Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسترن ریاحی رئیس مرکز فناوری نانوی پژوهشگاه نیرو، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز اظهار کرد: مبحث استفاده از فناوری نانو در حوزه برق و انرژی از سال 1382 در پژوهشگاه نیرو و با انجام پروژه‌ای تحت عنوان "بررسی کاربردهای فناوری نانو در صنعت برق و انرژی" شروع شد. در سال‌های 1382 تا 1388 چندین پروژه تحقیقاتی و ساخت در زمینه کاربردهای نانوفناوری در حوزه برق و انرژی در پژوهشگاه انجام شد که از جمله مهمترین آن‌ها می توان به سنتز نانو «فناوری نانو» به عنوان یکی از فناوری‌های کلیدی قرن بیست و یکم، توجه جدی کشورها و شرکت‌های بزرگ دنیا را به خود جلب نموده است و ویژگی‌های منحصر به فرد آن موجب شده تا طیف وسیعی از تحقیقات به سوی این فناوری جادویی قرن بیست و یکم روانه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تصریح کرد:فناوری نانو، رویکرد نوین به فناوری‌ها است به نحوی که به آنها خواص و کارکرد ویژه‌ای می‌بخشد. این فناوری به خودی خود کارکردی نداشته، بلکه در بهره‌گیری از آن در فناوری‌های متداول می‌توان اثرات ویژه آن را در بهبود خواص درک نمود. این فناوری همچنین با طبیعت بین‌رشته‌ای خود در آینده دربرگیرنده همه فناوری‌های امروزی خواهد بود و به جای رقابت با فناوری‌های موجود، موجبات رشد آنها را فراهم می‌آورد.

رئیس مرکز فناوری نانوی پژوهشگاه نیرو تاکید کرد: امروزه با توجه به سرعت بالای رشد فناوری‌ها و رویکرد کشورهای توسعه‌یافته به فناوری‌های نوین، صنعت برق کشور به منظور حفظ ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود از یک سو و ارتقاء سطح علمی و جلوگیری از عقب‌ماندگی از سوی دیگر ناگزیر از گرایش به فناوری‌های نوین است.

ریاحی اضافه کرد: پژوهشگاه نیرو که عملا بازوی پژوهشی صنعت برق کشور محسوب می‌شود و ماموریت توسعه فناوری‌های مرتبط را برعهده دارد با هدف ترویج بهره‌گیری از فناوری نانو در حل معضلات صنعت برق و انرژی اقدام به راه‌اندازی «مرکز توسعه فناوری نانو در حوزه برق و انرژی» نموده است. این مرکز با حمایت از مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان و هدایت کلان و نظام‌مند طرح‌ها و پروژه‌های مبتنی بر فناوری نانو به سمت نیازهای صنعت برق موجبات افزایش بهره‌وری و توسعه توانمندی‌ها را در صنعت برق فراهم خواهد آورد و متعاقبا دستیابی به چشم انداز تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر را برای شرکت‌های دانش بنیان و مراکز پژوهشی محقق خواهد کرد.

رئیس مرکز فناوری نانوی پژوهشگاه نیرو با اشاره به اینکه عمده پروژه ها در زمینه نانو فناوری تعریف شده است گفت: این پروژه‌ها با هدف استفاده از فناوریهای نوین در رفع معضلات صنعت برق بوده است. تعدادی از محصولات تجاری نانو که قابل استفاده در صنعت برق باشند، در حال حاضر در بازار داخلی وجود دارد؛ از آن جمله می توان به نانوفیلترها اشاره نمود. بیشتر محصولات نانو در حال حاضر به صورت پایلوت هایی در صنعت برق کشور در حال ارزیابی به لحاظ اجرا است.

او در پاسخ به این سوال که فناوری نانو چقدر در توسعه صنعت برق کشور تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: استفاده از فناوری های نوین می تواند در مواردی چون کاهش مصرف انرژی و افزایش در راندمان تاثیر داشته باشد. همچنین با توجه به اینکه در فناوری نانو برخی از خواص به صورت توانی افزایش چشگیری دارد، می توان شاهد تحولات شاخصی در صنعت برق بود.

ریاحی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به جدید بودن این فناوری و فاصله ناچیز ما در این تکنولوژی با سایر کشورهای دنیا، در صورت کار بر روی دانش و فناوری این علم، نه تنها می توان همگام با سایر کشورهای پیشرفته جلو رفت، بلکه می توان حتی در بسیاری از امور با ارائه خلاقیت از کشورهای جهان پیشی گرفت و باید گفت این امر علاوه بر اشتغالزایی می تواند با اقتصاد مقاومتی نیز همسو باشد.

402

نانو فناوری صنعت برق پژوهشگاه نیرو برق انرژی اقتصاد مقاومتی محصولات ارزش افزوده تجاری سازی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم شکل‌گیری دبیرخانه دائمی رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان/ برگزاری ره‌آورد فناورانه

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به برنامه‌های آینده و نیازمندی‌های نمایشگاه حمل‌ونقل گفت: نیاز به شکل‌گیری دبیرخانه دائمی رویداد برای رصد دائم شرکت‌ها، بررسی نیازهای باقی‌مانده و ارائه آن‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان و برنامه‌ریزی مناسب برای برای برگزاری رویداد وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین حق‌شناس امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست معاونان حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور و پلیس راهور اظهار کرد: دومین رویداد ملی حمل‌ونقل دانشگاه را با حمایت قسمت‌های مختلف از جمله دانشگاه صنعتی اصفهان، شهرداری اصفهان، مجمع کلان‌شهرها و به‌طور ویژه مشهد، پلیس‌راهور، شهرک علمی و تحقیاتی و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برگزار می‌کنیم.

وی افزود: این رویداد در ابتدای این دوره مدیریت شهری با تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان وزارت کشور، معاونت ریاست جمهوری و شهرداری اصفهان منعقد شد که در آنجا با معرفی شهرداری اصفهان به‌عنوان پایلوت حوزه حمل‌ونقل آغاز شد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان با بیان اینکه محورهای همکاری مشخص شده بود که در آن شهرداری نیازهای فناورانه را مطرح می‌کرد، ادامه داد: وزارت کشور نیازها را با نیازهای ملی و شهرهای دیگر تطبیق می‌داد، معاونت ریاست جمهوری نیز شرکت‌های دانش‌بنیان را معرفی و حمایت مالی و مشترک با شهرداری انجام می‌دادند تا طرح‌ها به نیازهای شهر کمک کند.

حق‌شناس با بیان اینکه نخستین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان سال گذشته با هدف اینکه محصولاتی که خروجی این تفاهم‌نامه بود را به سایر شهرها ارائه دهیم، گفت: محل برگزاری را دانشگاه صنعتی در نظر گرفتیم به دلیل وسعتی که در محل شهرک علمی تحقیقاتی وجود دارد و همکاری که دانشگاه در برگزاری این رویداد داشت.

وی با اشاره به ویژگی‌های خاص این رویداد تصریح کرد: ویژگی نخستین رویداد بازدیدکنندگان متخصص آن بودند و نحوه اطلاع‌رسانی بیشتر از طریق سازمان ها انجام گرفت.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به دستاوردهای نخستین رویداد حمل‌ونقل خاطرنشان کرد: ارتباط‌گیری با مسئولان دولتی، انعقاد تفاهم‌نامه، ارتباط موثر با مشتریان و مسئولان و تجربه برای شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله این دستاوردها بود که بر اساس آن دومین رویداد را با ویژگی‌های متفاوتی برگزار می‌کنیم.

حق‌شناس با اشاره به ویژگی‌های دومین رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان افزود: در این دوره به حضور معاونان شهرداری‌ها اکتفا نکردیم، مدیران سازمان‌های مرتبط و متخصصان را دعوت کردیم، حضور موثر سازمان راهداری، مشارکت کلان‌شهرها، حضور شرکت‌های بزرگ و تخصصی حمل‌ونقل، مشارکت شهرک علمی تحقیقاتی، برگزاری ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل که ۱۴ شرکت به رقابت می‌پردازند، همچنین تشکیل کمیته‌های تخصصی حمل‌ونقل مسافر، حمل‌ونقل با و حمل‌ونقل ریلی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی از جمله ویژگی‌های این نمایشگاه است.

وی با اشاره به شرکت های حاضر در نمایشگاه، گفت: حوزه‌های مربوط به حمل‌ونقل بار شهرداری، قسمت تولید محصول شرکت مترو، شهرداری مشهد در قسمتی به عنوان مهندسی معکوس قطعات مترو، شرکت ترابر انرژی که زیرمجموعه حمل‌ونقل سنگین پالایشگاه است، شرکت هسا، شرکت‌های زیرمجموعه شهرک علمی تحقیقاتی، شرکت دیده‌بان آسمان، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت‌های فعال در زمینه دوچرخه و متروی برقی و ویلچر برقی، مپنا، شرکت فرودگاه‌ها و شرکت دکا در زمینه مدیریت بار از جمله این شرکت‌ها هستند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به برنامه‌های آینده و نیازمندی‌های نمایشگاه حمل‌ونقل تصریح کرد: نیاز به شکل‌گیری دبیرخانه دائمی رویداد برای رصد دائم شرکت‌ها، بررسی نیازهای باقی‌مانده و ارائه آن‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان و برنامه‌ریزی مناسب برای برای برگزاری رویداد وجود دارد.

حق‌شناس با اشاره به همکاری‌های فناورانه مشترک شهرداری‌ها و پلیس راهور خاطرنشان کرد: فرایند ثبت تخلفات هوشمند و ارسال جریمه، سامانه‌های ثبت تخلف هوشمند و ازسال جریمه، تحلیل داده‌های تصادفات و دسترسی به کروکی‌های هوشمند، سامانه مرصاد برای تحلیل مکانی و زمانی داده‌های تصادف و نقاط حادثه‌خیز، مجوز تردد و تحلیل تصادفات وسایل جدید مانند اسکوتر و پاکرو، صدور ملاک ناوگان حمل‌و نقل همگانی دیزلی و برقی، آموزش موثر رانندگان پایه ۱ و پایه ۲ با شبیه‌سازی، آموزش فرهنگ ترافیک، ایمن‌سازی تردد موتور سیکلت و عابران پیاده و روشنایی معابر و اطلاع‌رسانی از جمله این همکاری‌ها است.

کد خبر 749652

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات کارگزاری داده‌ در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • لزوم شکل‌گیری دبیرخانه دائمی رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان/ برگزاری ره‌آورد فناورانه
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان