Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلال محمود زاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، به تشریح آنچه در نشست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که سه‌شنبه 26 دی برگزار شده بود پرداخت و گفت: در این جلسه از وزیر علوم وضعیت نامطلوب امکانات رفاهی، تسهیلاتی و خوابگاهی دانشجویان و ناتمام ماندن پروژه‌های وزارت علوم در سطح کشور را پیگیری و در این خصوص سؤالاتی مطرح کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وزیر علوم اکثر این مسائل را قبول کردند و گفتند امکانات موجود در دانشگاه‌ها در سطح دانشجویان ایرانی نیست اما طرح‌هایی داریم تا وضعیت رفاهی و تغذیه دانشجویان بهتر شود.

محمود زاده گفت از ساخت خوابگاه‌های استاندارد در کشور خبر داد و گفت: وزیر علوم در این جلسه گفت در حال ساخت خوابگاه‌هایی در سطح کشور هستیم تا وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی را نیز در حد استاندارد برسانیم.

وی افزود: وزیر علوم همچنین در خصوص بحث تغذیه و غذاهایی که در سلف‌سرویس دانشگاه‌ها تهیه و توزیع می‌شوند از برنامه‌هایی برای افزایش کیفیت و تنوع بهتر غذاهای دانشجویی خبر داد و در رابطه با امکانات آموزشی و آزمایشگاه‌ها قول‌هایی برای توسعه و رفع کمبودها داد.

نماینده مردم شریف مهاباد با بیان اینکه به وزیر علوم فرصت یک ماهه داده است تا آماری از وضعیت ساخت‌وسازها، اعتبارات برای خوابگاه‌های جدید و تجهیزاتی که برای کیفیت خدمات دانشجویی لازم است ارائه دهد، گفت: با ارائه این آمار اگر قانع شدیم سؤال منتفی شود و اگر قانع نشدیم سؤال به صحن علنی مجلس می‌رود تا با نمایندگان در این خصوص بحث شود.

توسعه رشته‌ها بر اساس نیازهای مناطق مختلف کشور

محمود زاده بر توسعه رشته‌ها بر اساس نیاز مناطق مختلف کشور تأکید کرد و گفت: در برخی مناطق برخی رشته‌ها متقاضی بیشتری داشته و نیاز بیشتری نیز وجود دارد. برای مثال در غرب کشور نیاز منطقه به رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و فنی محسوس است.

وی افزود: انتظار داریم وزارت علوم بر اساس نیاز مناطق و نیاز بازار در استان‌های مختلف رشته‌هایی را در دانشگاه آزاد و پیام نور ایجاد کند تا هم باعث جذب دانشجوی بیشتر شود و هم زمینه کار در آینده فراهم شود.

رئیس فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌های آزاد و پیام نور در طول سه سال گذشته درخواست‌هایی به وزارت علوم ارائه داده‌اند و در نوبت رسیدگی هستند. قرار شد وزارت علوم این درخواست‌ها را بررسی کند و در این یک ماه اعلام کند با ایجاد کدام رشته‌ها موافق و با ایجاد کدام رشته‌ها مخالف هستند و دلایل آن را هم به ما بگویند.

حذف کنکور نیازمند کارشناسی دقیق‌تر / آیا برخی نمره‌ها واقعی هستند؟

محمود زاده حذف کنکور را نیازمند کارشناسی دقیق‌تر و بیشتری دانست و گفت: در خصوص حذف کنکور باید کارشناسی دقیقی صورت بگیرد. اگر ورود به دانشگاه‌ها بر اساس معدل شود، این نقص وجود دارد که برخی معدل بالایی دارند اما در درک و تحلیل مسائل به کسانی که معدل پایین‌تری دارند شاید نرسند.

وی با طرح این سؤال که «آیا برخی نمره‌ها واقعی هستند؟» افزود: صرفاً نمی‌توان به نمره اکتفا کرد. برخی مطالب را درک می‌کنند اما در زمان امتحان به هر دلیل نمی‌توانند نمره لازم را دریافت کنند.

محمود زاده در ادامه گفت: نباید اجازه دهیم برخی به دلیل نمره پایین امتحانات از ادامه تحصیل محروم شوند. حذف کنکور نیاز به مطالعه بیشتری دارد تا این‌طور نشود که چند سال پس از اتخاذ یک تصمیم مهم پشیمان شویم.

افزایش مقالات برگشتی توسط مجلات خارجی / کاهش رتبه علمی در منطقه

وی با اشاره به پایین آمدن کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها گفت: باید در دانشگاه‌ها کیفیت آموزشی را بالا ببریم. کیفیت آموزش پایین آمده و تعداد مقالاتی که توسط مجلات خارجی برگشت می‌خورد بالا رفته است.

این نماینده مجلس گفت: رتبه علمی ما در منطقه در این چند سال گذشته کاهش پیدا کرده و مسئولین وزارت علوم باید برای افزایش سطح کیفی و علمی دانشگاه‌ها تلاش کند.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی ارتباط دانشگاه با صنعت را ضعیف توصیف کرد و گفت: خروجی دانشگاه‌ها بر اساس صنعت و کشاورزی نیست و ارتباط دانشگاه با بخش کشاورزی ضعیف است که این یک چالش مهم به شمار می‌رود.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۸۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است