Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عرب زبان با اشاره به تداوم حملات موشکی و شرایط سختی که سعودی ها در یمن بدان گرفتار شده اند، تنها راه خروج از مخمصه و ورطه را گفتگو با انصارالله یمن دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، رای الیوم در مطلبی با اشاره به گرفتار شدن سعودی ها در باتلاق یمن نوشته است: شلیک موشک های بالستیک حوثی ها به عربستان و فرمان سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان برای اختصاص دو میلیارد دلار برای بانک مرکزی یمن  در عدن برای توقف بحران ارزی یمن اوج مخمصه و بحرانی که سعودی ها در یمن بدان گرفتار شده اند را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه آورده است: موشک های بالستیکی که به جیزان در جنوب غربی عربستان از سوی یمنی ها شلیک شده و تعداد آنها طی ۱۰ روز گذشته به ۵ عدد رسیده است به مثابه تهدید امنیتی و نظامی برای عربستان است و خزینه مالی این کشور را تهی می کند به ویژه که گزارش هایی درباره شکست سامانه پاتریوت در ساقط کردن این موشکها وجود دارد و اینکه نیروهای سعودی برای ساقط کردن هر موشک بالستیک حوثی ها به هفت موشک پاتریوت نیاز دارند و اگر قیمت هر موشک پاتریوت بین پنج تا هفت میلیون دلار باشد این برای خزینه مالی عربستان بسیار سنگین است و این جدای از اثرات روانی و امنیتی این حملات موشکی است.

رای الیوم در ادامه می افزاید: جنگ ضد یمن که ائتلاف تحت رهبری عربستان به راه انداخته است و ماه مارس آینده سه سال آن تمام می شود و اختصاص دو میلیارد دلار و تزریق آن به بانک مرکزی یمن، تاکیدی بر این است که عربستان مسئول مستقیم مشکلات مالی و معیشتی برای بیش از ۲۵ میلیون یمنی است. رهبران عربستان از دو حیث نگران هستند؛ نخست ادامه حملات موشکی به عربستان و خواه وخامت اوضاع معیشتی و انسانی در یمن با فروپاشی ریال و بالا رفتن نرخ تورم به شکل بی سابقه؛ اما گزینه های سعودی ها به نظر محدود به نظر می رسد به ویژه که آنها توان حل و فصل اوضاع از طریق نظامی را ندارند و طرح ها و راهکارهای سیاسی نیز وجود ندارد.

این رسانه نوشته است: برگزاری نشست فوری سازمان همکاری اسلامی در سطح وزیران خارجه در مقر آن در شهر جده در هفته آینده برای بررسی حملات موشکی بالستیک به ریاض یکی از نشانه این نگرانی سعودی هاست و آنها به دنبال جلب حمایت سیاسی کشورهای اسلامی برای مقابله این خطری که ایران را در ورای آن متهم می کنند، هستند.

رای الیوم آورده است: تزریق دو میلیارد دلاری موقتا فروپاشی ریال یمنی را متوقف می کند اما قطعا نمی تواند شلیک موشک های بالستیک به شهرهای عربستان را متوقف کند و احتمال افزایش شلیک موشک ها در راستای استراتژی که جنبش انصارالله دنبال می کند نیز هست تا از نظر مالی و انسانی عربستان را دچار فرسایش کند. به نظر می رسد که تنها گزینه ای که عربستان برای خروج از بحران یمن پیش رو دارد گفتگو با انصارالله در اسرع وقت ممکن برای کاستن از خسارات است زیرا مجبور به برداشتن این گام یعنی گفتگو در سرانجام کار است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)

رومیان باستان نوعی منجنیق یا پرتابگر داشتند که به آن «بالیستا» می‌گفتند؛ این منجنیق مانند یک کمان بزرگ بود که تیرهای بزرگ یا گلوله‌های سنگی را در آن قرار می‌دادند و با آزاد کردن کمان، گلوله را با نیرویی زیاد و با حالتی قوس‌دار به سمت اهداف پرتاب می‌کردند.

به گزارش فرادید، موشک‌های «بالستیک» هم تقریبا به همین شکل عمل می‌کنند، اما با یک نیروی اولیۀ خیلی شدیدتر که از موتورهای راکت به دست می‌آید.

طرحی از یک «بالیستا»

موشک بالستیک نیروی پرتابش را فقط در همان مراحل ابتدایی حرکت و پرتاب دریافت می‌کند؛ درست مثل گلوله‌ای که از یک منجنیق قدیمی شلیک می‌شد. گلولۀ منجنیق بعد از اینکه به هوا برمی‌خاست دیگر هیچ موتور یا چیزی شبیه به آن نداشت بلکه ابتدا به واسطۀ نیرویی که منجنیق به آن وارد کرده بود به سمت بالا می‌رفت و بعد تحت تاثیر نیروی جاذبه با حالتی قوسی به سمت پایین متمایل می‌شد و به هدف اصابت می‌کرد؛ همان حالتی که وقتی یک سنگ را با دست پرتاب می‌کنید اتفاق می‌افتد.

طرحی که نوع حرکت موشک بالستیک را نشان می‌دهد

موشک‌های بالستیک نیز در ابتدای پرتابشان در یک یا چند مرحله توسط راکت‌ها به سمت بالا رانده می‌شوند اما پس از آن تنها در اثر نیروی جاذبه سمت پایین متمایل می‌شوند و به سوی هدف خود بر روی زمین حرکت می‌کنند. به خاطر همین مسیرِ قوسی و کمانی‌شکل است که بسیاری از موشک‌‌های بالستیک قبل از برخورد به هدف خود باید کاملا اوج بگیرند به طوری که به سطوح بالایی جو زمین برسند یا حتی از آن خارج شوند و سپس با شتابی سرسام‌آور به سوی هدف فرود بیایند.

اینکه موشک‌های بالستیک از جو خارج شوند یا نه بستگی به میزان برد آن‌ها دارد؛ موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد (که در حدود 1000 کیلومتر برد دارند) معمولا در تمام مراحل حرکت خود در جو باقی می‌مانند اما موشک‌هایی با برد بیشتر معمولا قبل از فرود به سمت هدف به فضای بیرون از جو نیز می‌رسند.

اما موشک‌های کروز در تمام مراحل حرکت خود توسط نیرویی مثل نیروی هواپیماهای جت به پیش رانده می‌شوند. این موشک‌ها در واقع از نظر نوع نیروی حرکت تفاوت چندانی با هواپیمای جت ندارند و بر خلاف موشک‌های بالستیک فقط متکی به نیروی اولیۀ پرتاب نیستند.

نموداری که تفاوت مسیر حرکت یک موشک بالستیک (بالا) و یک موشک کروز (پایین) را نشان می‌دهد

به همین دلیل است که موشک‌های کروز در تمام مدت در جو زمین و در ارتفاعی نسبتا پایین حرکت می‌کنند و در طول مسیر خود قابل هدایت و تغییر جهت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • پیدا شدن بقایای موشک های اسرائیلی در عراق + عکس و فیلم
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • باید بدانیم که موشک‌های بالستیک ایران بسیار نقطه‌زن هستند (فیلم)
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه