Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،در این شرایط شاید بهترین انتخاب سفرهای زمستانه، سفر به کویر باشد؛ چرا که مناطق کویری در تابستان بسیار گرم بوده و خطر مواجهه با عقرب و رتیل که با گرم شدن هوا، روی سطح شن‌ها می‌آیند نیز بیشتر است.

از کویرهای شناخته شده و در دسترس که بگذریم، در اینجا کویرهایی برای این فصل پیشنهاد شده است که شاید کمتر به آنها به عنوان مقصد سفر فکر کرده باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا آباد، روستایی در مجاورت تپه‌های شنی

معمولا با شنیدن نام کویر و رمل‌ها و تپه‌های شنی، تصویر مناطق مرکزی ایران به ذهن می‌آید.

با این حال مناطقی در حاشیه شمالی و جنوبی کویر لوت و دشت کویر وجود دارد که می‌توان با گذشتن از جاده‌های سرسبز به آنها دسترسی پیدا کرد.

منطقه حفاظت شده خارتوران در شرق استان سمنان و 250 کیلومتری جنوب شرق شاهرود، زیباترین مناطق کویری ایران را در خود جای داده است.

به دلیل طبیعت منطقه و تنوع زیستی فراوان خارتوران، برخی به آن لقب آفریقای ایران را داده‌اند. گرچه بخش‌هایی از این منطقه تحت حفاظت محیط‌زیستی است و شرایط بازدید تنها با مجوز امکان‌پذیر است، اما همجواری این منطقه با پستی و بلندی‌های شن‌های کویری در شرق را نمی‌توان نادیده گرفت.

 

انتخاب روستای رضا آباد از توابع شاهرود به‌عنوان مقصد، بهترین انتخاب برای دسترسی به یکی از زیباترین تپه‌های شنی منطقه است.

این روستا از توابع بیارجمند شاهرود و در 123 کیلومتری جنوب این بخش قرار دارد. در این محدوده بعد از گذشتن از روستاهای قلعه‌بالا و احمدآباد و پیمودن مسافتی در منطقه کویری در انتهای مسیر به روستایی کم‌جمعیت می‌رسید که انتهای روستا به تپه‌های شنی شگفت‌انگیز ختم می‌شود.

این تپه‌ها تا جایی به روستا نزدیک است که در بعضی خانه‌ها فقط چند قدم با شن‌های کویری فاصله دارد و تپه‌های شنی محل بازی کودکان روستاست.

بیشتر بخوانید:4 روستایی که سیگاری‌ها نمی‌توانند به آنجا بروند!

نکته بسیار مهم در سفر به این منطقه رعایت جوانب کامل ایمنی در جاده‌های منتهی به مقصد است. خارتوران یکی از زیستگاه‌های یوزپلنگ ایرانی، از گونه‌های در خطر انقراض است.

این حیوانات برای دسترسی به آبشخورهای فصلی به‌ناچار از جاده‌های بین راه عبور می‌کنند و بسیاری از آنها بر اثر تصادف با وسایل نقلیه جان خود را از دست داده‌اند.

علاوه بر این، این منطقه ذخیره‌گاه ژن حیوانات ارزشمندی مثل کاراکال، گربه وحشی، آهو، جبیر، پازن، گورخر و پستانداران دیگر است که اهمیت رانندگی با سرعت پایین را دو چندان می‌کند.

قصر بهرام، کاروانسرای کویری متفاوت

کاروانسراها سال‌ها قبل محل استراحت مسافران مسیرهای کویری بوده است و اکنون تعدادی از آنها به محلی برای اقامت گردشگران این مناطق تبدیل شده است.

برای مثال کاروانسرای مرنجاب، نزدیک آران و بیدگل کاشان، که چند سال اخیر شهرت آن بیشتر شده است، در مجاورت رمل‌های زیبا و بلند شنی است و به همین دلیل بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما اگر شما کمی بیشتر علاقه به دیدن طبیعت بکر کویری داشته باشید و مقصد شما فقط رمل‌های شنی نباشد، می‌توانید مقصد دیگری را برای کویرگردی انتخاب کنید.

کاروانسرای قصر بهرام در جنوب ورامین و ابتدای پارک ملی کویر، محلی است که در مجاورت بسیاری از جاذبه‌های دیده‌نشده کویری قرار گرفته است.

پیش از احداث جاده تهران- قم، کوتاه‌ترین مسیر بین تهران و کاشان از نزدیکی این کاروانسرا می‌گذشت و از سمت کویر نیز مسیری به گرمسار و فیروزکوه وجود دارد.

اکنون مسیر اصلی این کاروانسرا جاده ورامین - پیشوا (امامزاده جعفر) است که در نهایت به جاده خاکی کنار راه آهن به سمت مبارکیه می‌رسد و بعد از آن وارد منطقه پارک ملی کویر می‌شود.

برای ورود به پارک ملی کویر نیاز به مجوز وجود دارد. البته چند سالی است به دلیل استقبال بیشتر طبیعت‌گردان و دوچرخه‌سواران از این منطقه، روند دریافت مجوز تسهیل شده است.

قصر بهرام سال‌ها پیش مقصد بسیاری از رصدگران آسمان شب بود و آسمان تاریک یکی از جاذبه‌های اصلی منطقه محسوب می‌شد؛ اما امروز به دلیل گسترش آلودگی نوری شهرهای اطراف، شب‌ها آسمان مثل گذشته تاریک نیست.

با این حال هنوز جاذبه‌های بسیاری طبیعت‌گردان را به آنجا می‌خواند. از هنر معماری شگفت‌انگیز این کاروانسرای کویری که بگذریم، مسیر سنگفرش با سابقه تاریخی 400 ساله نزدیک کاروانسرا، یکی از زیباترین مسیرهای پیاده‌روی کویری است که فسیل‌های موجودات دریایی نیز گاهی در این مسیر به چشم می‌خورد.

در نهایت این مسیر به کاروانسرای عین‌الرشید می‌رسد که گرچه مثل قصر بهرام بازسازی نشده است، اما دیدن آن هم خالی از لطف نیست.

همچنین در این مسیر، چند نقطه سرسبز وجود دارد که معمولا آبشخور حیوانات منطقه است و بهتر است از دور از این مناطق لذت ببرید.

سفر به قصر بهرام، سفری شگفت‌انگیز به منطقه‌ای از کویر است که به دلیل نداشتن تپه‌های شنی، کمتر شبیه کویرهایی است که قبلا دیده‌ایم، اما طبیعتی منحصر به خود دارد که کمتر جایی می‌توان مشابه آن را دید.

از همه مهم‌تر گردشگری مسئولانه در این منطقه، عدم دخالت در محل زندگی حیوانات و توجه به آسیب‌ هایی که ممکن است مستقیم یا غیرمستقیم به منطقه و تنوع زیستی وارد شود، اهمیت بسیاری دارد.

منبع:جام جم

انتهای پیام/

سفر زمستانی به حاشیه‌های کویر 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • شناسایی، پایش و رصد تهدیدات موجود و پیش بینی تمهیدات مناسب
  • در صورت دریافت پیشنهاد مناسب؛ آمادگی آرسنال برای فروش گابریل ژسوس
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • مکان دقیق مثلث برمودای ایران
  • وظیفه یگان‌های تکاوری در مناطق کویری، تامین امنیت است
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • این جاده‌های ایران در بهار هم برفی هستند
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟