Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-30@16:04:37 GMT

غربالگری ژنتیک هنگام ازدواج زوج ها آغاز شد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۰۹۳۴

به گزارش خبرگزاری بسیج از قزوین، برای تشخیص بیماری های ژنتیک، دو استراتژی برنامه ریزی شده است. استراتژی اول، غربالگری زوج ها در هنگام ازدواج است که در شهرستان قزوین به صورت نمونه آزمایشی (پایلوت) از دی ماه سال 96 به اجرا درآمده است و به زودی در کل استان قزوین اجرا خواهد شد.
مینا شهسواری، کارشناس ژنتیک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با بیان مطالب فوق، گفت: این استراتژی، شامل خدمات ژنتیک در هنگام ازدواج، ادغام یافته در بستر غربالگری تالاسمی است يكي از مهمترين گلوگاه ها است و موجب شناسايي فراگير زوجين در معرض خطر، در زمان ازدواج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایشان با بیان اینکه با توجه به اينكه فرزندآوري بعد از ازدواج مد نظر قرار مي گيرد، اين گلوگاه يكي از مهم ترين گلوگاه هاي شناسايي موارد در معرض خطر در برنامه هاي ژنتيك محسوب مي شود؛ عنوان کرد: از مهم ترين دلايل اين موضوع آن است كه مشاوره ژنتيك بيشترين تاثير را زماني به جا مي گذارد كه فرد، موضوع مورد مشاوره را دغدغه خاطر خود تلقي کند و زوجين در زمان ازدواج اين موضوع را مورد سوال و جستجو قرار مي دهند.
به گفته کارشناس ژنتیک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در این استراتژی، زوجینی که برای غربالگری تالاسمی به تیم مشاوره ژنتیک مرکز ارائه خدمات در هنگام زمان ازدواج مراجعه می کنند در کلاس آموزشی در جریان برنامه آموزش زوجین پیش از ازدواج در خصوص ضرورت های مشاوره ژنتیک آموزش می بینند و برای انجام غربالگری ژنتیک راهنمایی می شوند.

وی تصریح کرد زوج ها توسط مراقب سلامت آموزش دیده، مشاوره و غربالگری ژنتیک شده و غربالگری با پرسشنامه استاندارد به انجام می رسد.. شهسواری با اشاره به اینکه در صورت مثبت شدن پرسشنامه غربالگری، مشاوره ژنتیک برای زوج های در معرض خطر انجام می شود؛ گفت: غربالگری تالاسمی ، شامل انجام آزمایشات و مشاوره ژنتیک، در صورت لزوم، طبق روال قبل در قالب استراتژی اول انجام می شود.

بر اساس گفته این کارشناس، استراتژی دوم برنامه ژنتیک اجتماعی است و شامل خدمات ژنتیک ادغام یافته در بسته های خدمات گروه های سنی، بیماری های غیرواگیر است.

شهسواری با بیان اینکه پس از تکمیل زیرساخت های لازم برای اجرا، این برنامه، عملیاتی خواهد شد؛ گفت: در استراتژی دوم علاوه بر بیماری های ژنتیک دوران کودکی، بیماری های غیرواگیر شایع دوران بزرگسالی دارای عامل خطر ارثی – فامیلی (شامل بیماری های عروق کرونر زودرس فامیلی و سرطان پستان و روده بزرگ ارثی) پوشش داده می شود.

به گفته این کارشناس، امروزه کنترل بیماری های عفونی و بیماری هایی که با واکسن پیشگیری می شوند باعث کاهش میزان مرگ و میر شیرخواران شده است و چنین شرایطی، سهم بیماری های ژنتیک را در مرگ و معلولیت شیرخواران افزایش داده که غالب بیماری های ژنتیک موجب مرگ زودرس می گردند و در طول زندگی کوتاه، بیمار شدیدترین و همه جانبه ترین معلولیت های جسمی- ذهنی را تحمل می کند.

شهسواری با اشاره به اینکه نقش تعیین کننده های ژنتیک در کنترل بیماری های غیرواگیر که تا دو دهۀ پیش چندان روشن نبود، اینک هر روز روشن تر می شود ، گفت: امروزه در بسیاری از بیماری های غیرواگیر شایع نظیر بیماریهای عروق کرونر و سرطان های شایع ایران، نظیر سرطان پستان و سرطان های گوارشی به ویژه روده بزرگ و بیماری های روانی شایع نظیر افسردگی، ژنتیک می تواند در برنامه کنترل و پیشگیری نقش موثر داشته باشد.

وی تأکید کرد که خدمات پیشگیرانه ژنتیک در خصوص بیماری های غیرواگیر، ساز و کاری عملیاتی و قابل طراحی و اجرا در قالب برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری ها در سطح جمعیت و گروه های هدف ویژه، به نحوی ، هزینه اثربخش دارد.

9001/پ30/ب

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، شهلا نوری افزود: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

او با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است افزود: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، تصریح کرد: در سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

شهلا نوری افزود: نرخ باروری در دراز مدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

او تصریح کرد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و تصریح کرد: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد