Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

گل سرخ تقويت کننده و برطرف کننده تپش قلب است
دم‌نوش گل سرخ بسيار معطر و داراي خواص متفاوتي است. اين گياه قابض، مقوي و شاداب کننده، آرام بخش و ضد افسردگي و همچنين تقويت کننده جنسي است.
گل سرخ با نام علمي (Rosa) درختچه کوچکي به ارتفاع 60 سانتيمتر تا 5/1 متر است. گل سرخ بوته‌اي است که از شرق و به خصوص ايران نشات گرفته و پس از جنگ‌هاي صليبي به اروپا راه يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع متفاوتي از گل سرخ موجود است که بهترين نوع آن در ايران يافت مي‌شود.
اين گياه عموماً در زمين‌هاي آهکي، در حاشيه جنگل‌ها و در کنار راه‌ها و پرچين‌ها به صورت خودرو مي‌رويد و البته در اکثر باغچه‌ها کاشته مي‌شود.
گل سرخ مظهر زيبايي و محبت است و بيشتر به خاطر زيبايي و عطرش کاشته مي‌شود تا خواص دارويي. ساقه‌هاي جوانش داراي خارهاي ريز و فراواني است، ولي ساقه‌هاي پيرتر خار ندارند. برگ‌هايش غالباً داراي پنج برگچه دندانه‌دار و سبز تيره است. گل‌هايش درشت و منفرد به رنگ سرخ مايل به ارغواني است. گل‌ها در اواخر بهار تا اواسط تابستان باز مي‌شود.
ترکيبات گل سرخ
اين گياه معطر داراي قند، تانن، اسيد گاليک، اسانس، مواد پکتيني و ماده رنگي است. کاسبرگ رز وحشي يکي از منابع سرشار ويتامين C در قلمرو گياهان شناخته مي‌شود. کاسبرگ رز همچنين غني از ويتامين‌هاي A، B و K است. در گذشته از کاسبرگ رز شربتي تهيه مي‌شد که در زمان جنگ جيره بندي مي‌گرديد و براي افزايش مقاومت بدن کودکان در برابر عفونت‌ها و درمان سرماخوردگي معمولي به آن‌ها خورانده مي‌شد.
خواص گل سرخ
اين گياه داراي خواص متفاوتي است. گلبرگ اين گياه قابض، مقوي، شيرافزا، شاداب کننده، آرام بخش، ضد افسردگي و تقويت کننده جنسي است.
گل سرخ مصارف مختلفي دارد و خوراکي بودن آن از ديرباز شناخته شده است.
از اين گل معطر، در ترکيبات ادويه، تهيه گلاب، تهيه شربت و مربا استفاده مي‌شود. همچنين از نظر کاربرد دارويي، اين گياه داراي خواص ارزشمندي است که گياه‌شناسان و اطباي معروف بر آن تأکيد کرده‌اند. ابن سينا درباره ارزش دارويي مرباي گل سرخ در درمان بيماري سل و نتايج مفيد آن سخن گفته است.
گياه‌شناسان معروفي همچون جالينوس، ديوسکوريه و پلين براي اين گياه ارزش طبي فراواني قائل بوده‌اند و از جمله به خواص گلاب اشاره کرده و تأثير آن را در درمان ناراحتي‌هاي گوش، دستگاه گوارشي، عوارض پوستي و استخواني نيکو دانسته و غرغره آن را براي زخم‌هاي دهان و لثه، تورم لوزه‌ها مفيد دانسته‌اند. علاوه بر آن از گل سرخ به عنوان داروي ضد تهوع و قابض نام برده‌اند.
خواص دارويي گل سرخ
خواص دارويي رز سال‌ها است که شناخته شده و مورد بهره برداري قرار مي‌گيرد. روميان باستان خاصيت دارويي براي رز قائل بودند و ابوعلي سينا که براي اولين بار از گل سرخ، گلاب گرفت از خواص درماني آن بهره مي‌برد. ساکنان اوليه آمريکاي شمالي نيز براي تسکين سوزش سر معده و ناراحتي‌هاي معده چاي دم شده با گلبرگ‌هاي رز مي‌نوشيدند.
* جالب است که بدانيد گل سرخ در عين قابض بودن (ضد اسهال)، خاصيت مسهلي و نرم کنندگي نيز دارد. اين گياه برطرف کننده نفخ معده است. گلبرگ‌هاي گل سرخ داراي اثر قابض ملايم است و امتياز آن نسبت به ساير داروهاي مشابه بوي ملايم و معطر آن است و در مصارف داخلي مي‌توان از آن در درمان بيماري‌هايي چون اسهال‌هاي مزمن، اخلاط خوني و غيره استفاده کرد. انواع رز با عفونت‌هاي دستگاه گوارش مبارزه مي‌کند و خوردن آن‌ها موجب مي‌شود پس از مصرف يک دوره آنتي بيوتيک در ميزان باکتري‌هاي بي ضرر و مفيد موجود در دستگاه گوارش تعادل برقرار شود.
* گل سرخ تقويت کننده و برطرف کننده تپش شديد قلب است. چکيده يا عصاره گل سرخ به عنوان آرام بخش قلب و مفرح اعصاب شناخته شده و در شربت‌ها و غذاها کاربرد دارد. بر اساس تحقيقات انجام شده روغن گل سرخ ضدافسردگي و شادي آور است.
* رز موجب افزايش مقاومت بدن در برابر بيماري‌ها شده و ريه‌ها را تقويت مي‌کند از اين رو براي افرادي که بدني ضعيف دارند و از مصونيت کمي برخوردارند مفيد است. چاي گلبرگ رز عوارض و نشانه‌هاي سرماخوردگي، آنفلوآنزا، زکام و گرفتگي‌هاي برونشي را از بدن دور مي‌کند.

گلاب استخراج شده از رز، پاک کننده ايده‌آل براي پوست است
* عسل آميخته به گل سرخ از ديرباز به عنوان داروي آنژين به کار مي‌رفته است.
* ميوه گل سرخ به عنوان منبع مهم تأمين ويتامين C ارزش زيادي دارد و در توليد چاي، شربت و نوشابه‌هاي ميوه‌اي کاربرد دارد.
* از برگ‌هاي گل سرخ، بيشتر در استعمال خارجي و از دم کرده آن براي غرغره و شستشوي زخم‌ها استفاده مي‌شود، زيرا در التيام زخم‌ها، خون‌ريزي‌ها و ترشح مواد مخاطي موثر است. غرغره کردن دم کرده آن گلو درد را برطرف مي‌کند.
* فرآورده هاي گل سرخ مانند گلاب و روغن آن نيز داراي خواص درماني و دارويي است.
* گلاب گل سرخ نشاط آور است، قلب و اعصاب را تقويت کرده و بوي بد دهان را رفع مي‌کند. همچنين با خوردن گلاب، دردهاي عضلاني و سردردها برطرف مي‌شود.
* گلاب استخراج شده از رز، پاک کننده ايده‌آل براي پوست است. پاک کردن پوست با گلاب چين‌هاي ظريف و سطحي پوست را باز مي‌کند و التهاب و سرخي آن را از ميان مي‌برد ضمن اين که در درمان آکنه و دانه‌هاي سرسياه روي پوست مفيد است. گلاب، بازسازي سلول‌هاي پوست را تسريع و خستگي و سرخي پلک‌ها را برطرف مي‌کند.
* همچنين از اين گياه يا روغن آن براي جلوگيري از سفيد شدن موي سر، تقويت مو، ماسک زيبايي و تقويت بينايي استفاده مي‌کنند.
طرز تهيه چاي و دم نوش گل سرخ
براي تهيه چاي گل سرخ که يک نوشيدني آرام بخش و معطر است، مقدار يک قاشق غذاخوري پُر از برگ‌هاي گل سرخ را با يک قاشق چاي خوري چاي از هر نوع (سبز يا سياه) که مايل باشيد دم کرده و نوش جان کنيد.
براي تهيه شربت آن؛ 30 الي 40 گرم گلبرگ خشک را به مدت يک روز در نيم ليتر آب جوش دم کنيد. صاف کرده و 50 گرم شکر بيفزاييد و دوباره بپزيد تا مايع غليظي فراهم شود. از اين شربت به عنوان آرام بخش، پيش از هر غذا يک قاشق غذاخوري ميل کنيد. اين شربت ضدافسردگي و تقويت کننده (زياد کننده) قواي جنسي است.
به منظور تهيه عسل گل سرخ؛ 60 گرم از گلبرگ آن را به مدت يک روز در يک قوري آب جوش دم کنيد. بعد از صاف کردن 100 گرم عسل بدان بيفزاييد. روي حرارت ملايم بگذاريد تا مايع غليظي به دست آيد. اين مايع براي مراقبت از دندان و التهابات لثه بسيار مفيد است و به عنوان خلط آور، ضد عفونت‌هاي تنفسي به صورت غرغره بکار مي‌رود و براي تسکين دردهاي گلو در آنژين نيز موثر است.
براي تهيه دم کرده گل سرخ، گلبرگ خشک شده را در نيم ليتر آب سرد بريزيد و به مدت پانزده دقيقه بجوشانيد و بگذاريد سرد شود.
اين دم کرده، براي درمان اسهال ( به خصوص در کودکان ) کاربرد دارد و براي شستشو و ماليدن بر روي مخاط دهان از آن استفاده مي‌شود.
همچنين اين جوشانده را بر روي زخم‌ها و سوختگي‌ها مي‌مالند.

دمنوش گل سرخ، مقوي و شاداب کننده، آرام بخش و ضد افسردگي است
مرباي گل سرخ
در ايران از گلبرگ‌هاي گل رز محمدي مربايي خوش طعم تهيه مي‌شود که در اينجا به روش تهيه آن اشاره مي‌کنيم:
تقريباً هم وزن گلبرگ رز مورد نظرتان شکر در نظر بگيريد. مقداري آب در قابلمه اي بريزيد و روي آتش اجاق گاز به جوش آوريد. گلبرگ‌هاي رز پاک شده را در آب جوش بريزيد و بگذاريد حدود دو دقيقه بجوشد، سپس آن را در يک آبکش خالي کنيد و با آب سرد آبکشي نماييد. به اين ترتيب به اصطلاح تلخي گل گرفته مي‌شود. بگذاريد آب اضافي گل کاملاً رفته و تقريباً خشک شود.
شکر را با مقداري آب در قابلمه اي بريزيد و بگذاريد بجوشد تا قوام آمده و به غلظت مورد نظر برسد، کمي زعفران در آن بريزيد و سپس گلبرگ‌ها را اضافه کنيد. بگذاريد چند جوش بزند. سپس مربا را در ظروف شيشه‌اي دردار استريل بريزيد.
منبع:tebyan.net


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید

اگر جایی خواندید که مواد مخدر می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند، این یک دروغ محض است. در حقیقت یکی از عوارض شایع مصرف مواد مخدر، افسردگی است! رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی کاملا پیچیده بوده و نیاز به بررسی جامع دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، برخی از مواد مخدر با بروز احتمال افسردگی شدیدتری همراه هستند.

در این محتوا قصد داریم به مهم‌ترین دغدغه شما پاسخ دهیم که عبارت است از:

چه ارتباطی بین مصرف مواد مخدر و افسردگی وجود دارد؟

رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی، کاملا پیچیده و البته دوطرفه است. از یک طرف مصرف مواد مخدر می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد و از سویی دیگر افراد مبتلا به افسردگی در معرض خطر سوءمصرف مواد مخدر هستند. بیایید به بررسی این روابط بپردازیم:

تاثیر مصرف مواد مخدر بر افسردگی مصرف مواد مخدر از ۳ طریق بر افسردگی اثر می‌گذارد:

تغییرات شیمیایی در مغز: مواد مخدر می‌توانند تعادل شیمیایی مغز را مختل کرده و باعث کاهش سطح انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین شوند که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو دارند، این فرایند زمینه ساز ایجاد افسردگی است.

افزایش استرس: مصرف مواد مخدر می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب شود که این‌ها از عوامل اصلی خطر افسردگی هستند.

مشکلات در زندگی: اعتیاد به مواد مخدر موجب مشکلات زیادی در زندگی فرد مانند مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی و اجتماعی خواهد شد که همگی می‌توانند به افسردگی منجر شوند.

تاثیر افسردگی بر مصرف مواد مخدر

افسردگی می‌تواند زمینه سوءمصرف مواد مخدر را از راه‌های زیر افزایش دهد:

خوددرمانی: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای تسکین علائم خود به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.

عدم تمایل به زندگی: احتمال دارد افراد افسرده به دلیل احساس ناامیدی و بی تفاوتی نسبت به زندگی، مصرف مواد مخدر را به عنوان راهی برای فرار از واقعیت تلقی کنند. همچنین آن‌ها معمولا انگیزه کافی را برای زندگی ندارند، نبود انگیزه نیز می‌تواند منجر به مصرف مواد مخدر شود.

چه مواد مخدری بیشترین احتمال را برای افزایش افسردگی دارند؟

مواد مخدر مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. یکی از رایج‌ترین این مواد الکل است. از عوارض مصرف بیش از حد الکل، افسردگی است. الکل تعادل انتقال دهنده‌های عصبی در مغز را مختل کرده و منجر به بروز علائم افسردگی می‌شود. مصرف مواد افیونی هم مانند هروئین، کدئین و اکسی کدون می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. مواد افیونی باعث کند شدن سیستم عصبی مرکزی و ایجاد احساس غم و ناامیدی می‌شوند. این باعث می‌شود ترک قطعی این مواد مانند ترک قطعی هروئین چالش‌های مضاعفی داشته باشد.

متاسفانه مصرف ماری جوانا، به ویژه در افراد جوان، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش خواهد داد. یکی از عوارض مصرف، علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان بوده که احتمالا منجر به افسردگی خواهند شد.

از عوارض مصرف کردن کوکائین افسردگی است. کوکائین موجب ایجاد علائم روان پریشی و افسردگی خواهد شد.

مصرف آمفتامین‌ها مانند شیشه و ریتالین نیز می‌تواند خطر بروز افسردگی را افزایش دهد. آمفتامین‌ها موجب اضطراب، بی خوابی و تحریک پذیری و در نهایت افسردگی خواهند شد.

چگونه مصرف مواد مخدر می‌تواند روی سلامت روانی تأثیر بگذارد؟

مصرف مواد مخدر با تغییر در عملکرد مغز، می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارند. با مصرف مواد مخدر تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین در مغز مختل می‌شود. این امر منجر به بروز علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خواهد شد.

همچنین مصرف مواد مخدر به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و منجر به مشکلات حافظه، تمرکز و یادگیری می‌شود. علاوه بر مواد مذکور مواد مخدر باعث افزایش سطح استرس در بدن شده و استرس مزمن خطر ابتلا به اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.

معمولا مواد مخدر منجر به اختلالات سلامت روان از قبیل اختلالات خلقی، اختلالات روانپریشی، اختلالات شناختی، اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیت می‌شود. همچنین مصرف مواد مخدر می‌تواند به توهم، هذیان و افکار خود کشی نیز بیانجامد.

چگونه می‌توان مشکلات افسردگی ناشی از مواد مخدر را درمان کرد؟

درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به عوامل مختلفی مانند شدت افسردگی، نوع ماده مخدر مصرفی و سابقه سلامت روان فرد بستگی دارد. اما به طور کلی، بهبود این نوع افسردگی شامل ترکیبی از درمان‌های روانشناختی و دارویی است که باید حتما توسط متخصصین سلامت روان که در حوزه اعتیاد نیز آموزش دیده‌اند، انجام شود. در اینصورت ترک اعتیاد روانی فرد انجام شده و برای همیشه از شر مواد مخدر خلاص می‌شود. روش‌های درمان اختلالات افسردگی ناشی از مواد مخدر به شرح زیر است:

درمان‌های روانشناختی

یکی از رایج‌ترین رویکرد‌های روانشناختی برای ترک اعتیاد افراد، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. در این نوع درمان روانشناس ترک اعتیاد به افراد کمک خواهد کرد تا افکار و رفتار‌های منفی خود را که به افسردگی آن‌ها دامن می‌زند، شناسایی و تغییر دهند.

درمان بین فردی (IPT) یکی دیگر از روش‌های ترک اعتیاد روانی است که به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشند و روابط خود را با دیگران تقویت کنند.

درمان روان پویشی نیز ممکن است با توجه به ویژگی‌های بیمار انجام شود. این نوع درمان به افراد کمک می‌کند تا ریشه‌های افسردگی را در تجربیات گذشته خود کشف و سپس آن‌ها را حل کنند.

لازم به ذکر است که ترک مقوله‌ای پیچیده بوده و توصیه متخصصین اعتیاد این است که به هیچ عنوان برای درمان خود به تنهایی اقدام نکنید. یافتن یک مرکز ترک معتبر و دارای مجوز می‌تواند فرایند درمان را برای شما ایمن کرده و باعث شود تا بدون درد و خماری این مسیر را طی کنید.

درمان‌های دارویی

تجویز دارو‌های ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق و خوی مناسب توسط روانپزشک ترک اعتیاد، همگام با پیش بردن جلسات روان درمانی می‌تواند در ترک روانی اعتیاد شما موثر باشد.

تغییر سبک زندگی

ورزش منظم، تغذیه سالم، خواب کافی و اجتناب از مصرف مواد مخدر از جمله کار‌هایی هستند که انجام آن‌ها می‌تواند به بهبود افسردگی ناشی از مصرف مواد مخدر کمک کند.

یادتان باشد که درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به زمان و تلاش نیاز دارد. برای این کار شما باید اراده کنید و سپس به دنبال کمک حرفه‌ای و پزشکی باشد. فراموش نکنید که فرد افسرده، ممکن است انگیزه لازم را برای گام برداشتن نداشته باشد، بنابراین حمایت حرفه‌ای و اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. در این راستا شما عزیزان می‌توانید از بهترین روانشناسان و روانپزشکان ترک برای درمان افسردگی خود بهره بگیرید.

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه