Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، 29 دی ماه درست یک روز پیش از فروریختن ساختمان پلاسکو است ، یک سال گذشت ، یک سالی که هر چقدر روزهایش برای ما سریع گذشته باشد اما برای خانواده آتش نشانان و کسبه پلاسکو که دراین حادثه از دست داده های زیادی دارند  سریع نگذشته باشد ودر سالگرد این حادثه تلخ به سراغشان که بروی هنوز داغشان تازه است، از دردسرهایشان می گویند از اینکه حداقل صد نفر از همکارانشان برای همیشه صنف پوشاک را ترک کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بیکار شدن  حداقل 6 هزار نفرو رسیدن به مرز فقر.

وقتی با کسبه سابق پلاسکو صحبت می کنیم و نوید به زمین خوردن کلنگ ساخت ساختمان جدید را می دهیم  هیچ کدام باور نمی کنند می گویند مگر همان وقت در همان همه رسانه ای اعلام نشد که دوساله ساخته می شود ؟ حالا پس از یک سال قرار کلنگش زمین بخورد؟ حتما ساختش به عمر ما قد نخواهد داد.

به سراغ یکی از قدیمی ترین کسبه ساختمان پلاسکو سابق رفتیم، پیرمردی که می گفت بیش از 40 سال در پلاسکو فعالیت کرده بودو روز حادثه  حتی فرصت نکرده تا اسناد و مدارکش را بردارد، می گفت ثمره 40 سالم آن روز مقابل چشمانم سوخت و به هوا رفت. از وضعیت این روز های کسب و کارش هم راضی نبود و گفت:" یک هفته است دشت نکرده ام، کار برای همه مان سخت شده است، اگر همه کسبه دور هم جمع می شدیم و می توانستیم کمر راست کنیم این پاساژ هم پلاسکو بود دیگر ! مگر پلاسکو را چه کسی پلاسکو کرد؟ همین کسبه بودند که به آن رونق  دادند؛ امروز هر کداممان یه سمتی رفته ایم نزدیک به 150 نفر از کسبه که دیگر پوشاک را رها کرده دیگران هم چند ماه از پاساژ نور به تجارت جهانی و جاهای دیگر رفتند و پراکنده شدند و حالا همه مان به سختی روزگار می گذرانیم."

دیگر چشمش از آتش و نا ایمن بودن ترسیده بود می گفت پاساژ تجارت جهانی پایان ندارد نمی شود به آن اطمینان کرد تنها چیزی که مارا در این پاساژ نگاه داشته همین ایمنی اش است. می گفت دیگر امکان ندارد به سراغ مغاز ای رود که بیمه نباشد یا نقشه ایمنی اش را پیش از ورود ندیده باشد.

از روزهای قدیم تر هم گفت از اینکه در دوران جنگ هر هفته وانت ها و خاور ها کمک کسبه را به جبهه می بردند گفت: نمی دانم این روز ها مردم چه برسرشان آمده ؟ خدا می داند همین کسبه چند دختر و پسر را به خانه بخت فرستادند اما حالا خیلی ها رعایت حال همان افراد را نمی کنند همکارم از خیرین ثابت پاساژ بود حالا خودش نمی تواند دخترش را عروس کند!

امید آخرین سنگر است!

کمتر از یک هفته مانده سالگرد حادثه دلخراش پلاسکو بود که معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از به زمین خوردن گلنک ساختمان زمین در سالگرد این حادثه خبرداد.

برخلاف نگرانی  و نا امیدی این روز های  کسبه، حجت معاون شهردار تهران با بیان برخی جزئیات ساختمان جدید گفت: او افزود: بنیاد مستضعفان زمینی که در زیر ساختمان بود، همچنین پارکینگ "اکبر" در شرق آن به مساحت 4200 متر و ساختان پنج طبقه پشتی را خریداری کرده تا بتواند مجتمعی بسازد. 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه ما تراکم  قانونی را که در طرح تفصیلی است به رسمیت می‌شناسیم، اما از سوی دیگر حقوق مکتسبه کسبه هم باید در نظر گرفته می شود، گفت: نهایتا با جمع بندی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که در 29 دی ماه جاری کلنگ ساختمان جدید پلاسکو زده شود، ساختمان جدید 5 طبقه پارکینگ دارد و در 10 طبقه ساخته می شود.

به گفته او، باید در پلاسکو 2300 پارکینگ ساخته می‌شود، اما با توجه به اینکه تنها در 5 طبقه زیرزمین 1300 پارکینگ می‌توانستند بسازند قرار است بنیاد مستضعفان پارکینگ مقابل پلاسکو پارکینک پروانه را مرمت و هوشمند کند. تا مابقی ظرفیت پارکینگ‌ها در این قسمت تامین شود.

حجت با بیان اینکه تردد خودروها به پاساژ روبرو موجب قطع شدن خط ویژه اتوبوس و بروز حوادثی می‌شد، گفت: بنیاد مستضعفان قبول کرد که از طرح ایجاد خط ال‌.آر.تی در مسیر بهارستان حمایت کند.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: شهرداری با بنیاد مستضعفان در خصوص پلاسکو با قوانین جاری عمل کرد منتها برای اینکه ساخت پلاسکو مشکلات دیگری ایجاد نکند همه جوانب را سنجیده‌ایم.

اما حرف و حدیث ها بر سر پلاسکو به ساخت یک ساختمان ختم نمی شود انگار پلاسکو ریخته بود تا تهران جان بگیرد و مسئولان به فکر کمبود ها بیفتند.

زنگ ها به صدا در آمدند

 هفته ای نبود که اظهار نظری در مورد ساختمانی که بر قلب مردم فروریخت نشود، اما پلاسکو که دیگر نبود و همه نگران صدها پلاسکوی دیگر درکشور بودند.

دولت عضو شده بود، پارلمان شهری چهره ای تازه به خود گرفته شهردار تازه ای مدیریت شهر را به دست گرفته است و همه یک سخن دارند پلاسکو تنها بمب ساعتی تهران نیست!

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در همین روز های اخیر به توجه ویژه شورای شهر به نوسازی ناوگان آتش نشانی در بودجه 97 تأکید کرد.

فراهانی با بیان اینکه تنها در شش ماهه اول امسال مجوز استخدام 13 هزار نفر صادر شده است، گفت: نکته اینجاست که با وجود استخدام‌های زیاد در شهرداری این نیروها جذب آتش نشانی که نیاز فوری به پرسنل دارند نشده و همچنان در ایستگاه‌ها، کمبود نفرات به چشم می‌خورند که باید فکری به حال این موضوع کرد.

همچنین قدیری معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر  تهران خبرداد؛ 7300 ساختمان غیر مسکونی نا ایمن دارد.

او در مورد نحوه بررسی ساختمان‌های مشکل دار تهران و اینکه چه تعداد ساختمان پر خطر در تهران شناسایی شده است، گفت: ما در آتش‌نشانی ساختمان‌های پر خطر و میان‌خطر را بر اساس 24 شاخص ارزیابی کردیم که این شاخص‌ها شامل جمعیت،‌طبقات، بافت جمعیتی به معنای اینکه چه تعداد افراد پیر، بیمار و کودک و یا معلول حضور دارند، راه‌های خروج و فرار، سیستم اعلام و اطفای حریق و... است.

 زهرا نژادبهرام هم در این خصوص گفته بود: مهم این است که چطور از ایجاد حوادثی نظیر پلاسکو پیشگیری کنیم.  

وی  گفت: بند ۵۵ قانون شهرداری موظف است نسبت به نقاط ایمنی شهر اقدام کند؛ امروز  و در شرایط بازگشایی مدارس، یک دبستان دخترانه در تهران آتش گرفته و مدرسه تعطیل شده؛ منبع آتش سوزی سیم‌های برقی بوده اند که از سالها قبل دچار پوسیدگی شده بودند.

اظهار نظر درمورد تهران و خطرات آن تنها به چند مورد ختم و نمی شود، طی یک سال گذشته تقریبا مسئولی نبود که صدای زنگ خطر پلاسکو به گوشش نرسیده باشد و این ها تنها تعدادی از آن ها بود.

عزم همگانی برای پیدا کردن مقصر

شاید کمتر از 10 روز پیش از حادثه پلاسکو دانشگاه ها، دولت، شورای شهر، شهرداری و هر نهادی که حتی کوچکترین ارتباطی با این حادثه داشت کمیته ای تشکیل داد تا مقصر این حادثه پیدا شود . کار تاجایی پیش رفت که پرونده پلاسکو روی میز رییس جمهوری گشوده شد.

شهردار سابق در شورای شهر و مجلس شورای اسلامی  برای ارائه توضیحات حاضر شد و ضمن مقایسه حادثه تروریستی یازده سپتامبر با پلاسکو مدعی برداشتن اهنگ مذاب با دست خود را داشت! گویی بجای جلسه ارائه توضیحات برای گرفتن مدال افتخار جلو مسئولان حاضر شده است.

در هرحال پرونده پلاسکو با وجود ارائه گزارش کمیته ملی همچنان باز است بدنیست نگاهی هم به چکیده است گزارش بی اندازیم:

‌1  . تکلیف نگهداری عمده از ساختمان پلاسکو بر عهده مالک یعنی بنیاد مستضعفان بوده است، ولی با وجود اخطارها مبنی بر ناایمن بودن ‌ساختمان، مالک اقدام موثری انجام نداده است.‌

‌2 . شهرداری تهران، در اجرای کامل و به موقع بند 14 ماده 55 قانون شهرداری و تبصره آن، کوتاهی کرده است. شهرداری همچنین درباره ‌اجرای مبحث 22 مقررات ملی ساختمان برای تعیین روش نگهداری و بهره برداری ایمن و مطمئن بناهای موجود، علیرغم ابهامات آن، حساس نبوده است.‌

‌3 . اجرای وظایف قانونی مالک و شهرداری در جهت ایمن سازی ساختمان ، مستلزم تعطیل کردن ساختمان یا ‌ممانعت از تداوم کسب و کار در ساختمان پلاسکو نبوده است و ایمن سازی امکان پذیر بوده است.

‌4 . تکلیف قانونی وزارت تعاون به بازرسی حفاظت فنی از کارگاه های واقع در ساختمان پلاسکو ، روشن بوده و کوتاهی در انجام این امر از ‌سوی وزارت نام برده در مورد ساختمان پلاسکو خلاف وظایف قانونی این وزارتخانه تلقی می شود.‌

‌5 . وزارت راه و شهرسازی با وجود اقدامات مثبت در حال اقدام، درباره مقررات ایمنی و مسایل ساختمان های موجود مانند ملاحظات اجرایی ‌مبحث 22 ، به مقررات ملی ساختمان به طور تاریخی کم توجه بوده است.

‌6. وزارت کشور در اجرای مبحث 22 مقررات ملی ساختمان اقدام موثری نکرده و به طور موثر به وظایف خود در این ‌خصوص عمل نکرده است.‌

‌7. شورای ساختمان پلاسکو باید به مساله ایمنی فضای کاری کسبه و ساختمان از بعد حریق توجه می کرد، زیرا به هر نحو از ‌اخطارهای آتش نشانی مطلع بوده و می توانسته است همانند سایر فعالیت های جاری خود این موارد را نیز مورد پیگیری جدی ‌قرار دهد، اما این کار انجام نشده است.‌

‌8. سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران تا حدودی به تکلیف خود در بازرسی از ساختمان و دادن اخطار و دستورالعمل ‌های ایمن سازی عمل کرده، اما این اقدامات موثر نبوده است. دستورالعمل ها نیز کلی بوده اند. شایان ذکر است که در ‌مجموع، این سازمان ابزار قانونی لازم برای تحقق الزامات قانونی و الزام اشخاص را در اختیار ندارد.‌

شهید کیست؟

بجز جان شهروندان، وضعیت کسبه گروه دیگری هم مورد توجه هستند همان هایی که در آشفته بازار مقصران کم تقصیر ترین بودند و بیشترین درد را به دوش کشیدند؛ خانواده شهدای آتش نشان

از همان روز های اول زمزمه های شهید شناخته شدن شهدای آتش نشان شنیده شد، از نامه محمد مهدی تندگویان تا درخواست برخی از نمایندگان مجلس، اما در نهایت با همه این تلاش به دلیل قانون های موجود در کشور شهدای اتش نشان هرچند که مقام معنوی و حقیقی شهید را خواهند داشت از سوی  بنیاد شهید به عنوان شهدای خدمت شناخته شدند.

 

در قانون اساسنامه بنیاد شهید امده است:

کسی که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضدانقلاب و اشرار نثار کرده یا می‌کند. در حکم شهید: کسی که ازنظر مأموریت، وظایف و اهداف تعیین‌شده همانند شهید است، ولی ازلحاظ شرایط وقوع یا محل شهادت متفاوت است.

از طرف دیگر حجت الاسلام شهیدی رییس بنیاد شهید در سخنان خود در اردیبهشت 96 گفت: بر اساس قانونی که در اوایل انقلاب تصویب شد، بنیاد شهید تنها برای افرادی که در دوران دفاع مقدس و جبهه، جان خود را از دست می‌دادند و شهید محسوب می‌شدند خدمات ارائه می دهد.

او همچنین  یادآور شد: ما این افرادی که برای نظام خدمت می‌کنند را به‌عنوان شهید قبول داریم و امیدواریم اجر شهید برای آن‌ها باشد و حتی در قطعه شهدا به خاک سپرده می‌شود ولی تأمین زندگی آن‌ها با اداره مربوطه است.

 معاون رئیس‌جمهوری در صحبت‌های خود به شهدای نهادهای مختلف کشور اشاره کرد و ادامه داد: افرادی مانند آتش‌نشانان و نیروهای راهداری که در حادثه‌ای کشته می‌شوند طبق قانون باید تأمین معیشت آن‌ها به عهده اداره مربوطه آن‌ها باشد، اگرچه این‌ها برای ما شهید هستند و چنانچه اعتبار لازم را به بنیاد شهید تخصیص دهند ما خدمات لازم را به این افراد ارائه می‌دهیم. برای محیط بانان نیز ما آن‌ها را به‌عنوان شهید می‌شناسیم اما بازهم تأمین معیشت آن‌ها با محیط‌زیست است اما طبق قانون محیط‌بانی که در درگیری با اشرار کشته شود به‌عنوان شهید محسوب می‌شود.

داغ همیشه زنده

پلاسکو آخرین روز دی ماه سال گذشته درس های بزرگی به ما داد، 12 طبقه در کمتر از یک ساعت خانه و خانواده بسیاری را ویران کرد. اما آنقدر نداشته هایمان را به رخ کشید که هنوز هم با گذشت 365 روز برای نوشتن از آن موضوع هست.

از راه بندان و سیل دوربین و سلفی تا دزدی در مغازه ها!

از کمبود تجهیزات و قصور مسئولان ، از بی توجهی مردم به مسائل ایمنی و اهمیت بیمه .

و آنچه در نهایت یاد و ارزش شهدای آتش نشان را دل دل مردم زنده نگاه می دارد نامگذاری یک معبر یک یادبود نیست بلکه درس های بزرگی است که تک تک ما از این حادثه گرفتیم.

پلاسکویی ها در گفت و گو با برنا از این روزها و امیدها و ناامیدی هایشان می گویند:

 

خبرنگار: پوپک کفیلی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۰ شهید خدمت | ساخت ۱۱ هزار مسکن

به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نشست خبری رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در آستانه هفته بسیج سازندگی برگزار شد.

محمد زهرایی در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم آنلاین مبنی بر اینکه تاکنون چند نفر از جهادگران شهید در کشور شناسایی شده اند، عنوان کرد: تا مدتی پیش برای شناسایی افرادی که در گروه‌های جهادی دچار حادثه شده بودند، اقدامی انجام نشده بود. اما از حدود شش سال پیش که در بسیج سازندگی فعالیت خود را آغاز کرده ام، اقدامات لازم برای شناسایی این افراد در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حدود شش سال گذشته شهدای جهادگری شناسایی شده اند که مربوط به دهه هفتاد هستند، ادامه داد: به این ترتیب تاکنون ۶۰شهید جهاد خدمت در کشور شناسایی شده اند.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور یادآور شد: برای شناسایی شهدای جهادگر قواره‌ای تهیه و در ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز مطرح شده است.

زهرایی عنوان کرد: در واقع برای شهید محسوب شدن این افراد مواردی در نظر گرفته شده است، برای نمونه شخصی شهید شناخته می‌شود که با حکم در گروه‌های جهادی شرکت کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این فرد جهادگر باید در عرصه دچار حادثه شده و با گروه جهادی ثبت شده همراه شده باشد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: برای این مهم نیز قانون را اصلاح کرده ایم، زیرا در قانون بسیج سازندگی سال ۹۸ به بحث درمان و شهید شناخته شدن جهادگران اشاره‌ای نشده بود.

زهرایی ادامه داد: بنابراین از نمایندگان مجلس تقاضا داریم رسیدگی به این مهم را هر چه زودتر در صحن مجلس مطرح کنند.

 همه با هم برای خدمت رسانی

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه شعار امسال در نظر گرفته شده برای هفته بسیج سازندگی «همه با هم برای خدمت‌رسانی» است، یادآور شد: بسیج مردمی‌ترین تشکیلات انقلابی است، تشکیلاتی که به الگویی برای بلاد اسلامی تبدیل شده است.

 وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۳۳ هزار مسکن از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) ساخته شد، عنوان کرد: از این تعداد ۱۱ هزار مسکن توسط بسیج سازندگی احداث شده است.

زهرایی با بیان اینکه سال گذشته در گسترش کمی ۱۱ هزار گروه جهادی به جمع ما پیوستند، توضیح داد: اکنون در سامانه اطلس بیش از ۶۲ هزار گروه جهادی ثبت شده که ۵۱ هزار گروه فعال هستند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: سال گذشته جشنواره جهادگران در ۴۴ نقطه از کشور برگزار شد و اختتامیه این جشنواره در هفته بسیج برگزار می‌شود.
 وی با اشاره به گسترش کیفی یادآور شد: برای این مهم اقشار تخصصی را پای کار آوردیم و در هفته بسیج سازندگی از مدرسه‌ای که مدرسه جهاد است و رویکرد آموزشی دارد رونمایی می‌شود. 

 زهرایی به دیگر اقدامات جهادگران اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه تهیه و اهدا شد. علاوه بر این ۴ میلیون بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه ما موضوع اشتغال را هم دنبال می‌کنیم، ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار پروژه سازندگی در سال گذشته اجرا شد و در این مدت زمینه آزادی ۲۹۰۰ زندانی هم فراهم شد.
 وی با اشاره به قرارگاه اقتصاد مقاومتی بیان کرد: در این قرارگاه طرح‌های اشتغال زایی و اشتغال دنبال می‌شود. ما به دولت در سال گذشته تعهد اشتغال دادیم و حدود ۱۲۳ هزار شغل در سال گذشته ایجاد شد.

زهرایی یادآور شد: ۳۰ هزار فرصت شغلی نیز از طریق صندوق قرض‌الحسنه ایجاد شد و ۲۷ هزار فرصت شغلی در واحد‌های صنعتی فراهم شد.

به گفته وی بیش از هزار مانع زدایی در این بخش اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: حدود ۵ هزار اشتغال نیز در شر‌کت‌های دانش بنیان صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • تاثیر گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد | مي‌گويند بي‌حجاب راه نده اما در شأنم نیست | می‌آیند، رفت و آمد يك‌سوم مي‌شود!
  • تاثیر حضور گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد!
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در آزاد راه قزوین به تهران
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • شناسایی ۶۰ شهید خدمت | ساخت ۱۱ هزار مسکن
  • آیین کلنگ زنی احداث ۱۳۴ واحد نهضت ملی مسکن در شهر گهرو برگزار شد
  • استخراج ۱۸۳ هزار بشکه نفت در بهمئی/ سد آبریز آرزویی بر دل مردم
  • ۶ روستای شهرستان درمیان آبرسانی می شود