Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@22:10:16 GMT

طراحی سازه مسئله اصلی در حادثه پلاسکو نبود

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۷۵۳۱۰

 اکبر ترکان امروز در همایش ملی نگهداری از ساختمان‌ها و حفاظت در برابر حریق، با نگاهی به حادثه پلاسکو تأکید کرد: مسئله اصلی در حادثه پلاسکو طراحی سازه نبود، بلکه موضوع مهم نحوه نگهداری است؛ چراکه این ساختمان در دوره نگهداری آن‌قدر رها شده بود که هر کس اجازه انجام امور دلخواه را به خود می‌داد.

وی با تأکید بر اینکه بررسی‌های انجام‌شده بر روی این ساختمان نشان می‌دهد که انبار مواد و مصالح آتش‌زا و همچنین سیم‌های برق برای روشن کردن هیترهای برقی در ساختمان رها شده بود، اضافه کرد: امری که در زمان آتش‌سوزی هیچ ظرفیتی قادر به خاموش کردن آن نبود، همانا وجود مصالح آتش‌زا و سیم‌های برق رهاشده به حال خود بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکان با تأکید بر اهمیت مسئله نگهداری از ساختمان‌ها خاطرنشان کرد: در حال حاضر که مجموعه زیادی از واحدهای مسکونی احداث شده است، باید برای مدیریت و نگهداری از آنها تدابیری اندیشیده شود؛ چراکه در صورت عدم تحقق این امر، شاهد تکرار حوادث ساختمانی در کشور مثل همین ساختمان پلاسکو خواهیم بود.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: حادثه پلاسکو دردهای زیادی برای ما به همراه داشت که توجه به امر نگهداری شاید یکی از مهم‌ترین جنبه‌های آن به شمار برود.

وی با اشاره به اینکه مبحث 22 مقررات ملی ساختمان به طور کامل به امر نگهداری ساختمان‌ها می‌پردازد، اظهار داشت: در حال حاضر مجموعه‌های مسکونی بسیار زیادی در کشور وجود دارد که باید برای مدیریت در نگهداری آنها تدابیری اندیشیده شود.

ترکان گفت: با توجه به تجارب جهانی برخی کشورها با ایجاد اداراتی مستقل برای کنترل ساختمان‌ها و همچنین ایجاد تیم‌های مجهز برای تعمیر و نگهداری از آنها علاوه‌بر فراهم کردن زمینه‌ شغلی در روابط بین همسایگان نیز خللی وارد نمی‌کند.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر تمام اصول و قوانین طراحی سازه رعایت شود، اما نگهداری خوبی از ساختمان انجام نشود، حوادثی مثل ساختمان پلاسکو مجدداً تکرار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: درخواست ما از وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی این است تا برای راه‌اندازی مبحث 22 مقررات ملی ساختمان، هرچه سریع‌تر تلاش‌های خود را انجام دهد.

ترکان با اشاره به اصلاح بافت‌های فرسوده گفت: وزارت راه و شهرسازی اقدامات بسیار گسترده‌ای در این حوزه انجام داده است، به‌طوری‌که با مطالعه بیش از 500 محله در شهرهای مختلف برای آنها طرح تهیه کرده و برخی نیز به مرحله قرارداد رسیده است.

مشاور رئیس‌جمهور تصریح کرد: تاکنون اقداماتی که در بافت‌های فرسوده انجام می‌گرفت، در جهت اصلاح این مناطق نبود، اما در حال حاضر ارتقای کیفیت زندگی و رسیدن به محله‌ای باکیفیت جزء اهداف اصلی قرار گرفته است.

مشاور رئیس‌جمهور در امور نوسازی بافت‌های فرسوده به زلزله اخیر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: طبق گزارش تهیه‌شده توسط شرکت‌های کنترل کیفیت از سرپل ذهاب، هیچ ساختمانی در این زلزله خراب نشد، مگر اینکه طبق مقررات ملی ساختمان احداث نشده باشد.

وی ادامه داد: مطالبی در اهمیت مصالح به‌کاررفته در ساختمان و همچنین اتصالات و جوش پس از وقوع زلزله تهیه شد که محتوایی آموزشی داشته و اهمیت این موارد را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۵۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ایست‌های بازرسی در پی افزایش جرم و جنایت در لندن

به گزارش قدس آنلاین، مارک رولی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه رادیویی ال‌بی‌سی عنوان کرد که فرهنگ حمل چاقو باید به‌واسطه ترس از دستگیری توسط مجریان قانون، برچیده شود. وی با بیان اینکه ایست‌های بازرسی تاکتیک کارآمدی برای کاهش جرم و جنایت بشمار می‌رود افزود که برنامه پلیس در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.

این درحالیست که طبق آمارها، جوامع اقلیت و به ویژه رنگین‌پوست، بیشتر از افراد بومی و سفید پوست هدف ایست‌های بازرسی پلیس قرار می‌گیرند. تحقیقات نشان می‌دهد احتمال اینکه یک سیاهپوست توسط ماموران پلیس در خیابان متوقف و مورد بازرسی بدنی قرار بگیرد، در مقایسه با یک فرد سفید پوست، ۱۳ برابر بیشتر است. همچنین حدود ۲۷ درصد از بازرسی های بدنی توسط پلیس بدون دلیل موجه انجام شده است.

البته آمارها نشان می‌دهد که پلیس طی ۲ سال گذشته ۴۴ درصد کمتر از اختیارات خود برای ایست بازرسی استفاده کرده است. با این حال صادق خان شهردار لندن گفته است که از اختیارات پلیس در این زمینه، به شرطی که به صورت «حرفه‌ای، قانونی و متناسب» استفاده شود، حمایت می‌کند.

بحث درباره افزایش ایست‌های بازرسی در لندن درحالی افزایش یافته است که حادثه چاقوکشی روز گذشته در شمال شرق لندن، انگلیسی‌ها را شوکه کرده است. در جریان این حادثه، یک پسر بچه ۱۴ ساله بر اثر ضربات چاقو به قتل رسید و ۴ نفر دیگر بشدت مجروح شده‌اند.

پلیس لندن می‌گوید که این حادثه را تروریستی تلقی نمی‌کند اما همچنان انگیز مهاجم از انجام این کار مشخص نیست.

بر اساس آمارها، جرم و جنایت در انگلیس طی ۴ سال گذشته شتاب تندی به خود گرفته و شاخص‌ها در حال نزدیک شدن به آمار پیش از همه‌گیری کروناست. نشریه تایمز چاپ لندن پیش از شیوع کرونا گزارش داد که آمار جرائم در لندن برای اولین بار از نیویورک آمریکا پیشی گرفته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • امدادرسانی هلال‌احمر در ۴ استان متاثر از بارش‌ها
  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند
  • افزایش ایست‌های بازرسی در پی افزایش جرم و جنایت در لندن
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان یک کشته برجای گذاشت
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟