Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، اشتون کارتر گفت به نظر وي محتملترين جايي که ممکن است جنگي رخ دهد، شبه جزيره کره است. 


به گزارش شبکه تلويزيوني سي ان ان ، کريستين امانپور مجري اين شبکه در گفتگو با اشتون کارتر وزير دفاع سابق آمريکا در زمان اوباما از او پرسيد بررسيها نشان مي دهد که احتمال وقوع جنگ در جهان سال دوهزار و هجده بسيار بالا رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظر شما چيست؟

اشتون کارتر گفت به نظر من محتملترين جايي که ممکن است چنين جنگي رخ دهد، در شبه جزيره کره است. جاهاي ديگر جهان نيز خطرات زيادي وجود دارد اما بيشتر تداوم وضعيت گذشته است. اما چيزي که احتمال آن زياد است ، اتفاقي ناخواسته در کره شمالي است که جرقه جنگ را بزند. بايد توجه داشت در دکترين کره شمالي اين است که اگر تحريک شود، پاسخي کوبنده بدهد. چنين اتفاقي مي تواند ميان دو کره يا ميان کره شمالي و آمريکا رخ دهد. چنين جنگي مي تواند به شکلي باشد که از جنگ آخر کره يا حتي جنگ جهاني دوم تا کنون نظير آن را نديده ايم.


اشتون کارتر گفت به نظر من تنشها کم نشده است اما در عين حال نمي توان گفت که ما در آستانه جنگ قرار گرفته ايم. با توجه به تجربه بيست و پنج ساله اي که در خصوص کره شمالي دارم، به نظر من چيزي که در عرصه ديپلماتيک مي تواند کارآمد باشد و تا آنجا که من متوجه شده ام، تيلرسون وزير خارجه و ماتيس وزير دفاع روي شکلي از ديپلماسي زور و ارعاب کار مي کنند که شايد چنين روشي کارآمد باشد و من خودم طرفدار امتحان اين روش هستم. بازدارندگي و دفاع اولين وظيفه است. 

اشتون کارتر گفت واقعيت اين است که چين هرگز به طور جدي با کره شمالي برخورد نکرده است و البته اين مسئله نيز دلايل خود را دارد که قابل درک است. بنابراين به نظر من بيش از حد به چين اميد بستن، غيرواقع بينانه است. به نظر من کره شمالي بيش از همه به آمريکا توجه مي کند و به ويژه به توانايي نظامي آمريکا توجه دارد. 


اشتون کارتر گفت به لحاظ تاريخي چيزي که درباره کره شمالي کارساز بوده ، گرچه براي کوتاه مدت، اين بوده است که آمريکا، کره جنوبي، ژاپن و چين همسو حرکت کرده اند و ابزارهاي تشويق و تنبيه کره شمالي را با يکديگر متحد کرده اند. ما بيشتر چماق داريم و هويج کمي در رابطه با کره شمالي داريم زيرا ما حاضر نيستيم کاري براي کره شمالي انجام دهيم. اما چيني ها چماق و هويج گسترده اي در رابطه با کره شمالي دارند و درباره ژاپن و کره جنوبي نيز همين طور است. اگر همه اين کشورها ابزارهاي تشويق و تنبيه خود را با يکديگر يکسان و متحد کنند و از استراتژي گام به گام استفاده کنند، ديپلماسي فشار تاثيرگذار است. چنين روشي در دهه هزار و نهصد و نود، دو بار جواب داد. زمان دولت بوش حدود سالهاي دوهزار و پنج و دوهزار و شش ، اين روش براي مدت کوتاهي جواب داد و ممکن است اکنون نيز جواب بدهد. من اميدوارم مقامات دولت جديد آمريکا نيز همين کار را بکنند.


اشتون کارتر درباره اقدام نظامي ترکيه در سوريه گفت تا اندازه اي نگراني ترکيه قابل درک است اما ما نيز دليل خود را داريم. اما بايد اجازه دهيم آنهايي که آنجا زندگي مي کنند خودشان بر آن مناطق حکومت کنند. اين کردها ساکنان آن مناطق هستند. در عين حال  ترکيه دوست و متحد ما در ناتو است گر چه در سالهاي اخير اردوغان رئيس جمهور ترکيه بسيار متفاوت با رهبران قبلي ترکيه بوده است، رهبراني که ترکيه زمان آنها، متحدي محکم و قابل تکيه براي آمريکا بوده است. 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۲۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران

با وجود اینکه خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی چهارشنبه گذشته از سفر وزیر تجارت بین المللی این کشور به ایران خبر داد اما تاکنون هیچ مقام مسوول ایرانی هیچ توضیحی درباره این سفر نداده است.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (۵ اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر این کشور (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد. این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع‌رسانی کره شمالی رخ می‌داد.

خبرگزاری دولت کره شمالی، اولین رسانه‌ای بود که خبر سفر وزیر را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری، منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. این خبر با ارزشی بود. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالا و گسترده‌ای ندارد.

روابط نزدیک تجاری و اقتصادی کره شمالی به چین و روسیه محدود می‌شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می‌شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی به ایران هم اتفاقی کم‌رخداد است. بعد از انقلاب ۵۷ تاکنون، هیچ کدام از رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال ۹۱ نشست سران کشورهای عضوعدم تعهد).

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به ۵ سال یعنی سال ۹۷ قبل است. وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت. در سه دهه اخیر هیچ وزیر خارجه‌ای از ایران، به کره شمالی سفر نکرده است.

از روز انتشار اولین خبر درباره سفر وزیر کره شمالی به ایران بیش از ۵ روز می‌گذرد اما هیچ خبرگزاری در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی منتشر نکرده است. اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می‌توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

«یون جونگ هو» وزیر روابط اقتصادی خارجی کره شمالی (سمت راست) در عکس آرشیوی در پیونگ یانگ در کنار سفیر روسیه در کره شمالی

هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده؟ اگر آمده…

این است وضعیت اطلاع‌رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته‌ترین کشور جهان، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می‌کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری، آن اتفاق را از بین نمی‌برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی‌های اطراف آن رنگ واقعیت می‌دهد.

سکوت در ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیر کره شمالی به تهران، به ایران آسیب می‌زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی‌ها و احتمالات رسانه‌ها را درباره روابط دو کشور تایید می‌کند.

خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه‌های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی‌هایی را درباره روابط و همکای‌های نظامی مطرح می‌کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آن‌ها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه‌ها و مسوولان ایرانی آسیب می‌زند بلکه ابهام‌ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه‌ها و گمانه زنی‌ها باز می‌کند.

بعد از متن

بعد از انتشار متن مشخص شد وزیر تجارت بین المللی کره شمالی دیروز در نمایشگاه صادراتی اکسپو تهران حاضر بوده و از جمله از غرفه سایپا هم بازدید داشته است. این خبر را هم روابط عمومی سایپا اعلام کرده است.

دیگر خبرها

  • معترضان به جنگ غزه سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را قطع کردند
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • صدور هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • صدور ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • استقلالی‌ها منتظر کمک مدیر سابق‌شان