Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین بازگیر، رییس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران نمی تواند نماینده واقعی منابع آلاینده باشد، گفت: از سیاهه انتشار سال ۷۵ نمی‌توان در سال ۹۵ استفاده کرد.

ایران آنلاین / محمد حسین بازگیر در نشست تخصصی آلودگی هوای کلان‌شهر تهران و راهکارهای اجرایی مقابله با آن اظهار کرد: موضوع آلودگی هوا از گذشته‌های دور در تهران وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سندی مربوط به سال ۵۸ درباره سیاست‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که نخست وزیر وقت آن را ارائه داده بود. در این سند موارد زیست محیطی  از جمله آلودگی هوا بیان شده بود.

وی با اشاره به این که علت آلودگی هوای شهر تهران بافت نارسای شهری است،تصریح کرد: وسایل نقلیه و منابع متحرک نیز از  جمله عوامل آلودگی هوای کلان‌شهر تهران هستند. ارتقای کیفیت خودرو و کیفیت سوخت  از جمله راهکارهای نهایی است که باید در کلان‌شهر تهران اجرا شود .

رییس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه هر سازمان و نهادی باید وظایف خود را به درستی انجام دهد،گفت: به‌طور مثال مجموعه صنعت نباید شاکی از عدم توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی و شهرداری شاکی از کیفیت سوخت باشد. اگر هر سازمان و نهادی روی وظایف خود تمرکز کند و آنها را در اولویت قرار دهد، هماهنگی بیشتری برای اجرایی کردن راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران خواهیم داشت.

بازگیر ادامه داد:  ۳۸ سال است که طرح ترافیک در تهران اجرا شده و با هزینه طرح ترافیک می‌توانیم حمل و نقل عمومی راگسترش دهیم. اصل ایجاد محدودیت تردد و دریافت عوارض این است که هزینه را برای شهر صرف کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران نمی‌تواند نماینده واقعی منابع آلاینده باشد، اظهارکرد: سیاهه انتشار مفروضاتی دارد و تنها می‌تواند سند چشم اندازی باشد که به ما خط مشی کاهش آلودگی هوا را نشان بدهد. برای اینکه نقش منبع آلاینده و میزان آلایندگی آن مشخص شود باید نوع خودرو، سوخت آن، معبری که از آن عبور می‌کند و میزان استفاده از وسیله نقلیه مشخص باشد تا بتوان در مورد آلایندگی آن نظر قطعی داد.

رییس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به این که سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران برای مقطع خاص ونقطه خاصی است، تصریح کرد: به طور مثال سیاهه انتشار سال ۷۵ را نمی‌توان در سال ۹۵ به کارببریم.

در ادامه این نشست حجت السلام نوری زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی شهر تهران  با اشاره به اهمیت محیط زیست در اسلام گفت: یکی از سرمایه‌های بزرگ خداوند در عالم خلقت محیط زیست است . درآیات قرآن و در روایات بسیاری تاکید بر حفظ محیط زیست شده است.

وی افزود:‌ به طور مثال در روایات تاکید شده است که عقل سالم در بدن سالم است. شرط سلامت جسمی این است که از محیط زیست سالم بهره‌مند شویم. اهمیت محیط زیست به‌قدری است که بسیاری از آیات قرآن به نام یکی از عناصر طبیعت خوانده شده است و تخریب  محیط زیست نوعی تجاوز تلقی می‌شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی شهر تهران  با اشاره به ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی در حفظ محیط زیست اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در شبکه تبلیغی ۵ هزار مبلغ و ۱۲ هزار هیات مذهبی دارد که این ظرفیت مهمی برای فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست است.

در ادامه نشست تخصصی  آلودگی هوای کلان شهر تهران و راهکارهای اجرایی مقابله با آن دکتر منصوری - عضو هیات علمی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد- با بیان اینکه علت اصلی آلودگی هوای تهران طبیعی است، تصریح کرد: البته طبیعی بودن آلودگی هوای به معنای تبرئه کردن بقیه عوامل نیست. به طور کلی علت آلودگی هوا به دو بخش منبع انتشار و عوامل آب و هوایی تقسیم بندی می شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه عوامل آب و هوایی به مواردی مثل وزش باد، پایداری هوا وعرض جغرافیایی بستگی دارد گفت: وزش باد می‌تواند تا ۵۰۰ درصد در افزایش و کاهش آلودگی  هوا تاثیر داشته باشد.

وی در پایان گفت:‌از آنجایی که ما دستمان به محیط طبیعی نمی رسد و نمی‌توانیم تاثیری در آب وهوا داشته باشیم مجبور هستیم که به سراغ منابع انتشار برویم  اصلی ترین علت آلودگی هوا افزایش بی‌برنامه تراکم شهری است. هرچه برنامه کاهش آلودگی هوا در این شهر اجرا می‌شود تراکم شهری می‌تواند آن را به هم بریزد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۸۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال

مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران اقدامات این شرکت را در راستای حفظ محیط زیست تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ۲۲ آوریل مصادف با ۲ اردیبهشت در تمام دنیا به عنوان روز جهانی زمین پاک شناخته می‌شود تا یادآور این نکته باشد که همه ما باید به فکر حفظ و نگهداری سیاره خود باشیم. مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر به همین مناسبت اقدامات این شرکت را در راستای حفظ محیط زیست تشریح کرد.

سعید بیگی در گفتگو با خبرنگار شهر، با بیان این که اقدامات زیست محیطی شرکت ساماندهی به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود، گفت: بخش اول اقدامات نظارتی شرکت است که در قالب اجرای بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری در حیطه فعالیت‌های صنفی انجام می‌شود. براساس این بند از قانون، شهرداری موظف به جلوگیری از مزاحمت مشاغل و کسب‌هایی است که با انتشار دود و آلودگی باعث آلودگی هوای شهر‌ها می‌شود.

وی افزود: شرکت ساماندهی با نظارت و مراقبت در وضع دودکش‌های اماکن و کارخانه‌ها با اتخاذ تدابیری همچون تعطیلی و انتقال واحد آلاینده از بروز آلودگی در شهر‌ها جلوگیری می‌کند. در همین راستا اجرا و یا بهبود سیستم‌های کنترل آلودگی در برخی از صنایع از جمله کارخانجات مالیبل سایپا، زمزم، خوشگوار، بستنی پاک، لبنیات پاک، گروه صنعتی بهشهر نیز پیگیری شده‌است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با بیان این که بیش از ۵۴۰ پرونده شکایتی و یا اطلاعیه در خصوص مزاحمت‌ها و آلودگی‌های مشاغل بررسی شده است، گفت: از پرونده‌های بررسی شده، برای حدود ۳۵۰ عدد از آن‌ها رای کمیسیون بند ۲۰ در این خصوص صادر شده است.

بیگی درباره پیگیری و اجرای آرای صادره واحد‌های صنفی آلاینده تصریح کرد: اجرا آرای واحد‌های دارای رای و صدور رای برای واحد‌های فاقد رای در رسته‌های ضایعات فروشی در سطح شهر تهران پیگیری شد. همچنین درباره واحد‌های کارواش هم برای کنترل خروجی فاضلاب این واحد‌ها در راستای کاهش آلودگی آب (سطحی و زیرزمینی) و خاک اقدامات لازم برای پیگیری و صدور آرای بند ۲۰ انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به این که اقدامات توسعه‌ای بخش دیگری از اقدامات زیست محیطی شرکت است، اظهار کرد: شرکت ساماندهی اقدام به ساخت ۱۵ جایگاه سوخت کوچک مقیاس با اولویت مناطق بدون پمپ بنزین کرد و تاکنون ۴ جایگاه به بهره‌برداری رسیده و ۱۱ جایگاه دیگر نیز تا پایان شهریور به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر درباره اهمیت زیست محیطی ایجاد جایگاه‌های سوخت بیشتر در شهر عنوان کرد: این اقدام می‌تواند با کاهش مدت پیمایش شهروندان برای رسیدن به جایگاه سوخت و کاهش زمان توقف در صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری کمک شایانی به حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی هوا کند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات توسعه‌ای شرکت، ایجاد تصفیه‌خانه پساب بازار پرندگان است که با به‌کارگیری آن، علاوه بر کاهش آلودگی، امکان استفاده مجدد از پساب برای آبیاری فضای سبز، کاهش مصرف و استفاده بهینه از آب فراهم می‌شود.
به گفته بیگی، برای رعایت هرچه بیشتر ملاحظات محیط زیستی در بازار پرندگان، نماینده اداره حفاظت محیط زیست تهران در این مجموعه مستقر شده است تا تعاملات لازم برای بهبود شرایط زیست محیطی انجام شود.

بیگی همچنین به انعقاد تفاهم نامه با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در راستای اجرای برنامه چهار ساله چهارم شهرداری تهران اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری دوره آموزشی و عملی برای رؤسا و کارشناسان ساماندهی مناطق ۲۲ گانه برای افزایش سطح اطلاعات و آشنایی با سیستم‌های کنترل آلودگی و همینطور دوره‌های آموزشی برای اصناف و ادارات ساماندهی سایر شهر‌ها در موضوعات بند ۲۰ مثل تبریز، ساری، رشت، بروجرد، اراک، شیراز و ... هم از دیگر اقدامات شرکت ساماندهی برای حفظ محیط زیست بود.


وی در پایان از انتشار ۳ جلد کتاب آموزشی در خصوص موارد مرتبط با بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها خبر داد و اظهار کرد: کتاب گردش کار بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، جلد یک کتاب تمهیدات تخصصی و کتاب ملاک عمل ساماندهی مشاغل و اصناف عناوین این سه کتاب بود که به منظور بهبود و کاهش مزاحمت‌ها و آلودگی‌های زیست محیطی و به همت شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر منتشر شد.

دیگر خبرها

  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران
  • کیفیت هوای تهران در سومین روز اردیبهشت