Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@04:15:34 GMT

ظرفیت‌های IT در کردستان ناشناخته مانده است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۸۳۶۶

ظرفیت‌های IT در کردستان ناشناخته مانده است

یک استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات استان کردستان گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات در استان کردستان با پتانسیل، دانش بومی و موقعیت جغرافیایی موجود فرصتی بزرگ برای پیشرفت استان و کشور خواهد بود.

مهندس حامد محبتی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه امروزه فناوری اطلاعات به‌عنوان یک ابزار قدرتمند در توسعه شهرها و سازمان ها بکار برده می شود و به‌عنوان یک توانمندساز از فناوری اطلاعات بهره می برند، اظهار کرد: اگر از منظر عناصر فناوری اطلاعات به قضیه بنگیریم یکی از ارکان مهم و اساسی در حوزه IT ، منابع انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در استان کردستان دانش آموخته‌های حوزه فناوری اطلاعات با توجه به ظرفیت‌های بالای دانشگاه‌های سطح استان، یک پتانسیل قوی بشمار می‌آیند افزود: با مدیریت و آموزش صحیح به فارغ‌التحصیلان حوزه فناوری اطلاعات با توجه به گستردگی گرایش‌ها و زیرشاخه‌های این حوزه از جمله شبکه‌های کامپیوتری، امنیت اطلاعات، برنامه‌نویسی، نرم‌افزار، سخت‌افزار، تجارت الکترونیک، مدیریت فناوری اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی و... می‌توان متخصصین بومی با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان پرورش داد.

این پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات در استان کردستان عنوان کرد: از طرف دیگر بسیاری از این دانش آموخته‌های حوزه فناوری اطلاعات مجبور به مهاجرت به شهرهای بزرگ برای اشتغال می‌شوند.

وی تصریح کرد: اولین قدم در پرورش نیروی انسانی متخصص، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی و نوپا در حوزه فناوری اطلاعات در استان و اعتماد به فارغ‌التحصیلان درون استانی است که در این صورت می توانیم شاهد اشتغال‌زایی در این حوزه باشیم و از طرفی برای رفع نیازهای فنی به نیروهای غیربومی نیازمند نباشیم که از لحاظ هزینه و تخصص به صرفه نمی‌باشد.

محبتی بیان کرد: اشتغال‌زایی در حوزه فناوری اطلاعات، با توجه به داشتن گستردگی ارتباط با زیرشاخه و رشته‌های دیگر، خودبه‌خود شغل‌های غیرمستقیم نیز ایجاد خواهد کرد، به‌عنوان مثال با احداث شرکت‌هایی در حوزه شبکه و فیبر نوری به ازای یک متخصص شبکه نیازمند شغل‌های مانند جوشکار، مدیر پروژه، حسابدار و... و همچنین باوجود داشتن اساتید خبره و صاحب‌نظر در سطح استان می‌توان با ایجاد کمیته‌های تخصصی و حرفه‌ای در حوزه فناوری اطلاعات به حل معضل و مشکلات فناوری اطلاعات در استان پرداخت.

وی با اشاره به اینکه از جمله عناصر دیگر حوزه فناوری اطلاعات ابزار و سازوکار است که می‌توان با مدیریت صحیح این عنصر، کردستان را از مجهزترین استان‌های کشور در حوزه فناوری اطلاعات تبدیل کرد، ادامه داد: وجود موقعیت جغرافیای مناسب و مرزی بودن استان بهترین موقعیت برای جذب توریست و سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه فناوری اطلاعات خواهد بود و از طرفی با راه‌اندازی کسب‌وکارهای الکترونیک و تبدیل کسب‌وکارهای کوچک و خانگی به بستر اینترنت به‌راحتی می‌توان تولید شغل کرد که تبدیل سوپرمارکت ها به فروشگاه‌های اینترنتی با اجاره پیک‌های موتور متعدد و... مثالی در این زمینه است.

این پژوهشگر حوزه فناوری اطلاعات استان کردستان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر خدمات بهداشتی و پزشکی در بستر اینترنت نوبت‌دهی‌ها و مشاورهای اینترنتی و کتاب‌فروشی‌ها و کتاب داری الکترونیکی و... از ظرفیت‌های بالای فناوری اطلاعات است.

پس به‌صورت خلاصه می‌توان گفت سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات در استان کردستان با پتانسیل و دانش بومی و موقعیت جغرافیای یک فرصت بزرگ برای پیشرفت استان و کشور خواهد بود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۸۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود

به گزارش خبرنگار مهر، بابک سوری پیش از ظهر چهارشنبه در جمع فعالان ict کردستان که با حضور معاون وزیر ارتباطات در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۶۰ شرکت استان از خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات است و شرکت‌هایی که در این زمینه کار می‌کنند باید بتوانند ماحصل دستاوردهای خود را به صنعت، عملیات و ورود محصولات فیزیکی در استان تزریق کنند.

وی بیان کرد: تولید نرم افزار در استان خوب است اما باید کارهای شرکت‌های فناوری اطلاعات در حوزه صنعت کاربرد خود را نشان دهد و به افزایش محصول و تولید خدمات منجر شود.

سوری خاطرنشان کرد: روزانه پیگیر بهبود فیزیکی زیرساخت‌های فیزیکی که بیشتر تأمین مکان است هستیم و تلاش خود را در این راستا بکار می بریم.

وی کمبود تسهیلات، حمایت مالی و سایر مشکلات مطرح شده توسط شرکت‌های فناوری اطلاعات در این جلسه را درست دانست و بیان کرد: باید شرکت‌ها نوآوری و خلاقیت به خرج دهند تا کارهای خلاقانه داشته باشند.

رئیس پارک علم و فناوری کردستان عنوان کرد: ماهیت نوآوری در کار شرکت‌های فناوری باید دنبال شود و فکرهای متفاوت ارائه شود تا شاهد پیشرفت این شرکت‌ها در استان باشیم.

سوری اضافه کرد: افزایش امکانات و کاهش مشکلات هدف ماست و پیگیر این موارد در استان هستیم.

کد خبر 6087574

دیگر خبرها

  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • پرداخت ۱۸ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است