Web Analytics Made Easy - Statcounter

وین - ایرنا - اظهارات 'هانس کریستین اشتراخه' معاون صدر اعظم اتریش از حزب راستگرای 'آزادی' درباره اینکه بوسنی و هرزگوین نمیتواند کارکرد یک دولت را داشته باشد و منطقه 'جمهوری صرب' بوسنی و هرزگوین باید حق استقلال داشته باشد ، با انتقادهای زیادی رو به رو شد.

به گزارش ایرنا ، اشتراخه این مطلب را در ماه سپتامبر گذشته (شهریور) در گفت و گو با یک شبکه تلویزیونی بیان کرد اما این هفته پس از آنکه حزب مخالف لیبرال 'نئوس' اتریش این موضوع را علنی کرد ، توجه زیادی به آن جلب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشتراخه در آن مصاحبه گفته بود: مایلم بدانم چرا جامعه بین المللی به وجود یک بوسنی و هرزگوین چند قومیتی اصرار دارد ؛ امروز بوسنی و هرزگوین نمیتواند عملکرد مناسبی داشته باشد.
رهبر حزب آزادی اتریش که در پی انتخابات پارلمانی 23 مهر ماه (15 اکتبر 2017) از روز دوشنبه 27 آذر (18 دسامبر 2017) در مقام معاون صدر اعظم کار خود را در دولت جدید اتریش آغاز کرده است ، در مصاحبه شهریور ماه همچنین گفته بود: جامعه بین المللی از یک دولت جعلی ایجاد شده از طریق خشونت محافظت می کند که بازتاب دهنده اراده مردم در آن دولت نیست . وی افزود: تنها بخشی از بوسنی و هرزگوین که کارکرد دولت را دارد جمهوری صرب است و به همین علت باید اعطای حق جدا شدن به جمهوری صرب را در نظر بگیریم.
'استفانی کریسپر' سخنگوی سیاست خارجی حزب لیبرال 'نئوس' اتریش در این ارتباط گفت که روابط نزدیک اشتراخه با 'میلوراد دودیک' رئیس جمهوری صرب بوسنی هرزگوین به جایگاه بین المللی اتریش صدمه زده است.
اظهارت اشتراخه که قبل از ورود به دولت جدید اتریش در مقام معاون صدر اعظم بیان شده است ، با سیاست همیشگی اتریش و دیگر کشورهای غربی مبنی بر لزوم حفظ وحدت بوسنی و هرزگوین مطابق با معاهده صلح 1995 'دیتون' ، در تناقض است. توافق دیتون به سه سال جنگ در بوسنی و هرزگوین در جریان فروپاشی یوگسلاوی سابق با 100 هزار کشته و میلیونها آواره ، پایان داد. این کشور بر اساس توافق یاد شده به دو بخش 'جمهوری صرب' و 'فدراسیون بوسنی و هرزگوین' تقسیم شده که هر کدام تا حد زیادی خودمختار هستند. دولتهای غربی و بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده اند که هر اقدامی برای استقلال جمهوری صرب موجب بروز دوباره خشونتهای گسترده در بوسنی و هرزگوین و منطقه بالکان خواهد شد.
جمهوری صرب از طریق یک دولت مرکزی ضعیف با فدراسیون بوسنی و هرزگوین (متشکل از بوسنیاک های مسلمان و کرواتها) مرتبط است اما این دو بخش در خصوص مسائل سیاست خارجی از جمله پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اختلاف دارند. دولت مرکزی در سارایوو همواره اعلام کرده که پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا از اولویتهای راهبردی آن است اما صرب های بوسنی خواستار روابط نزدیکتر با روسیه هستند و سیاست خود را با دولت صربستان حامی آنها در زمان جنگ هماهنگ میکنند و این در حالی است که ناتو در کشور صربستان بسیار نامحبوب است. ناتو در سال 1999 با حملات هوایی به بیرون راندن نیروهای صرب از کوزوو کمک کرد و در سال 1995 نیز اقدام به حملات هوایی علیه شورشیان صرب در بوسنی کرد. کوزوو در سال 2008 استقلال خود را از صربستان اعلام کرد اما صربستان استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است .
اروپام**1078**3404** خبرنگار: بابک جعفری**انتشار: محسن اسماعیلی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، نشست معاونان وزرای امور خارجه و نمایندگان ارشد کشور‌های عضو گروه اقتصاد‌های نوظهور موسوم به «بریکس»، روز پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا در مسکو پایتخت روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات: علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه

این نشست با سخنان میخائیل باگدانوف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز شد و در ادامه این نشست، نماینده سازمان ملل متحد، گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل در نوار غزه را ارائه کرد.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، با اشاره به گذشت بیش از شش ماه از حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: در این مدت بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه جان خود را در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم از دست داده‌اند که دو سوم آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. 
در این نشست که کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و اعضای هیات کشورمان هم حضور داشتند، علی باقری گفت: بیش از ۷۰ درصد زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی، مساجد و کلیساها، ساختمان‌های مسکونی و شبکه‌های خدمات رسانی، تخریب یا آسیب جدی دیده‌اند و حدود دو میلیون نفر از ساکنان غزه آواره شده‌اند. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان افزود: صلح و امنیت منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سایه معضل اساسی و بنیادین اشغالگری، نقض گسترده حقوق بشر، جنایت جنگی و نسل کشی اعمالی از سوی رژیم صهیونیستی به مخاطره افتاده است. 
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح، ثبات و امنیت کامل و حقیقی در منطقه تا زمان "رفع کامل اشغال" و "اعمال حق بنیادین تعیین سرنوشت مردم فلسطین" محقق نخواهد شد. 
معاون وزیر امور خارجه افزود: از همین رو، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کنشگر مسئول و فعال و حامی صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، از چند سال قبل ابتکار دموکراتیک خود را ارائه نموده است که بر اساس این طرح ثبت شده در دبیرخانه سازمان ملل، برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین با مشارکت ساکنان حقیقی و اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برای تعیین سرنوشت خویش و تعیین نظام سیاسی آینده فلسطین است. 
علی باقری گفت: متأسفانه آنچه که هم اکنون در نوار غزه از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال انجام است، ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی در غزه است. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه، حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را که به شهادت چند تن از مستشاران نظامی ایران و کارکنان سفارت منجر شد، نقض آشکار اصول و قواعد بین‌المللی دانست و گفت: پس از جنایت متخلفانه رژیم اسرائیل علیه سفارت کشورمان در سوریه، حق دفاع مشروع برای جمهوری اسلامی ایران نیز محفوظ بود و بر این اساس، رژیم اشغالگر، پاسخ جنایت خود در دمشق را در اراضی اشغالی فلسطین دریافت کرد. 
وی تاکید کرد: راه حل صیانت از ثبات و آرامش در منطقه، سر جای خود نشاندن متجاوز است.
علی باقری کنی پیش از آغاز رسمی این نشست، با میخائیل باگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کرد.

 

دیگر خبرها

  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری
  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • عصبانیت میرسلیم از دولت /اعطای دکتری افتخاری دانشگاه فرعی به دست معاون دانشگاه به رئیسی چه افتخاری دارد؟
  • حضور فرهنگی هنری ایران در بوسنی و هرزگوین
  • حمایت از غزه برای سیاستمدار فرانسوی دردسرساز شد + فیلم
  • خالکوبی منشوری تتلو در دادگاه دردسرساز شد
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟
  • دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو
  • عارف غلامی دوباره از لیست خط خورد