Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یکی از دلایل بالای شیوع سرطان در ایران، مصرف زیاد تریاک است گفت؛ بر اساس تحقیقات انجام شده بیشترین شیوع سرطان مری دنیا در منطقه شمال شرق ایران است.

به گزارش ایرنا دکتر رضا ملک زاده پنجشنبه در همایش تاثیر مصرف تریاک در ابتلا به سرطان در شیراز افزود؛ با توجه به گزارشی که در آن اعلام شده بود بیشترین شیوع سرطان مری دنیا در منطقه شمال شرق ایران است، بنابراین تلاش کردیم تا بدانیم چرا سرطان در این نقطه شیوع زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر ملک زاده با ارایه نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه تاثیر مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک در ابتلا به سرطان، افزود: یافتن دلایل شیوع بالای سرطان در شمال شرق ایران، نیازمند یک کار گروهی بود تا علاوه بر متخصصان و دانشمندان ایرانی از برجسته ترین دانشمندانی که در جهان صاحب نظر هستند، کمک بگیریم؛ به همین دلیل یک گروه 50 نفره شامل 15 متخصص ایرانی به علاوه متخصصانی از دانشگاه های مختلف دنیا در این مطالعه شرکت داشتند.

او اضافه کرد: این مطالعه در مدت بیست سال انجام شده است و موفق شدیم با شواهد علمی بسیار دقیق نشان دهیم که مصرف مواد مخدر علاوه بر افزایش مرگ و میر بر اثر سکته های قلبی و مغزی، انواع بیماری های ریوی و کبدی، میزان سرطان را نیز بسیار افزایش می دهد و یکی از دلایل بالای شیوع سرطان در بعضی از نقاط ایران، مصرف زیاد تریاک است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ادامه داد: برآورد ما از سطح کشور این است که جمعیتی حدود 10 درصد مردم به ویژه افرادی که سن بالای چهل سال دارند، تریاک را نه به عنوان چیزی که به آن معتاد باشند بلکه به صورت تفریحی استفاده می کنند؛ بیشتر مردم از این مساله آگاهی ندارند که میزان بیماری زایی تریاک از سیگار نیز بیشتر است، به همین دلیل مهمترین نتیجه مطالعه انجام شده این است که به همه مردم ایران در زمینه پرهیز از مصرف تریاک، اطلاع رسانی شود.

دکتر ملک زاده، بیان کرد: می دانیم که بعضی از مشتقات تریاک مانند مرفین، برای بعضی از بیماری ها، دردهای شدید یا تسکین درد برای افرادی که سرطان های غیر قابل درمان دارند، موثر است و موارد مشخصی است که بعضی از مشتقات تریاک را به عنوان دارو باید استفاده کنیم اما اینکه تریاک را به عنوان یک کار تفریحی و به صورت مستمر در مدت زندگی استفاده کنیم، نه تنها برای سلامتی مفید نیست بلکه سبب ابتلا به انواع بیماری ها، سکته های قلبی و مغزی، سرطان های مختلف، بیماری های کبدی و ریوی می شود.

او افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده، به طور کلی هر ساله در سراسر کشور نزدیک به 110 هزار نفر به انواع سرطان ها مبتلا می شوند؛ در بین دلایل و عواملی که سرطان را به وجود می آورند علاوه بر تنباکو که عامل مهم بروز سرطان است، مصرف تریاک نیز یک عامل مهم است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تاکید بر اینکه مصرف تریاک در بروز انواع سرطان های گوارشی تاثیر دارد، اضافه کرد: مصرف تریاک باعث می شود درصد ابتلا به سرطان ریه سه برابر، سرطان مری دو و نیم برابر، سرطان معده یک و هشت دهم، سرطان لوزالمعده دو و نیم برابر و سرطان مثانه چهار برابر شود.

دکتر ملک زاده با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم، گفت: رسانه ها نقش مهمی در تغییر فرهنگ نادرست مصرف تریاک دارند و باید در این زمینه اطلاع رسانی بیشتری داشته باشند.

او ادامه داد: یکی از فواید تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر مصرف تریاک در ابتلا به سرطان این است که شاید بتوانیم داروهایی برای ترک بهتر اعتیاد، کشف کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکید کرد: مصرف تریاک به هر شکل و با هر روش مصرفی، سرطانزا و بیماری زا است.

معاون وزیر بهداشت در خصوص فروش مواد مخدر در داروخانه ها هم ، گفت: فروش مواد مخدر و تریاک در هیچ داروخانه‌ای صحت ندارد حتی مواد حاصل از تریاک هم با دستور پزشک و در مراکز مخصوص ارایه می‌شود.

مرتضی موسوی مدیرکل بهزیستی فارس نیز در حاشیه این همایش گفت: میانگین سن اعتیاد بین ۲۵ تا ۳۹ است، اما متاسفانه سن اعتیاد در حال کم شدن و رسیدن به ۱۵ سال است.

وی با اشاره به اینکه ۲۲۰ هزار معتاد در فارس شناسایی شدند که ۸۵ درصد مرد و ۱۵ درصد زن هستند، افزود: مصرف مواد مخدر بین بانوان افزایش یافته به گونه ای که از دهه ۷۰ حدود یک درصد، دهه ۸۰ حدود ۳ درصد و امروز به ۱۵ درصد رسیده است.

موسوی تصریح کرد: رتبه اول مصرف مواد مخدر به ترتیب مربوط به تریاک، هروئین و مواد صنعتی است.

  منبع: ایرنا       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، جعفر جندقی اظهار کرد: هم‌زمان با اجرایی شدن پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیک» در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین طرح پویش شهر بدون پلاستیک در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اتمام رسید و لازم است در راستای کاهش مواد پلاستیکی اطلاع رسانی عمومی انجام شود.

وی افزود: در پی مطالعات سلول‌های انسانی در محیط کشت و آبزی و ورود آن‌ها به چرخه مواد غذایی انتقال میکروپلاستیک‌ها در روده موجب اثرگذاری بر سیستم لنفاوی، گردش خون و در نهایت تجمع در بافت‌هایی مانند کبد، کلیه، مغز و دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است برای بیماران زمینه‌ای پیامدهایی را داشته باشد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نگرانی‌های اصلی حول موضوع مواد پلاستیکی ناشی از مواد سمی و موارد شیمیایی به این منظور است که زباله‌های میکروپلاستیکی به علت ناقل پاتوژن‌ها و فلزات سنگین باعث ایجاد خطر برای زنان باردار و ایجاد تداخلاتی در هورمون‌ها، کاهش قدرت باروری، مشکلات رشد مغز و استخوان، سرطان و در توسعه رشد و مجرای تناسلی جنین شود.

جندقی ادامه داد: میکروپلاستیک‌ها می‌تواند انواع اختلالاتی همچون بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و آنزیم‌های کبدی شوند که همگی انواعی از مشکلاتی هستند که در نتیجه قرارگیری در معرض مقدار بسیار کمی از این ماده می‌توانند به وجود آیند.

وی اظهار داشت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

کد خبر 751161

دیگر خبرها

  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ۱۴ کیلوگرم تریاک در بردسکن کشف شد
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • کشف ۱۸۵ کیلو مواد افیونی در دو عملیات ضربتی پلیس هرمزگان
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • دستگیری قاچاقچی با ۲ کیلو و ۳۰۰ گرم تریاک و حشیش در تفت
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!