Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندران مدت‌هاست با مشکل زباله دست و پنجه نرم می‌کند. موضوعی که اگر سال‌ها قبل برای آن چاره‌اندیشی می‌شد، امروز با معضلات ناشی از آن مواجه نبودیم. برای کنترل آلودگی هوای مازندران نیز باید از همین امروز برنامه‌ریزی کرد. شاید فردا دیر باشد. به گزارش بلاغ به نقل از مشهدسر، در تقویم ایران 29 دی‌ماه روز هوای پاک نام‌گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این موضوع مختص یک روز نیست و در قالب هفته هوای پاک برنامه‌هایی در سطح کشور برگزار می‌شود.

هفته هوای پاک از 24 دی‌ماه آغاز می‌شود و 29 دی‌ماه به پایان می‌رسد. بیست‌وچهارم روز آموزش و هوای پاک، بیست‌وپنجم روز صنعت و هوای پاک، بیست‌وششم روز طبیعت و هوای پاک، بیست‌وهفتم روز قانون و هوای پاک، بیست‌وهشتم روز مدیریت منابع آلاینده و هوای پاک و همچنین بیست‌ونهم دی‌ماه روز مشارکت مردمی و هوای پاک نام‌گذاری شده است.

روز هوای پاک در کشورهای مختلف با عناوین مختلف نام‌گذاری شده و بررسی سایر کشورها نشان می‌دهد که کشورهای ایتالیا و فرانسه در این امر پیشگام بوده‌اند. افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی طی سالیان اخیر، کشورها را بر آن داشت تا با نام‌گذاری روزی به نام هوای پاک، در میان مردم حساسیت ایجاد کنند تا شاید با مشارکت مردم در این زمینه، قدری از میزان آلودگی‌های زیست‌محیطی کاسته شود.

در ایران این روزها شهرهای بزرگ صنعتی با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کنند. تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، اراک و شیراز از جمله شهرهایی هستند که هر از چندگاهی به دلیل افزایش سطح آلودگی هوا با تعطیلی روبرو می‌شوند.

موضوعات فوق مسئولان کشور را بر آن داشت تا در زمینه مسائل زیست‌محیطی اطلاع‌رسانی وسیع‌تری صورت پذیرد، به همین دلیل از سال 1374، روز 29 دی به عنوان روز هوای پاک نام‌گذاری شد.

از آنجا که مشارکت مردمی می‌تواند زمینه‌ساز کاهش آلودگی هوا باشد، بنابراین نام‌گذاری یک روز با این عنوان می‌تواند نقش تاثیرگذاری در ایجاد مشارکت مردمی و هماهنگی بین‌بخشی ایفا کند.

کارشناسان، عوامل آلودگی هوا را به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌کنند. عوامل طبیعی عبارت‌اند از: گرد و غبار طبیعی، آتش‌سوزی جنگل‌ها، فعالیت آتش‌فشان‌ها و ...

اما عوامل مصنوعی ناشی از وسایل نقلیه عمومی و صنایع است که مدیریت صحیح می‌تواند در کاهش میزان تولید آلودگی این بخش تاثیرگذار باشد.

آلودگی هوا تاثر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد و تحقیقات نشان می‌دهد یکی از دلایل اصلی ناباروری در عصر حاضر آلودگی هوا است.

در شهرهای بزرگ، وسایل نقلیه موتوری بیش از 90 درصد مونوکسیدکربن موجود در هوا را تولید می‌کنند که این امر عامل اصلی سکته‌های قلبی و مغزی است.

همچنین بر اساس اعلام محققان، ارتباط محسوسی میان سرطان و زندگی در مجاورت مسیرهای پرترافیک وجود دارد، به طوری که کودکانی که در این مناطق زندگی می‌کنند، 6 برابر بیشتر از سایر کودکان، آسیب‌پذیر هستند. یکی از دلایل ابتلا به سرطان خون نیز آلودگی هوا عنوان شده است.

بر اساس اعلام کارشناسان، شرایط جوی بر افزایش یا کاهش میزان آلودگی هوا تاثیرگذار است، به همین دلیل در فصل زمستان، هوا از آلودگی بیشتری برخوردار است که لازم است کودکان از فعالیت در محیط‌های باز خودداری کنند و همچنین افراد مسن و دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی حتی‌الامکان از منازل خارج نشوند.

امروز روز هوای پاک است. در شرایطی به استقبال این روز آمده‌ایم که مردم بسیاری از شهرهای ایران مدت‌هاست که آسمان صاف و آبی را ندیده‌اند. در برخی از شهرها میزان آلودگی سه برابر حد مجاز است.

اگرچه استان مازندران به دلیل وجود جنگل‌های گسترده و صنایع اندک، از هوای پاکی برخوردار است اما عدم مدیریت صحیح می‌تواند این استان را در آینده با مشکلات متعددی روبرو کند. استانی که سالانه میزبان بیش از 20 میلیون مسافر است و همین افزایش عبور و مرورها می‌تواند عامل آغازکننده آلودگی باشند.

مازندران مدت‌هاست با مشکل زباله و نحوه نامناسب دپوی آن دست و پنجه نرم می‌کند و نفوذ شیرابه زباله به آب‌های زیرسطحی، آب شرب این استان را با آلودگی همراه کرده است. موضوعی که اگر سال‌ها قبل برای آن چاره‌اندیشی می‌شد، امروز با معضلات ناشی از آن مواجه نبودیم. بنابراین برای کنترل آلودگی احتمالی هوای مازندران در آینده، باید از همین امروز برنامه‌ریزی کرد. شاید فردا دیر باشد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال

آفتاب‌‌نیوز :

فرخ‌لقا امینی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعداد روزهای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ روز کمتر بوده است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۲۶ روز هوای پاک داشت، همچنین هوای شهر مشهد در سال گذشته ۲۳۶ روز قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۹ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و ۳ روز بسیار ناسالم بوده است.

امینی با بیان اینکه تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ روز کمتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد ۳۶ روز گزارش شده است، کیفیت هوای سایر روزهای سال نیز، ۲۳۳ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها بوده است.

 کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بروز پدیده گرد و غبار را یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوا در سال گذشته ذکر کرد و گفت: مشهد در سال گذشته به دلیل بروز پدیده گردوغبار یکی از کلانشهرهای آلوده کشور بود و کارگروه‌های مختلفی در این زمینه برگزار شد.

 وی ادامه داد: به طور کلی در فصل سرد سال انتظار پدیده آلودگی بیشتر است، اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل خشکسالی‌های متوالی که اثرات آن را در مشهد دیدیم، شهر مشهد بسیار بیشتر از قبل تحت تاثیر پدیده گرد و غبار بود و علاوه بر آلودگی هوا در فصل سرد سال، بیشتر با پدیده گرد وغبار در فصل گرم سال، مواجه بودیم.

امینی افزود: در سال ۱۴۰۲ روزهای بسیار ناسالم در ماه‌های تیر، مرداد و دی بود و کیفیت هوا در این روزها با شاخص بیشتر از ۲۰۰ گزارش شده بود، همچنین، در سال ۱۴۰۱، ۶ روز هوای ناسالم داشتیم، اما در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۹ روز درگیر هوای ناسالم بود.

وی با بیان اینکه شهر مشهد چه از کانون‌های داخلی و چه خارجی تحت تاثیر پدیده گرد و غبار است و نتیجه و تاثیر آن در کیفیت هوا را در سال گذشته شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: مبارزه با عوامل آلودگی طبیعی هوا از جمله گرد و غبار زمانبر است و لازم است که پیگیری‌ها و اقدامات مستمری انجام شود که در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی کیفیت هوای بهتری برای شهر مشهد در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد گفت: در حال حاضر در مشهد ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای داریم که ۱۲ ایستگاه متعلق به محیط زیست و ۱۱ ایستگاه مربوط به شهرداری مشهد است.

امینی در پاسخ به این سوال که هوای کدام منطقه از شهر آلودگی بیشتری دارد، توضیح داد: به طور کلی و در مجموع، عموماً مناطق شرقی و مرکزی مشهد نسبت به مناطق غربی کیفیت هوای نامناسب‌تری دارد و این الگویی است که در سال‌های قبل نیز وجود داشته است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: بنا بر گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد، در سال جاری نیز از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای شهر مشهد، ۷ روز هوای پاک، ۲۰ روز قابل قبول، و ۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • کارشناس ژیمناستیک: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • یوسفی: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمانشاه
  • لزوم ایجاد اقتصاد دریاپایه در مازندران
  • لزوم مدیریت مسائل فرهنگی در تفرجگا‌ها و سواحل مازندران
  • تورم سالانه قم پس از ۱۹ ماه به زیر ۴۰ درصد رسید