Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زاهدان - ايرنا - مديرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستايي و عشايري وزارت ورزش و جوانان گفت: افزون بر 63 هزار روستاي کشور تنها از هزار و 700 مکان سرپوشيده ورزشي براي فعاليت علاقه مندان اين حوزه بهره مند هستند.

به گزارش ايرنا ،غلامرضا پارسا روز پنجشنبه در سومين نشست شوراي اداري ورزش سيستان و بلوچستان که با رويکرد توجه به ورزش روستاها و احياي بازيهاي بومي و محلي برگزار شد اظهار داشت: از آنجايي که 26 درصد از جمعيت کشور را روستاييان تشکيل مي دهند اين تعداد فضاي ورزشي سرپوشيده مطلوب نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: همچنين فضاهاي روباز موجود در روستاهاي کشور تنها براي مردان و در فصول خاصي قابل استفاده است.
پارسا با اشاره به اقدامات دفتر توسعه ورزش روستايي و عشايري براي تدوين و ثبت بازيهاي بومي و محلي کشور بيان کرد: اطلس بازيهاي بومي و محلي با معرفي ١٠ بازي بومي و محلي شاخص هر استان در حال تدوين است.
مديرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستايي و عشايري وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: تاکنون ٢٠ استان کشور مستند سازي اين بازيها را انجام داده اند و اميدواريم بعد از چوگان با تلاش و رايزني هايي لازم ساير بازيهاي بومي و محلي شاخص کشور نيز به ثبت ملي برسند.
وي با اشاره به فعاليتهاي صورت گرفته براي رشد ورزش روستايي سيستان و بلوچستان گفت: هم اينک 50 خانه ورزش روستايي در اين استان تجهيز شده اند و يکي از چهار جشنواره بزرگ بومي و محلي کشور به اين استان واگذار شده است.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: روستاهاي اين استان سرشار از استعدادهاي ورزشي است.
محمودرضا امياري افزود: 40 درصد از پروژه هاي ورزشي سيستان و بلوچستان در روستاها ساخته شده است.
وي ادامه داد: قرار است در دهه فجر امسال ٩٠ درصد از پروژه هاي ورزشي استان در روستاها به بهره برداري مي رسد.
به گفته رئيس هيات ورزش روستايي و بازي هاي بومي و محلي سيستان و بلوچستان ،با توجه به تنوع فرهنگي، تا کنون 130 بازي بومي محلي در اين استان شناسايي شده به طوري که تنوع اين رشته ها زمينه جذب حدود هفت هزار ورزشکار سازمان يافته را در اين هيات فراهم کرده است.
محمد امير براهويي تصريح کرد: سيستان و بلوچستان يکي از استان هاي سرآمد در رشته بازي هاي بومي محلي است به گونه اي که پارسال موفق به کسب عنوان دوم کشوري شد.
به گزارش ايرنا، هم اينک 70 هزار ورزشکار سازمان يافته در قالب بيش از 50 هيات استاني و 500 هيات شهرستاني در سيستان و بلوچستان مشغول فعاليت هستند.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهاني **انتشاردهنده: حيدر سراياني
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل استقرار در کنار آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشور‌های حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای دو هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.و افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی شش هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت‌های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود دو بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
بتول شهرکی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند وسرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده و در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است وتنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آب‌های جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از دو هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح‌های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود شش شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور است و  از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • جشنواره ملی منتظران در خاش برگزار شد
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق