Web Analytics Made Easy - Statcounter


نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران گفت: آسیبی که مؤسسات مالی غیرمجاز به اقتصاد ایران وارد کردند بسیار فراتر از زیان به چند صد هزار سپرده‌گذار بود.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران محسن حاجی‌بابا با اشاره به برچیده شدن سفره مؤسسات مالی و اعتبار غیرمجاز، گفت: این اتفاق هرچند دیر اتفاق افتاد اما یکی از ضرورت‌هایی بود که باید در اقتصاد ایران اجرا می‌شد؛ چراکه مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز در گام اول آسیبی به اقتصاد ایران زدند، که فراتر از زیان مالی که سپرده‌گذاران این مؤسسات وارد کرد، همه کسب‌وکارها به‌ویژه تولید را تحت تأثیر قرار داد و زمین‌گیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نخستین دستاورد فعالیت مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، رقابت ناسالمی بود که در حوزه نرخ سود بانکی به وجود آوردند و با تبعیت نکردن از ضوابط ابلاغی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، همیشه نرخ سود پرداختی به مشتریان را بین ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب اعلام کردند و نظام بانکی را از کارایی ساقط کردند.

به گفته حاجی‌بابا، رقابت ناسالمی که این مؤسسات از نظر جذب منابع و ایجاد طمع در سپرده‌گذاران به وجود آوردند، عملاً باعث شده پول‌ها به‌جای اینکه در شبکه بانکی سپرده شود و به مصارف درستی مانند کمک به تولید و سرمایه‌گذاری مولد برسد، به این مؤسسات کوچ کند و در حوزه‌های غیر شفاف و غیرمولد سرمایه‌گذاری شود.

نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران با تأکید بر اینکه برخورد با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز باید سال‌ها پیش‌ازاین در دستور کار بانک مرکزی قرار می‌گرفت، تصریح کرد: از ۱۳۹۲ که دولت یازدهم بر سر کار آمد و مدعی انجام اصلاحات اقتصادی شد، ما بارها در جلسات کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران و همچنین در مصاحبه با رسانه‌ها، نسبت به نقش تخریبی مؤسسات مالی و اعتباری در اقتصاد ایران هشدار دادیم و خواستار برخورد جدی با آنها شدیم.

حاجی‌بابا ادامه داد: حتی شخصاً در نامه‌ای که در سال ۹۴ به رئیس‌جمهور نوشتم، با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موسسه غیرمجازی پیش از تجمع مردم توسط بانک مرکزی تعطیل نشده است، درخواست قلع‌وقمع این مؤسسات را دادم.

وی اظهار داشت: بانک مرکزی تا امسال به وظیفه نظارتی خود در ارتباط با مؤسسات مالی و اعتباری بدون مجوز عمل نمی‌کرد اما امسال وضعیت به‌جایی رسید که بنا به مصالح ملی و اجماعی که در سطح کلان مملکت ایجاد شده بود، این نهاد وارد عمل شد و خود را برای پرداختن هزینه‌های این برخورد نیز آماده کرد.

نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران در ادامه با اشاره به اینکه هیچ آمار و شفافیتی در مورد عملکرد مؤسسات مالی و اعتباری وجود ندارد، اظهار کرد: وقتی رفع معضل مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز با اتکا به منابع بانک مرکزی و بیت‌المال انجام می‌شود، مردم حق دارند بدانند که صاحبان این مؤسسات چه کسانی بوده‌اند و منابع آنها در چه حوزه مصرف شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: بانک مرکزی و دولت باید گزارش جامعی از جزئیات عملکرد مؤسسات، به مردم ارائه کنند تا صاحبان و اعضای هیات مدیره آنها شناخته شوند، ضمن اینکه اطلاعات مربوط به محل مصرف منابع این مؤسسات نیز باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا مشخص شود که چه چیزی در عملکرد این مؤسسات باعث شده به این وضعیت دچار شوند.

true برچسب ها : اتاق ایران بانک مرکزی ایران موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام غیر قانونی در شرکتی کردن پرسنل سابق موسسه اعتباری نور

به گزارش شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، تاکنون چندین موسسه اعتباری خصوصی و نیمه دولتی  با بانکهای بزرگتر دولتی ادغام شده اند و قرار شده بود که کارکنان این موسسات از حقوق و مزایای کارکنان بانک مادر برخوردار باشند که متاسفانه این وعده عملی نشده است.شهروند خبرنگاری در پیامی این مطلب را بیان کرده اند در زیر این پیام را می خوانید:

 

متن پیام شهروند خبرنگار ما :

با عرض سلام و درود خدمت شما ادمین کانال خبری،انقلابی و رهرو خط رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، و ضمن تبریک پیروزی شکوهمند سربازان و جان برکفان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عزیزمان خدمت مقام معظم رهبری، شما و تمامی همکارانتان خواستم در پی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با اجرای دقیق قانون و رعایت عدالت و رفع موانع معیشت امت اسلامی، چند نکته را با شما بزرگواران در میان بگذارم تا شاید با لطف خداوند و در زیر سایه رهبر عزیزمان و کمک و اطلاع رسانی شما بزرگواران از یک ظلم و بی‌عدالتی جلوگیری شود. انشاءالله ?
همانطور که مستحضر هستید چند ماه قبل موسسه اعتباری نور با بانک ملی ادغام شده‌اند و از همان ابتدای کار تمامی مقامات و مسئولان مربوطه چه در رسانه ملی و چه در سایر خبرگزاری ها مدعی استخدام تمامی پرسنل موسسه اعتباری نور در بانک ملی(بصورت رسمی) بوده اند و در ابتدا برای تمامی پرسنل اعم از مدیران، بانکداران و تحصیلداران کدهایی پنج رقمی با نام کد استخدامی بانک را اعلام و کتباً ابلاغ کرده‌اند اما اکنون پس از گذشت حدوداً سه ماه از ابلاغ احکام، به یکباره اعلام کرده‌اند تحصیلداران و بعضاً بانکداران را به عنوان نیروی شرکتی در اختیار شرکت خدمات تدارک قرار داده اند و حکم استخدامی های پنج رقمی را لغو کرده اند و کد پرسنلی شرکت خدمات را معرفی کرده‌اند. این درحالی است که طبق قانون جدید از ابتدای سال امسال هیچ مجموعه و ارگان دولتی حق ثبت قرارداد جدید با شرکتهای واسطه زیرمجموعه را ندارد و قرار داد باید بصورت مستقیم بین دو طرف باشد بدون هیچ واسطه گری. این موضوع درحالی اتفاق افتاده است که تمامی پرسنل موسسه اعتباری نور قراردادی دقیقاً یکسان داشته اند (قبل از ادغام) اما در حال حاضر مسئولان بانک ملی در سکوت کامل درحال دور زدن قانون و بی‌عدالتی درحق پرسنل موسسه اعتباری نور هستند و تمامی پرسنل و خانواده هایشان را دچار بحران فکری و عصبی کرده اند. لذا از طرف تمامی پرسنل موسسه اعتباری نور از شما بزرگواران درخواست میشود به این موضوع ورود کرده و از بروز چنین بی عدالتی جلو گیری نمایید.
باتشکر از زحمات شما
ازطرف پرسنل موسسه اعتباری نور

((ثم اعرف لکل امرء منهم ما ابلى و لا تضمن بلإ امرء الى غیره و لاتقصرن به دون غایه بلأه و لا یدعونک شرف امرء الى ان تعظم من بلأه ما کان صغیرا و لا ضعه امرء الى ان تستصغر من بلأه ما کان عظیما))
اندازه رنج هر یک از کارگزاران را در نظر داشته باش و رنج یکى را به حساب دیگرى مگذار و در پاداش او به اندازه تلاشى که کرده و رنجى که دیده, کوتاهى مکن. مبادا بزرگى کسى موجب شود که رنج اندک او بزرگ جلوه کند و فرودى رتبه کسى سبب شود که کوشش سترگ او خوار و کم جلوه به حساب آید.
امام علی علیه السلام

 

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی چگونه می‌تواند به کمک تحقق شعار سال بیاید؟
  • اقدام غیر قانونی در شرکتی کردن پرسنل سابق موسسه اعتباری نور
  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • جلسه شورای اجتماعی استان یزد برگزار شد
  • تشریح اقدامات حفاظتی سازمان سنجش برای برگزاری کنکور
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • تشریح مصوبات شورای تأمین استان درخصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق 
  • تشریح مصوبات شورای تأمین استان یزد در خصوص سنگ آهن مرکزی ایران-بافق
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان