Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@02:43:53 GMT

گزارش بنیاد مستضعفان در سالگرد حادثه پلاسکو

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۸۴۸۱۰

متن اطلاعیه بنیاد مستضعفان بدین شرح است:

بنام خدا

گزارش به مردم

در ساعت ۷:۵۹ صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵، بدنبال وقوع آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکووتلاش آتش نشانان برای مهار این آتش سوزی در حوالی ساعت ۱۱:۳۰ و در حالی که تعداد زیادی آتش‌نشان در داخل ساختمان بودند، ساختمان پلاسکو ریزش و به صورت کامل تخریب شد،کار آوار برداری و امداد و نجات 9 روز طول کشید در این حادثه تلخ متاسفانه 16 نفر از آتش نشانان فداکار و 6 نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساختمان پلاسکو

بهره برداری از ساختمان پلاسکو به سال 1341 بر می گردد، این ساختمان در زمینی به مساحت حدود 4400 متر مربع شامل قسمت شمالی با 5 طبقه و جنوبی با 15 طبقه و حدود 32 هزار متر مربع زیر بنا و بدون پارکینگ بنا شده بود، در مجموعه پلاسکو 580 واحد(مستاجر) وجود داشت که مستاجرین مالک سرقفلی هم بوده اند در ساختمان 5 طبقه 284 واحد و در 15 طبقه 296 واحد بوده، تا سال 1382 مدیریت ساختمان به عهده بنیاد بوده و از این سال به شورای ساختمان واگذار شد.

اقدامات به عمل آمده

بعد از حادثه، کمیته ایی تحت عنوان پلاسکو برای پیگیری کلیه امور مرتبط و ساخت دوباره آن در بنیاد تشکیل شد، این کمیته تاکنون 37 جلسه با 152 مصوبه برگزار کرده و کار آن تا پایان ساخت ادامه خواهد داشت. در یکسال گذشته بنیاد همکاری نزدیکی با مراجع ذیربط از جمله هیئت ویژه گزارش ملّی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو و دستگاه قضایی انجام داده است برای استقرار موقت کسبه محترم هزینه اجاره حدود 600 واحد در پاساژ نور پیش بینی شد و با توجه به ابعاد ملی این حادثه ،انتظارات جامعه ، حقوق قانونی ذینفعان ، فداکاری آتش نشانان و ساخت ساختمانی فاخر به عنوان جایگزین یک ارزش از دست رفته مذاکرات فشرده و زیادی با شهرداری و مسئولین ذیربط برای صدور پروانه ساخت انجام داد ، بنیاد در این مدت نه تابع احساسات قرار گرفت و نه احساسی عمل کرد،رای مقدمه ساخت، مسابقه ایی تحت نام باز تعریف مجموعه پلاسکو برای دریافت ایده برگزار شد که با استقبال خوبی روبرو و 1485 نفرثبت نام کردند و تعداد 365 ایده دریافت شد،و در این مدت جلسات متعددی از طرف ریاست و مدیران بنیاد با کسبه پلاسکو برگزار شد،بدیهی است مجاب کردن دست اندرکاران موثر در صدور پروانه ساخت با توجه به محدودیت های منطقه از نظر کاربری ، تراکم ، ارتفاع و موانع قانونی و از طرفی انتظارات جامعه ، حقوق مکتسبه و تعیین تکلیف ساختمان 5 طبقه زمان بر بود با توجه به محدودیت ها و به منظور رعایت حقوق ذینفعان و ساخت ساختمان با استانداردهای روز یک قطعه زمین به مساحت حدود 5 هزار متر مربع معروف به پارکینگ اکبرمتعلق به بنیاد که در شرق ساختمان واقع شده است به این مجموعه برای ساخت ملحق شده وعملیات مطالعات مکانیک خاک آغاز شده است. اقدام بعدی تخریب ساختمان 5 طبقه و گود برداری می باشد.

چشم انداز ساختمان جدید پلاسکو

1. پیشگیری از بروز حادثه مجدد در پلاسکو: بر اساس گزارش ارزیابی سریع ساختمان شمالی پلاسکو ( 5 طبقه ) که توسط یک شرکت مشاوربا صلاحیت تهیه شده است این ساختمان در برابر زلزله به شدت آسیب پذیر و فاقد ایمنی کافی است، از طرفی این ساختمان بر اساس ضوابط 50 سال قبل ساخته شده و فاقد استاندارد های روز و سایر امکانات ازجمله پارکینگ ، تاسیسات ، آسانسور ، راه پله برقی و سیستم های اعلام و اطفاء حریق است. نظر کارشناسی شهرداری و دستگاه قضایی هم عدم امکان استفاده از آن است بنابراین برای ساخت ساختمان جدید قطعا باید تخریب شود

2. رعایت حقوق قانونی ذینفعان ، تمکین به احکام قضایی و تعیین وضعیت کسبه محترم پلاسکو در قالب تفاهم نامه ایی که امضاء خواهد شد

3. زنده نگهداشتن یاد آتش نشانان فداکاری که جان خود را در این حادثه از دست دادند که با لحاظ نمودن در طراحی ساختمان جدید مد نظر و توجه قرار می گیرد

4. ساخت ساختمانی فاخر و ارزشمند بر اساس استانداردهای روز در مدت اعلامی از تاریخ صدور پروانه ساخت که برای طراحی آن در قالب مسابقه طراحی اقدام خواهد شد

5. بر اساس توافق شهرداری ، بنیاد و تائید آن توسط دستگاه قضایی، ساخت مجموعه ساختمان جدید پلاسکو با مشخصات مورد انتظار در 13 طبقه شامل 5 طبقه زیر و 8 طبقه روی زمین در عرصه 9400 متر مربع ان شاالله در نیمه اول بهمن و با اخذ مجوز از شهرداری کلنگ زنی آن رسما آغاز خواهد شد.

بنیاد مستضعفان انتظار دارد با توجه به ابعاد ملی این پروژه، انتظارات مردم و ضرورت تعیین تکلیف ذینفعان، همه سازمان های دست اندرکار با نگاه ویژه کمک نمایند تا ساخت و بهره برداری از پلاسکوی جدید در مدت اعلامی به اتمام برسد.

در پایان ضمن تجلیل از ایثارگری آتش نشانان فداکار و شهروندانی که در این حادثه تلخ جان خود را از دست دادند برای همه آنها علو درجات و بازماندگان محترم صبر و بردباری از خداوند متعال مسئلت می نماید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۴۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • مهار آتش سوزی انبار قطعات خودرو در کرج
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • حریق انبار قطعات خودرو در کرج
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • ساخت زائرسرا یکی از مطالبات بحق مردم چهارمحال و بختیاری است
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید