Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- پس از اولتيماتوم ترامپ درباره توافق هسته اي ايران، جمهوريخواهان از طرحي سخن مي گويند که شرايط را براي توافق هسته اي ايران بسيار دشوار مي کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، به نقل از پايگاه خبري آمريکايي اکسس، جمهوري خواهان مجلس نمايندگان آمريکا درنظر دارند شروط توافق هسته اي ايران را سختگيرانه تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جاناتان سوان مقاله نويس اين پايگاه خبري آمريکايي نوشت من به کپي طرحي دست يافتم که جمهوري خواهان مجلس نمايندگان روز پنجشنبه براي اصلاح توافق هسته اي ايران ارائه مي کنند.
وي گفت جنگ طلبان محافظه کار مخالف ايران به من گفته اند قصد دارند حمايت ديگران را از اين طرح که توسط پيتر روسکام، ليز چني و ديگر نمايندگان جمهوريخواه ارائه شده، جلب کنند چرا که از طرح پيشنهادي سناتور باب کورکر جمهوري خواه و بن کاردين دموکرات در سنا راضي نيستند.
اين گزارش در حالي است که خبرگزاري فرانسه از واشنگتن گزارش داد نمايندگان آمريکايي پنجشنبه پيش‌نويس قانوني را که در آن تشديد مفاد توافق هسته‌اي با ايران و اعمال دوباره تحريم‌ها در صورت عدم پايبندي ايران به اين مفاد جديد پيش‌بيني شده است، ارائه کردند.
ليز چني نماينده جمهوري خواه در بيانيه‌اي که به متن اين پيش‌نويس پيوست شده است، اعلام کرد اين پيش‌نويس که از سوي پيتر روسکام Peter Roskam نماينده جمهوري خواه به مجلس نمايندگان آمريکا ارائه شده است، «به وضوح آنچه را که يک توافق مؤثر بايد شامل آن باشد تا واقعا از دستيابي ايران به سلاح اتمي جلوگيري کند، اعلام مي کند.»
وي توضيح داد: «اين توافق بايد حداقل اجازه بازرسي از تأسيسات نظامي را در هر مکان و هر زمان، انتشار فعاليت‌هاي هسته‌اي غيرنظامي و نظامي کنوني و گذشته، ممنوعيت غني سازي هسته‌اي با اهداف نظامي و ممنوعيت توسعه موشک‌هاي بالستيک را بدهد.»
ليز چني افزود: «اين متن تأکيد مي کند در صورتي که ايران اين مطالبات اساسي را رعايت نکند، تحريم‌ها بر ضد ايران دوباره اعمال خواهد شد.»
اين نماينده زن جمهوري خواه همچنين توافق هسته‌اي کنوني را که دولت باراک اوباما رئيس جمهور قبلي آمريکا به مدت دو سال درباره آن مذاکره کرد، محکوم کرد و گفت: «اين توافق لغو تحريم‌ها را در ازاي وعده‌هاي غيرقابل اثبات به حکومت ايران هديه داد.»
يک طرح موازي براي تشديد توافق هسته‌اي نيز در سنا در دست بررسي است.
به نظر مي رسد آمريکا قصد خارج نشدن از برجام را ندارد اما نقشه دولت ترامپ، دستيابي به توافقي بسيار سختگيرانه براي ايران است.
نماينده آمريکا در سازمان ملل گفته است: آمريکا کماکان به برجام متعهد است، بايد به اقدامات ايران پاسخ داد و اين اقدامات به معناي لغو توافق هسته اي نيست.
نيکي هيلي در نشست شوراي امنيت سازمان ملل با عنوان منع گسترش سلاح هاي کشتار جمعي؛ اقدامات اعتماد ساز گفت: آمريکا کماکان به برجام متعهد است.
نماينده آمريکا در سازمان ملل مدعي شد نظام ايران مسئول بي ثباتي در شمار زيادي از مناطق جهان است. نظام ايران قطعنامه هاي شوراي امنيت را درباره برنامه هسته اي نقض کرده است.
وي افزود: بايد به اقدامات ايران پاسخ داد و اين اقدامات به معناي لغو توافق هسته اي نيست.

ماموريت تيلرسون براي پياده سازي نقشه
براي پياده سازي اين نقشه نيز، تيلرسون طي روزهاي آينده سفري به لندن و پاريس با محوريت موضوع ايران خواهد کرد.
به پايگاه وزارت خارجه آمريکا، هدر نائورت سخنگوي وزارت خارجه آمريکا گفت: رکس تيلرسون در سفر به لندن و پاريس در ديدار با مقامات انگليس و فرانسه مسائل مختلفي از جمله موضوع ايران را بررسي خواهد کرد.
نائورت گفت: من لازم است که خبر سفر آتي وزير خارجه آمريکا به اروپا در هفته آينده را اعلام کنم. تيلرسون ازتاريخ بيست و يکم تا بيست و هفتم ماه ژانويه به لندن،پاريس،ورشو و همچنين داووس در سوئيس مسافرت خواهد کرد. وي در بيست و يکم ماه ژانويه وارد لندن خواهد شد و در آنجا با بوريس جانسون وزير خارجه انگليس و مارک سدويل Mark Sedwill مشاور امنيت ملي انگليس ديدار خواهد کرد و در اين ديدارها درباره همکاري ما درباره مسائل جهاني مورد علاقه دو طرف از جمله ايران،سوريه،ليبي،کره شمالي و همچنين اوکراين بحث و گفتگو خواهد کرد.

آمريکا در حالي قصد دارد شرايط را براي توافق هسته اي ايران سخت کند که ديگر امضا کنندگان اين توافق در رأس آنها اروپايي‌ها و ايراني‌ها، از آن قويا دفاع مي کنند و به دونالد ترامپ در مورد اعمال دوباره تحريم‌هاي هسته‌اي که اين توافق را منسوخ مي کند، هشدار دادند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، وزارت امور خارجه روسيه اعلام کرد، سرگئي لاوروف وزير امور خارجه و آنتونيو گوترش دبير کل سازمان ملل متحد بر پايبندي به برجام تاکيد کردند.
وزارت امور خارجه روسيه روز جمعه در بيانيه اي اعلام کرد وزير امور خارجه روسيه و نيز دبير کل سازمان ملل بر ضرورت پايبندي همه طرف ها به اجراي توافق هسته اي با ايران تاکيد کردند.
ايران که همواره ادعاي تلاش براي ساخت سلاح هسته‌اي را رد کرده، پذيرفته است تدابيري را به مدت 10 سال براي کاهش ظرفيت هسته‌اي خود اجرا کند.
آژانس بين المللي انرژي اتمي مرتب بر همه تأسيسات هسته‌اي ايران نظارت مي کند و تهران با دسترسي محدود به تأسيسات غيرهسته‌اي موافقت کرده است اما جمهوري اسلامي ايران به علل امنيت ملي، حاضر به چشم‌پوشي از برنامه موشکي بالستيک خود نيست.
از زمان انتخاب ترامپ به رياست جمهوري آمريکا، واشنگتن تحريم‌هاي جديدي بر ضد ايران به بهانه برنامه موشکي بالستيک اين کشور، ادعاي نقض حقوق بشر و ادعاي دخالت در امور منطقه وضع کرده است.
رئيس جمهور آمريکا جمعه گذشته تعليق تحريم هاي ايران را تمديد کرد و گفت اين براي آخرين بار است. وي افزود اين آخرين فرصت کنگره و اروپايي ها جهت اصلاح اين توافق است.
ترامپ نظام بازرسي هاي بين المللي سختگيرانه تر و پايان توليد و تحقيقات موشکي بالستيک ايران و ممنوعيت هسته اي دائمي را به جاي توافق موقتي کنوني خواستار است که در مدت يک دهه اعتبار آن پايان مي يابد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود