Web Analytics Made Easy - Statcounter

پازوکی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایراندر گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛عنوان کرد: در بسیاری از موارد جنبه ژنتیکی، عوامل محیطی و سبک زندگی و روند چاقی تاثیرگذارند و تحقیقات نشان داده قرار گیری در محیط‌هایی که افراد چاق با تغذیه نامناسب، کم تحرکی و استرس‌های زیاد مواجه‌اند اختلال خوردن و چاقی دو چندان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: طی بررسی‌های گوناگون افراد چاق عمر کوتاه‌تری نسبت به سایرین دارند و کاهش کیفیت زندگی و تشدید عوارض بیماری‌ها در این گروه‌ها دیده می‌شود.

 رئیس مرکز تحقیقات چاقی بیان کرد: برخلاف گذشته که بچه چاق را سالم می‌دانستند امروز باید بدانیم چاقی یک معضل و بیماری‌ است باید بچه چاق از ذهن‌ها پاک شود و سلامت جایگزین این موضوع در افراد جامعه شود.

 وی گفت: نمایه توده بدنی در کودکان از موضوعاتی است که باید مد نظر والدین و متخصصان اطفال قرار گیرد زیرا کودکان چاق در آینده با بیماری‌های گوناگونی دست و پنجه نرم می‌کنند و از ابتدای سال‌های کودکی باید روی تغذیه، تحرک و سبک زندگی کودکان برنامه‌ریزی داشته باشیم تا در بزرگسالی شاهد عوارض ناشی از بیماری‌ها، هزینه‌های بالای درمان چاقی و عوارض روانی ناشی از آن نباشیم.

 رئیس مرکز تحقیقات چاقی اظهار کرد: گام اول کاهش وزن رژیم غذایی است که باید تحت نظر یک متخصص تغذیه و پزشک انجام شود زیرا افراد با چاقی‌های مفرط اگر بیش از سه بار شکست درمانی داشته باشند نیازمند درمان‌های خاصی هستند و باید از درمان خودسرانه که منجر به عوارض متعدد می‌شود دور بمانند.

3 درصد افراد چاق به درمان های طبیعی جواب می‌دهند

 پازوکی گفت: 3 درصد افراد چاق با روش‌های سبک زندگی سالم نظیر تغذیه و تحرک و غیره جواب می‌دهند و در طولانی مدت کاهش وزن پیدا می‌کنند اما بالای 90 درصد افراد چاق احتمال زیاد نیاز به درمان جراحی دارند که باید به مراکز تخصصی مراجعه نمایند.

 وی اظهار کرد: درمان افراد چاق باید به صورت تیمی باشد که در این تیم متخصصان تغذیه،‌ پزشکان، متخصص پزشکی ورزشی، روان‌شناس و روانپزشک حضور دارند و مهمترین عضو تیم درمانی خود فرد است که باید ملاحظات درمانی را در طولانی مدت انجام دهد.

 پازوکی از فعالیت مراکز تحقیقات چاقی در بیمارستان رسول اکرم و برخی مراکز دیگر که به صورت دولتی فعالیت می‌کنند خبر داد و تصریح کرد: تحقیقات چاقی در کشور گام‌های خوبی را آغاز کرده و افراد می‌توانند با کسب اطلاعات بیشتر در این مراکز از خدمات پژوهش محور درمان چاقی بهره‌مند شوند.

 وی در پایان سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان‌ها، تشدید عوارض بیماری‌های استرسی، عضلانی، بیماری‌های قلبی و غیره را دستاورد افزایش وزن عنوان کرد و گفت: باید موضوع کاهش وزن و تحرک را خط مقدم سلامت بدانیم تا با آگاه‌سازی جامعه شاهد کاهش عوارض ناشی از چاقی باشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۹۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

  ­به گزارش خبرگزاری صدا و سیما­، ­ ­­راضیه کشاورز ملکی­­ با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضا‌های مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها را از دلایل موثر در مصرف بالای دارو‌هایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.   به گفته وی این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می‌باشد و هیچوقت نباید داروهای­ بدون نسخه را با مصرف طولانی‌تر یا با دوز‌های بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد. وی ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد، اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، دارو‌های بدون نسخه (OTC) ادامه پیدا کند حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.   این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدار‌ها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این دارو‌ها بدون تجویز پزشک و داروساز، ­مصرف خود سرانه­­ است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این دارو‌ها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

دیگر خبرها

  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟