Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه- ایرنا- کندی و سختگیری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مصوب به زلزله ‌زدگان کرمانشاه آنقدر بالا گرفته که مدیرکل دفتر بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن کشور گفت: همکاری نکردن بانک‌ها به پاشنه آشیل عملیات بازسازی مناطق تخریب ‌شده تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مالکان حدود 78 هزار واحد از خانه های آسیب دیده در زلزله 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 ریشتری کرمانشاه، برای دریافت تسهیلات بازسازی، نیازمند عقد قرارداد در بانک ها هستند.
طبق مصوبه هیات دولت پس از آنکه بنیاد مسکن پرونده واحدهای آسیب دیده را به هفت بانک عامل دولتی فرستاد، این بانک ها موظف به عقد قرارداد آنها هستند اما عملکرد کند بانک ها و سختگیری در پرداخت تسهیلات، سبب وقفه در عملیات بازسازی شده است.
استاندار کرمانشاه تاکنون دست کم سه بار از سهل انگاری بانک ها در کمک به بازسازی مناطق زلزله زده انتقاد کرده است.
هوشنگ بازوند 20 دی به شبکه خبر گفت: نگران کندی کار در روند عقد قرارداد و خواستار تسریع آن هستیم.
طبق توافق انجام شده، قرار بوده است که طی 50 روز و تا اوایل اسفند عقد قراردادها همه پرونده ها انجام شود.
50 درصد این کار را بر عهده بانک مسکن است؛ ندا کسری کرمانشاهی، رئیس اداره تسهیلات این بانک 20 دی گفت که 'ما آمادگی کامل برای انجام کارها کمتر از 50 روز را داریم' اما گویا شرایط به گونه دیگری پیش می رود.
استاندار کرمانشاه 27 دی در انتقاد مجدد از عملکرد بانک ها گفت: از بانک ها به دلیل کندی و سختگیری در عقد قرارداد با زلزله زگان گله ‌مند هستیم؛ دولت مصوب کرده که این کار انجام شود بانک ها نیز باید در پرداخت ها سرعت عمل داشته باشند و نباید سلیقه ای عمل کنند.
او افزود: برخی بانک ها بدون توجه به وضعیت مردم هنوز برای پرداخت تسهیلات چند ضامن می خواهند که این سلیقه ای عمل کردن بانک ها درست نیست.
بازوند با بیان اینکه اگر بانک ها در پرداخت تسهیلات سختگیری کنند روند بازسازی با مشکل رو به رو خواهد شد، یادآور شد: پس از حضور رییس جمهوری در کرمانشاه در روزهای نخست پس از زلزله تاکید کردیم که روند پرداخت تسهیلات تسریع شود و آقای روحانی نیز بر تسریع در خدمات رسانی به زلزله زدگان تاکید کردند.
نماینده مردم پاوه و اورامانات نیز در مجلس شورای اسلامی در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان در 27 دی ماه در استانداری کرمانشاه گفت: بانک ها در پرداخت تسهیلات به زلزله زدگان سلیقه ای برخورد می کنند و مردم را با مشکل روبه رو کرده اند.
شهاب نادری افزود: اگر روند کاری بانک ها در پرداخت تسهیلات به این شکل ادامه داشته باشد نمی توانیم مناطق زلزله زده را بازسازی کنیم.
خبرنگار ایرنا برای پیگیری کم کاری بانک ها ابتدا به سراغ رضا حواس بیگی، نماینده بانک مرکزی در استان کرمانشاه رفت اما او گفت که اجازه مصاحبه ندارد. دایره روابط عمومی بانک مرکزی هم گفت که این بانک نمی تواند در این باره راهنمایی و پاسخ مناسبی داشته باشد.

**شرط سه ضامن، بجای یک ضامن
خبرنگار ایرنا در ادامه به سراغ مجید جودی، مدیرکل دفتر بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن کشور رفت.
جودی به خبرنگار ایرنا گفت: طبق تصویب و ابلاغ بانک مرکزی، اعطای تسهیلات به زلزله زدگان استان کرمانشاه باید به آسانترین شیوه یعنی ضمانت ضربدری صورت گیرد؛ به این ترتیب که هر سه نفر از وام گیرندگان ضامن یکدیگر شوند.
او افزود: برخی از بانک‌ها با یک برداشت غلط از دستورالعمل بانک مرکزی، برای پرداخت هر وام شرط سه ضامن را گذاشته اند؛ به این صورت که مثلا در ازای سه وام باید 9 نفر به بانک مراجعه و سه نفر سه نفر ضامن یکدیگر شوند؛ اقدامی که در عمل امکان پذیر نیست زیرا پیدا کردن 9 نفری که به یکدیگر اعتماد داشته باشند سخت است.

**بانک‌ها، پاشنه آشیل بازسازی
مدیرکل دفتر بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن، همکاری نکردن بانک‌ها را پاشنه آشیل بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه عنوان و تاکید کرد: 80 تا 90 درصد اعتبار لازم برای آغاز بازسازی، تسهیلات بانکی است و سهم کمک های بلاعوض تنها 10 تا 15 درصد است، بنابراین اگر پرداخت وام سرعت نگیرد بازسازی با مشکل جدی مواجه می شود.
جوی گفت: بانک ها در ابتدا به خوبی وارد میدان شدند اما در ادامه عملکرد آنها در گرفتن مدارک و شرط ضامن سلیقه ای و همراه با سخت گیری های بی مورد است که موجب گیر کردن پرونده ها در بروکراسی اداری شده است.
آنچنان که او بیان کرد: اکنون مصالح و نیروی کار برای تسریع در روند بازسازی آماده است اما پولی که به مانند خون در رگ عملیات بازسازی جاری شود، وجود ندارد.

**وضعیت پرونده های بانکی
به گفته جودی، تاکنون 28 هزار پرونده برای عقد قرارداد به بانک های عامل ارسال شده است اما تنها 12 هزار پرونده عقد قرارداد و هفت هزار و 500 فقره وام پرداخت شده است.
البته از نظر جودی مشکل اصلی عقد قرارداد است و پرداخت وام با صلاحدید بنیاد مسکن و با توجه به پیشرفت کار صورت می گیرد.
طبق اعلام بنیاد مسکن، در مرحله نخست بین 31 تا 32 هزار و در مرحله دوم نیز همین حدود پرونده تشکیل و عقد قرارداد می شود.
جودی ابراز امیدواری کرد که هیات دولت در جلسه هفته جاری مرحله دوم پرداخت تسهیلات را تصویب کند تا ما کار را آغاز کنیم.

**پیمانکاران بلاتکلیف
مدیرکل دفتر بازسازی و نوسازی بنیاد مسکن به یکی دیگر از پیامدهای نامطلوب سخت گیری و کم کاری بانک ها اشاره کرده و گفت: تاکنون پیمانکاران حدود 13 هزار قرارداد بازسازی با زلزله زدگان امضا کرده اند اما در عین حال نیم نگاهی هم به وضعیت پرونده بانکی متقاضیان دارند زیرا از دریافت طلب خود در مورد مقرر مطمئن نیستند.
او گفت: کندی بانک ها در عقد قرارداد علاوه بر زمانبر شدن پرداخت وام، اثر روانی منفی هم در جریان بازسازی می گذارد.
به اعتقاد جودی اگر بانک‌ها همین روند کنونی را ادامه دهند، عملیات بازسازی و زندگی مردم با مشکل جدی مواجه می شود.
البته او گفت که تلاش بنیاد مسکن این است که زلزله زدگانی که با تمام سختی ها در حال سپری کردن زمستان در چادر و کانکس هستند، دیگر مجبور به تحمل گرمای تابستان در وضعیت فعلی نباشند.

**بانک ها از دیگر استان ها کمک بیاورند
یکی از موضوعاتی که بانک ها به عنوان دلیل کند بودن روند عقد قرارداد عنوان می کنند، کمبود نیرو و امکانات است.
مشاهدات خبرنگاران ایرنا این مشکل را تایید می کند اما جودی این حرف را قبول ندارد زیرا به گفته او 'بانک های عامل برای تسریع در کارها می‌توانند از امکانات و نیروهای شعب سایر استان ها استفاده کنند، همانند کاری که بنیاد مسکن انجام داده است.'
به گفته او 'با توجه به اینکه بنیاد مسکن استان کرمانشاه از انجام عملیات بازسازی ناتوان بود، ما دست کم 50 درصد نیرو و صد درصد توان بنیاد مسکن 10 استان دیگر را به کمک آورده ایم.'
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسی ** انتشاردهنده:علی مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود

رضا خواجه ای با بیان اینکه مقاوم سازی اماکن روستایی، موثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها محسوب می شود، گفت: هم اکنون میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در این استان ۵۷ درصد است که با مقاوم سازی های امسال، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این جهش در تاریخ فعالیت بنیاد مسکن کم نظیر است.

وی اظهار داشت: متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی ساخت مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند.

این مسوول ادامه داد: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود ۳۵ میلیون ریال در ماه خواهد بود، که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به چهار میلیارد ریال خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است و همین مساله موجب می شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت شود و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

وی به ترغیب و تشویق و لزوم همکاری اعضای شورای اسلامی، دهیاران و مشارکت روستاییان در انجام طرح های مقاوم سازی اماکن روستایی اشاره کرد و افزود: اهالی روستاهای استان باید از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با اخذ تسهیلات بانکی برای سلامتی و حفظ جان و اموال و پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی خانه های خود را مقاوم سازی کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان ادامه داد: سعی بر این است که با ادامه روند نوسازی اماکن مسکونی، زمینه‌ای جهت فراهم ساختن فرصت برای روستاییان، ایجاد بالندگی و خودباوری در روستاها و ارائه تعریف جدید از روستاها به عنوان واحدهای تولیدی و فرهنگی انجام شود.

وی اظهار داشت: بنیاد مسکن نیز بر اساس این تکلیف در بخشی از رسالت خود فعالیت‌ها را بیشتر معطوف به روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته کرده است.

خواجه ای خاطرنشان کرد: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!