Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@21:35:47 GMT

جزایر گرمایی موجب کاهش بارش در اصفهان هستند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۱۴۰۱

خرداد:مسئول اداره پیش بینی هواشناسی استان اصفهان گفت: جزیره حرارتی شهری شرایطی است که دمای سطح زمین و دمای جو در مناطق شهری نسبت به اطراف افزایش پیدا می کند.
به گزارش خرداد ،حسن خدابخش در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه جزیره حرارتی سطحی و جوی است، افزود: جزیره حرارتی جوی دارای دو دسته است؛ یکی تا ارتفاع زیستگاه انسان و گیاه و دیگری جزیره گرمایی که تا لایه مرزی رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جزیره مرزی موجب تغییراتی به خصوص در لایه مرزی که در ارتفاع یک تا دو کیلومتری قرار دارد، می شود.
مسئول اداره پیش بینی هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: تغییرات دمایی در جزیره گرمایی سطح زمین شدیدتر است و علت آن نیز ساختمان ها، خیابان ها و گسترش فضای شهری است که ظرفیت گرمایی بالا و قدرت انعکاس تابش نور کمتری دارند، این در حالی است که در سطوح بیابانی یا سبز قدرت انعکاس افزایش داشته و ظرفیت های گرمایی نیز پایین تر است.
خدابخش با بیان اینکه در مناطق شهری رطوبت کمتر است و تعادل دمایی کمتر رخ داده به همین منظور دمای شهرها مقداری بیشتر از دمای اطراف است، تصریح کرد: افزایش گازهای گلخانه ای بر اثر آلاینده ها و مسئله ناشی از خودروها، سوخت های فسیلی و مصرف انرژی در منازل موجب افزایش جزایر گرمایی شده و در شب موجب سیرکلاسیون ناشی از پدیده گرمایی می شود و موجب ایجاد جریانات هوا از مناطق اطراف به سمت مراکز شهرها شده و تمرکز آلاینده ها را در مراکز شهرها به ویژه در اوایل روز باعث می شود.
وی با بیان اینکه دو عامل در مسئله ابرها و بارندگی مطرح است، تاکید کرد: در مسئله ابر رطوبت و هسته تراکم دو علت اصلی برای تشکیل قطره های باران یا قطرک های ابر هستند. اگر رطوبت محدود باشد و فرض کنیم سیستم ضعیفی به کشور آمده به دلیل اینکه هسته ها در داخل شهرها تراکم دارند موجب تقسیم رطوبت شده و عدم باروری طبیعی ابر و در نتیجه عدم بارش را باعث می شود، به همین خاطر می‌توان گفت گاهی بارش در مناطق شهری عقیم می شود و موجب از بین رفتن ابرها می‌شوند.
مسئول اداره پیش بینی هواشناسی استان اصفهان گفت: دما در جزایر گرمایی موجب تغییر وضعیت اشباع می شود و از این منظر نیز سیستم هایی که رطوبت کمتری دارند باعث می شود شرایط تشکیل ابر به سختی انجام شود و گرما با تشکیل ابر مخالفت کند. از طرف دیگر اگر سیستمی قوی باشد جزایر گرمایی و هسته های تراکم شهری موجب بارش های بیشتر و رگباری در مناطق شهری می شوند. یعنی برای سیستم های با رطوبت بالا می‌تواند موجب ایجاد رگبار شود و برای سیستم های کم و حدی موجب کاهش بارش می شود.
وی به موضوع آب های زیرزمینی و رو زمینی اشاره و خاطرنشان کرد: اثر کاهش این آب ها به ویژه آب های رو سطحی ممکن است موجب تقویت جزایر گرمایی شود. هر چند تاکنون روی این موضوع کار علمی انجام نشده است، اما می تواند موجب افزایش اختلاف دمایی شود، هرچند این مسئله علمی نیست. برچسب ها: بارش ، اصفهان ، جزایر گرمایی

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها سراسر کشور را فرامی‌گیرد

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به وزش باد شدید و گردوخاک در بعضی مناطق، از بارش باران در بیشتر استان‌های کشور خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در مناطقی از استان‌های ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، همدان، آذربایجان غربی، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات البرز مرکزی در مازندران، بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ می‌دهد.

وی افزود: این وضعیت چهارشنبه علاوه بر مناطق مذکور در مناطقی از استان‌های بوشهر، کرمان، هرمزگان و خلیج‌فارس و تنگه هرمز پیش‌بینی می‌شود و پنجشنبه به‌جز استان‌های ساحلی دریای خزر، در زنجان، قزوین، البرز و تهران که وقوع رگبار پراکنده در آن‌ها دور از انتظار نیست، در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه رخ خواهد داد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: جمعه در جنوب و جنوب شرق کشور، بارش پراکنده و در سایر مناطق، بارش قابل ملاحظه پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: شنبه در نقاطی از نوار شمالی کشور، شمال شرق، شرق، شمال غرب و جنوب غرب و غرب، شاهد بارش پراکنده خواهیم بود؛ همچنین خلیج‌فارس و تنگه هرمز سه‌شنبه و پنجشنبه مواج و چهارشنبه طوفانی است.

وی با بیان اینکه دریای عمان چهارشنبه و پنجشنبه مواج پیش‌بینی می‌شود، گفت: طی چهار روز آینده به تناوب در مناطقی از سیستان و بلوچستان و شرق کرمان و جمعه در خراسان جنوبی و یزد، در بعضی ساعات وزش باد شدید همراه با خیزش گرد و خاک رخ خواهد داد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی آسمان اصفهان، کمی ابری به‌تدریج نیمه‌ابری گاهی وزش باد شدید با بیشینه ۲۸ و کمینه ۱۳ درجه سانتی‌گراد است و روز چهارشنبه، نیمه‌ابری به‌تدریج ابری گاهی بارش پراکنده و گاهی وزش باد شدید با بیشینه ۲۷ و کمینه ۱۴ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 749223

دیگر خبرها

  • سیل در سومالی؛ ۷ کودک جان باختند
  • سیل در سومالی/ ۷ کودک جان باختند
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • ورود سامانه بارشی از سمت غرب کشور
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • بارش‌ها سراسر کشور را فرامی‌گیرد
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای استان کرمان
  • پیگیری‌های شورای شهر موجب امیدآفرینی برای مردم شده است
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست