کنند.
حسین‌زاده در بخش دیگری از این گفتگو اظهار کرد: با توجه به سیاست بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر ارگان‌های متولی مبنی بر ایجاد ابزار‌های تشویقی و حمایتی در توسعه صادرات کشور و همچنین ایجاد بستری امن و راحت از طریق سیستم بانکی به منظور هدایت منابع ارزی واصله به سمت واردات مورد نیاز کشور، در آینده نزدیک نقش بانک‌ها به عنوان بازو‌های اجرایی بانک مرکزی در این فرایند پررنگ‌تر خواهد شد. از این رو، بانک سامان همانند گذشته، با تمام توان و قدرت آماده است تا در کنار فعالان اقتصادی کشور اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان به عنوان حلقه واسط تسهیل‌گر حضور داشته باشد تا با شنیدن دغدغه‌ها و نیازهایشان به ارائه راه حل و راهکار‌های متناسب با آن‌ها بپردازد.

معاون بین‌الملل بانک سامان با اشاره به مزیت این بانک نسبت به سایر بانک‌های کشور در حوزه ارزی، عنوان کرد: همانطور که پیش‌تر اشاره کردم بانک سامان، طی چند سال گذشته همواره بین سه بانک نخست کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی بوده که بی شک این مهم، نتیجه رضایت و خشنودی مشتریان از ارائه خدمات بانک سامان است و خود گویای مزیت بالای بانک سامان در شبکه بانکی کشور است.

هاله حسین‌زاده در پایان از تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات کشور دعوت کرد تا در تمامی اوقات سال برای دریافت اطلاعات و آگاهی از خدمات قابل ارائه به همکاران بانک سامان در شعب ارزی و یا همکاران بانکداری شرکتی بانک سامان و یا صرافی سامان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق