Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-03-19@09:02:19 GMT

بهترین هواپیمای کاغذی جهان

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۷۹۶۷

بهترین هواپیمای کاغذی جهان

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، همه ما تابحال هواپیمای کاغذی درست کرده ایم. درست کردن یک هواپیمای کاغذی معمولا چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد، اما یک هنرمند ۹ سال از عمرش را صرف کار روی یک هواپیمای کاغذی بی نظیر کرده است! و جالب است بدانید که کار ساخت هواپیما هنوز تمام نشده است! مسلما این هواپیمای کاغذی با آن هواپیماهایی که من و شما درست می کنیم تفاوت عمده ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هواپیما در واقع ماکت دقیقی از بوئینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ایر ایندیاست. با ما همراه باشید تا در مورد این هواپیمای کاغذی منحصربفرد بیشتر بدانیم.
 


طراح بهترین هواپیمای کاغذی جهان کیست؟

طراح این هواپیمای کاغذی لوکا لاکونی استوارت ۲۵ ساله از سن فرانسیسکو است و خودش را «عاشق و دیوانه هواپیما» می داند. بعد از اینکه متوجه می شویم او بیش از ۱۰۰۰۰ ساعت را در طول بازه ۹ ساله صرف کار روی یک هواپیمای کاغذی کرده است حرفش را کاملا باور می کنیم. اما وقتی از نزدیک اثر هنری اش را می بینیم و جزئیات بکاررفته در این هواپیما را تماشا می کنیم می فهمیم که قضیه چیزی فراتر از یک علاقه ساده به هواپیماست.



ایده ساخت هواپیما از کجا شروع شد؟

لوکا از کودکی عاشق هواپیما بوده است. البته خیلی از ما هم وقتی بچه بودیم عاشق هواپیما بودیم و دوست داشتیم وقتی بزرگ شدیم خلبان شویم، اما این علاقه هیچ وقت باعث نشد دست به ساخت چنین هواپیمای باشکوهی بزنیم. لوکا اما از کودکی همچنان علاقمند به هواپیماها بوده و وقتی در سال ۲۰۰۹ عکس یک هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را دید جرقه ای در ذهنش شکل گرفت!



لوکا می گوید:

« به محض اینکه عکس هواپیما را در اینترنت دیدم فهمیدم که باید مدل کاغذی اش را بسازم! البته عکس هواپیما جزئیات ریز و دقیق آن را نشان نمی داد، اما خوشبختانه ما در دوره ای زندگی می کنیم که جواب هر سوالی را با چند کلیک به راحتی می توانیم پیدا کنیم. بنابراین کمی در اینترنت جستجو کردم و تصاویر جزئیات دقیق هواپیما و طراحی مهندسی آن را پیدا کردم. خوشبختانه این روزها تصاویر و ویدئوهای آنلاین زیادی را می توان در مورد هرچیز پیدا کرد. بنابراین من هم کارم را شروع کردم و در طول این سالها مجموعه ای غنی از صدها عکس، طرح و ویدئو از هواپیمای مورد علاقه ام را جمع آوری کردم. با استفاده از این تصاویر کم کم شروع به ترسیم طرح اولیه کارم کردم. همچنین از آموزش طراحی بوئینگ ۷۷۷ که به طور اتفاقی در اینترنت پیدا کردم نیز برای طراحی بال های هواپیما استفاده کردم.»



شیوه ساخت هواپیمای کاغذی

وقتی اطلاعات لازم را جمع آوری کرد طراح جوان ما شروع به کار روی مجموعه ای از طراحی های کامپیوتری کرد. او طرح های گردآوری شده از اینترنت را روی کاغذهای مانیل چاپ کرد. اگر اهل طراحی باشید با کاغذ مانیل حتما آشنا هستید، اما اگر هم چیزی در موردش نمی دانید برایتان توضیح می دهیم. کاغذ مانیل (manila folder) کاغذهای ضخیم و زردرنگی هستند که در ابتدا برای ساخت پاکت استفاده می شدند. این کاغذها در اصل از الیاف موز در فیلیپین ساخته می شدند و به همین دلیل به آن کاغذ مانیل (پایتخت فیلیپین) می گویند. امروزه این کاغذها از مواد دیگری نیز ساخته می شوند و قیمت زیادی ندارند، به همین دلیل برای ساخت کاردستی های مختلف به کار می روند.



طرز ساخت هواپیمای کاغذی

خب، داشتیم می گفتیم که لوکا طرح های هواپیما را روی کاغذ مانیل چاپ کرد و بعد با کاتر آن ها را به قسمت های خیلی ریز تقسیم کرد. بعد از اینکه تمام قطعات هواپیما آماده شدند با چسب شروع به چسباندن آن ها کرد. شاید چسباندن چند تکه کاغذ بنظر کار ساده ای برسد، اما لوکا در ساخت این هواپیما جزئیات ریز را هم در نظر گرفته است. صندلی هایی هواپیما، موتور هواپیما و حتی پیچ و مهره های هواپیما را هم یکی یکی درست کرد و با دقت و وسواسی خارق العاده آن ها را با صبر و حوصله به هم چسبانده است. بی دلیل نیست که کار ساخت این هواپیمای کاغذی ۹ سال طول کشیده و هنوز هم ادامه دارد! هدف این طراح این بود که هواپیمای کاغذی اش کاملا شبیه مدل اصلی بوئینگ ۷۷۷ باشد و به جز سایز کوچکش هیچ تفاوتی با مدل اصلی نداشته باشد.



جزئیات دقیق و بی نظیر

در سال ۲۰۱۴ بود که هواپیمای کاغذی لوکا مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. او در مصاحبه ای بیان کرد که کل تابستان را صرف ساخت صندلی های هواپیما کرده است. این طراح عجیب حتی کلاس های پروازی را نیز رعایت کرده و صندلی های فرست کلاس، بیزنس کلاس و اکونومی را با جزئیات وسواس گونه ساخته است. ساخت هر صندلی اکونومی ۲۰ دقیقه طول کشیده است. در حالی که برای ساخت هر صندلی بیزنس کلاس ۴ تا ۶ ساعت و برای ساخت صندلی فرست کلاس نیز ۸ ساعت زمان صرف شده است! می بینیم که تفاوت پرواز فرست کلاس و اکونومی حتی در ساخت مدل کاغذی اش هم مشهود است! لوکا در کار ساخت هواپیما زیاده روی هم کرده است: او به حدی عاشق کارش بوده که کالج را رها می کند تا تمام وقتش را صرف این هواپیمای کاغذی بکند. کار عاقلانه و درستی کرده است؟ به نظر خودش که ارزشش را داشته است.


او در همان مصاحبه اعلام کرد که در حال ساخت بال های بوئینگ ۷۷۷ است و تکمیل هواپیمای کاغذی اش حالا حالاها جای کار دارد. اما ظاهرا علاقه او به ساخت مدل های کاغذی در این سالها تبدیل به یک مشغولیت ذهنی دائم شده و قرار است ساخت ماکت کاغذی جدیدی را شروع کند. او کل سال گذشته را مشغول ساخت یک آگهی تبلیغاتی برای شرکت هواپیمایی سنگاپور کرده است. به همین دلیل در روند ساخت هواپیمایش وقفه افتاده است.
 


این هواپیمای کاغذی فرقی با مدل واقعی ندارد!

ریچارد سودن، خلبان هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ در رابطه با این هواپیمای کاغذی می گوید: «این مدل خارق العاده است. به عنوان خلبانی که سال ها با این هواپیما پرواز کرده ام از رعایت ریزترین جزئیات در ساخت این هواپیما شگفت زده شده ام. با دیدن این هواپیما احساس می کنید که واقعا با یک هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ روبرو هستید. این مدل به جز اندازه و ابعاد کوچکش، هیچ فرقی با مدل واقعی بوئینگ ندارد.»



علاقمندی ات را دنبال کن!

شاید همچنان کار این طراح به نظرمان دیوانگی برسد. اما مهم این است که او در طول این سالها کار ساخت هواپیمای کاغذی اش را با علاقه و از دل و جان انجام داده است؛ و وقتی کاری را با علاقه انجام بدهیم بهترین نتیجه را خواهد داشت. او از همین راه شهرتی جهانی کسب کرده است و کانالش در یوتیوب و فلیکر طرفداران بسیاری دارد. همانطور که گفتیم هواپیمایی معتبر سنگاپور ایرلاینز سال گذشته سفارش یک تبلیغ هواپیمایی را به او داده است و پیشنهادات کاری فراوانی نیز در همین مدت به او شده است. حالا شما بگویید، آیا صرف ۹ سال روی ساخت یک هواپیمای کاغذی ارزشش را داشته یا نه؟

 

 

آخرین خبر

2025

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۷۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان

حدس بزنید چه چیزی در بزرگترین هواپیمای جهان جای می‌گیرد؟

به گزارش ایسنا، ایده «هر چه بزرگتر، بهتر» مطمئناً در مورد توربین‌های بادی صدق می‌کند. اما پره‌های عظیم مورد نیاز برای برپا کردن قوی‌ترین توربین‌های بادی امروزی را نمی‌توان به راحتی حمل و از روی زمین بلند کرد که همین امر، استفاده از آنها را محدود می‌کند.

به نقل از آی‌ای، یک استارت‌آپ فعال در حوزه انرژی مستقر در کلرادو آمریکا معتقد است که راهکار این چالش را در دست دارد و آن، ساخت هواپیمای بزرگی است که برای حمل بزرگترین پره‌های توربین ساخته شده است.

در عصری که انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت است، تلاش برای ساخت توربین‌های بادی کارآمدتر و بزرگتر در حال افزایش است. مزارع بادی فراساحلی با توربین‌های عظیم خود که پره‌های بلندشان به اندازه یک زمین فوتبال است، گواهی بر این پیگیری است.

با این حال، این غول‌های انرژی تجدیدپذیر اغلب در دریاها مستقر هستند و پتانسیل گسترده آنها در خشکی به دلیل غیرعملی بودن حمل چنین ساختارهای عظیمی از طریق وسایل متعارف، مغفول مانده است.

اکنون شرکت رادیا(Radia) وارد عمل شده و از برنامه‌های خود برای ساخت بزرگترین هواپیمای جهان رونمایی کرده است.

این هواپیمای غول‌پیکر که ویند رانر(WindRunner) نام دارد، نوید یک انقلاب در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با ساده‌سازی حمل و نقل پره‌های عظیم توربین‌های بادی را می‌دهد.

ویند رانر؛‌ بازتعریف محدودیت‌های اندازه هواپیما

ابعاد عظیم WindRunner حتی نمادین‌ترین هواپیماهای تجاری را نیز کوتوله جلوه می‌دهد. این هواپیما با طول حیرت‌آور ۱۰۸ متر، ارتفاع ۲۴ متر و طول بال‌های ۸۰ متر، ۳۲ متر از طول بوئینگ ۷۴۷-۸ بیشتر است.

در واقع Windrunner تقریباً به اندازه یک زمین فوتبال آمریکایی است و اندازه استثنایی آن به معنی ظرفیت حمل گسترده آن تا وزن ۸۰ تن است که ۱۲ برابر ظرفیت بوئینگ ۷۴۷ است.

ساخت ساختار عظیم WindRunner به زیرساخت‌های تخصصی نیاز دارد و باندهای نیمه آماده ۱۸۳۰ متری در مکان‌هایی که پره‌های توربین‌های بادی قرار است نصب شوند، مورد نیاز است.

پرداختن به چالش‌های حمل و نقل توربین‌های بادی

ماموریت اصلی WindRunner انتقال پره‌های غول پیکر توربین‌های بادی مستقر در خشکی است. طول این توربین‌ها بین ۴۵ تا ۹۰ متر است که وزن آنها به ۳۵ تن می‌رسد.

این ابعاد عظیم روش‌های حمل و نقل موجود را به شدت محدود می‌کند. توربین‌های دریایی به کشتی‌های دریایی تخصصی متکی هستند که این کار را راحت‌تر انجام می‌دهند، اما حمل آنها در خشکی به این راحتی نیست.

شرکت رادیا در وب‌سایت خود آورده است: بزرگ‌ترین توربین‌های بادی امروزی و حتی توربین‌های بزرگ‌تر آینده را نمی‌توان از طریق زیرساخت‌های زمینی کنونی به نیروگاه‌های بادی در خشکی منتقل کرد. این مانع لجستیکی به عنوان الهام بخش اصلی پروژه WindRunner بود.

مارک لاندستروم بنیان‌گذار رادیا و دانشمند موشکی آموزش دیده در موسسه فناوری ماساچوست(MIT)، هفت سال گذشته را با تیمی از مهندسان کار کرد تا طراحی WindRunner را از جمله اولویت‌های کلیدی و اطمینان از یکپارچگی ساختاری این هواپیمای عظیم در هنگام فرود و برخاستن به شکل دقیق اصلاح کند.

هموار کردن راه برای قدرت فوق‌العاده و پایدار

ظرفیت WindRunner فراتر از حل محدودیت‌های حمل و نقل موجود، مسیر را برای توسعه توربین‌های زمینی حتی بزرگ‌تر باز می‌کند. لاندستروم در مورد این پروژه به وال استریت ژورنال گفته است که این هواپیما می‌تواند برای استفاده از حداکثر پتانسیل نیروی باد استفاده شود.

کارشناسان تخمین می‌زنند که این توربین‌های بزرگ می‌توانند ثبات تولید برق را تا ۲۰ درصد افزایش دهند و هزینه‌های انرژی را تا ۳۵ درصد کاهش دهند. این یک موهبت برای صنعت تولید انرژی از نیروی باد است که با استقبال روزافزونی مواجه است.

در سال ۲۰۲۲، انرژی باد ۱۰ درصد از تولید برق در ایالات متحده را تامین کرد.

جاه‌طلبی فراتر از انرژی‌های تجدیدپذیر

رادیا می‌گوید WindRunner می‌تواند ظرف چهار سال آینده به آسمان برسد. مارک لاندستروم معتقد است که هدف اصلی آن تسریع رشد بهره‌گیری از نیروی باد است. با این حال، ظرفیت عظیم این هواپیما می‌تواند کاربردهای ارزشمندی در سایر بخش‌ها، از جمله حمل و نقل تجهیزات نظامی سنگین نیز پیدا کند.

پروژه ویندرانر در حالی آغاز می‌شود که صنعت برق بادی با مشکلات مالی مواجه است. تاسیسات مستقر در خشکی مجهز به پره‌های توربین عظیم می‌توانند دگرگونی چشمگیری را شاهد باشند.

فناوری WindRunner می‌تواند به پره‌ها اجازه دهد تا ۹۰ متر بالاتر از میانگین فعلی برسند و با سازه‌های نمادین از نظر ارتفاع رقابت کنند. نتیجه اینکه مزارع بادی مستقر در خشکی تقریباً دو برابر نیروگاه‌های فعلی انرژی تولید خواهند کرد و انرژی باد را در مناطقی که در حال حاضر بادوام نیستند، رقابتی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ نکته رازآمیز درباره خطرناک‌ترین هواپیمای بدون سرنشین جهان که نیروی هوایی آمریکا از آن استفاده کند
  • «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان+ عکس
  • بزرگ‌ترین هواپیمای جهان ساخته می‌شود + جزئیات
  • (تصاویر) «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته‌شده در جهان
  • انقلاب در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر با بزرگ‌ترین هواپیمای جهان!
  • (عکس) «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان
  • «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان (+عکس)
  • «رادیا ویندرانر» بزرگترین هواپیمای ساخته شده در جهان
  • حضور غافلگیرکننده هواپیمای مافوق صوت در رودخانه (فیلم)
  • نحوه ساخت هواپیما‌ی آتش‌ نشانی ایرباس A400 m (فیلم)