Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:27:00 GMT

اندوخته‌های فرهنگی با قصه‌گویی ماندگار می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۸۸۵۴

اندوخته‌های فرهنگی با قصه‌گویی ماندگار می‌شود

تهران- ایرنا- دبیر بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی معتقد است قصه‌گویی بهترین امکان بهره‌مندی جوامع بشری برای انتقال و مانایی اندوخته‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رضا قمرزاده با اشاره به برخی از دستاوردهای این رویداد فرهنگی در آستانه برگزاری بیستمین دوره در کانون گفت: جشنواره‌ کانون بهترین فرصت برای تجمیع دانش و تجربه‌های علمی و دانشگاهی قصه‌گویان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: با توجه به قدمتی که این فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارد به جرات می‌توان گفت مراکز فرهنگی‌هنری این مجموعه هر یک، دانشگاهی علمی و تجربی در حوزه‌ قصه‌گویی است.
دبیر بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی شناسایی قصه‌گویان، گردآوری قصه‌ها و روایت‌های بومی و محلی، دست‌یابی به شاخص‌های عملی و نظری را از مهم‌ترین دستاوردهای برگزاری بیست دوره از جشنواره در کانون عنوان کرد و افزود: در کنار این دستاوردها تربیت نسلی از نوجوانان که در مکتب مربیان کانون، پرورش یافته و در دو دوره اخیر جشنواره پویایی و جلوه‌ ویژه‌ای به این رویداد فرهنگی داده‌اند دستاورد دیگری است که بسیار حایز اهمیت است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری بیان داشت: قصه‌گویی یک واسطه‌ تربیتی است که هم قصه‌گو و هم شنونده را در یک فرآیند یاددهی و یادگیری همزمان زیر چتر خود قرار می‌دهد، تجربه‌ فنی و تکنیکی نیست بلکه تجربه‌ حضور اجتماعی یک فرد در دوران حاضر است.
قمرزاده ادامه داد: مفاهیم عمیق فلسفی، دینی، مهارت‌های رفتاری، اجتماعی و اقتصادی گاه از طریق قصه اثرگذارتر و به یادماندنی‌تر از نصیحت مستقیم و آموزشی است و کانون، بنیان نظری برای تکامل بخشیدن به فعالیت قصه‌گویی در مراکز را برمبنای تربیت و پرورش مخاطبان کنش‌گر قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره قصه‌گویی کانون یک سیر تکاملی روبه رشد داشته است و یکی از قوی‌ترین جشنواره‌های جهان است که با این سطح محتوا برگزار می‌شود و شاهدیم که در بیستمین دوره با تجربه‌های جدید دوران بلوغ جشنواره شروع شده است.
دبیر جشنواره قصه گویی اضافه کرد: در زمان تدوین فراخوان بیستمین جشنواره قصه‌گویی از چند زاویه آسیب‌شناسی جشنواره نوزدهم مورد بررسی قرار گرفت، اداره‌ کل آموزش و پژوهش، اداره ارزیابی عملکرد و دبیرخانه‌ جشنواره با تجمیع نظرها و پیشنهادهای اداره‌ کل کانون استان‌ها و در مجموع جمع‌بندی این نظرها به ایجاد تغییر در فراخوان و شیوه‌نامه‌ اجرایی جشنواره کمک کردند.
قمرزاده اظهار داشت: یکی از انتظارات استان‌ها برگزاری دوباره جشنواره‌های منطقه‌ای به جای ارزیابی از روی لوح فشرده و فیلم بود چرا که معتقد بودند ذات قصه‌گویی ایجاب می‌کند بی واسطه اجرا شود که در این دوره جشنواره پس از وقفه‌ای چند ساله ابتدا در پنج منطقه اجرا و برگزیدگان منطقه‌ای برای رقابت در بخش بین‌المللی انتخاب شدند.
وی با بیان این که قصه‌گویی یک فن یا هنر صرف نیست و یک واسطه‌ تربیتی دوسویه است، اظهار کرد: با وجود گسترش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی هنوز هم قصه برای کودکان و نوجوانان تازگی دارد چرا که یاددهی، بازخوانی تجربه‌ها، تعبیر و تفسیر و هم‌افزایی فرآیندی نیست که در فضای مجازی قابل لمس باشد.
معاون فرهنگی کانون به نقش قصه‌گویی در ترویج فرهنگ مطالعه و توسعه کتابخوانی نیز اشاره کرد و گفت: هر قصه منبعی دارد که یا از ادبیات شفاهی و یا ادبیات مکتوب نشات می‌گیرد که هر دو منبع، مغتنم است و به یقین قصه‌ای که منبع آن مکتوب باشد شنونده را با کتاب محشور می‌کند و هنر قصه‌گو است که ذهن مخاطب را با کتاب گره می‌زند.

* شرکت 6 هزار و 737 قصه گو در جشنواره بیستم
وی جشنواره قصه‌گویی را فرصت مناسبی برای به اشتراک‌گذاری اندوخته‌های قصه‌گویان با یکدیگر و مخاطبان دانست و اظهار داشت: در این دوره از جشنواره در مجموع 6هزار و 737 قصه‌گوی نوجوان، مربی، روحانی، پدربزرگ و مادربزرگ، معلم و دانشجو در 780 جشن قصه‌گویی در استان‌ها شرکت کردند و 61 نشست تخصصی و کارگاه آموزشی نیز برپا شد.
قمرزاده در زمینه حضور قصه‌گویان خارجی نیز گفت: دبیرخانه‌ بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی پس از بررسی آثار 30 قصه‌گو از کشورهای مختلف جهان، هفت قصه‌گو را از کشورهای افغانستان، لبنان، کنیا، مالزی، هند، ترکیه و برزیل برای شرکت در این جشنواره دعوت کرد، همچنین از دو داور خارجی نیز دعوت شده تا در کنار داوران ایرانی قضاوت بخش بین‌الملل این رویداد فرهنگی را برعهده بگیرند.
معاون فرهنگی کانون افزود: 182 چکیده مقاله بر اساس محورهای تعیین شده از سوی کمیته‌ علمی جشنواره به دبیرخانه رسید که پس از بررسی 69 مقاله تدوین و سه اثر به عنوان برگزیده انتخاب شد که در این بخش شاهد رشد 13درصدی نسبت به دوره قبل بودیم.
وی همچنین از رشد 83 درصدی مشارکت نوجوانان دختر و پسر در این دوره خبر داد و بیان داشت: کاروان جشنواره بیستم بر مدار تجربه سال‌های گذشته و خلاقیت و ابتکار دست‌اندرکاران برگزاری به پشتوانه‌ حمایت‌های بی‌دریغ مربیان، کارشناسان و مدیران کانون در نقطه‌ پایانی مسیر خود قرار دارد و امیدواریم با دستاوردهای حاصل شده بتوانیم در تثبیت مکتب قصه‌گویی کانون که به حق باید به نام این مجموعه ثبت شود، گام برداریم.
دبیر بیستمین دوره از جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی همچنین از برپایی نشست‌های تخصصی با موضوع‌های «شیوه‌های قصه‌گویی برای انتقال مفاهیم درسی و آموزشی»، «فناوری قصه‌گویی» و «نقش قصه‌گویی در علوم و فنون» همزمان با برگزاری جشنواره خبر داد و افزود: دو نشست دیگر نیز بعد از جشنواره با موضوع‌های «قصص قرآنی میراث مشترک امت اسلامی» و «چگونگی تبدیل محتوا به قصه با رویکرد قصص قرآنی و رضوی» در روزهای نهم و دهم بهمن 96 در مجتمع فرهنگی کانون پردیسان قم برای نویسندگان، قصه‌گویان و سایر علاقه‌مندان برپا خواهد شد.
قمرزاده با اشاره به توجه به قصه‌های قرآنی در این دوره از جشنواره گفت: با توجه به اینکه قرآن منبع غنی در حوزه قصه‌گویی است کارگروهی تشکیل شده تا قصه‌ها و شان نزول آنها شناسایی و در اختیار نویسندگان قرار گیرد تا با توجه به اهداف تربیتی و مهارت‌های اجتماعی متناسب با سلیقه کودکان و نوجوانان داستان‌هایی تدوین شود و در اختیار قصه‌گویان قرار گیرد.
وی توجه بیشتر به مشارکت کمی و کیفی نوجوانان عضو مراکز فرهنگی‌هنری کانون به‌ عنوان ثمره و عصاره تلاش مربیان در این دوره را یکی از ویژگی‌های جشنواره بیستم عنوان کرد و یادآور شد: مشارکت نوجوانان در این رویداد نشان از موفقیت کانون در تربیت مخاطبان خود دارد که بدون کم‌ترین آموزش تخصصی امروز شاهد بچه‌های توانمندی در حوزه قصه‌گویی هستیم.
معاون فرهنگی کانون با اشاره به توجه معنایی به فلسفه‌ حضور پدر و مادر بزرگ‌ها خاطرنشان کرد: توسعه فرا سازمانی دامنه‌ شرکت‌کنندگان و مخاطبان جشنواره به کودک و نوجوان، پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، اولیای تربیتی و خانواده‌ها از دیگر رویکردهای این دوره است.
وی همچنین قصه‌گویی را فرصتی برای انتقال فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی ایران در عرصه بین‌المللی دانست و بیان داشت: بهره‌گیری از ادبیات عامه و فولکلور و پیوند آن با حال و آینده از دیگر ویژگی‌های جشنواره بیستم به شمار می‌آید.
بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دوم تا پنجم بهمن 1396 در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌ هنری کانون در خیابان حجاب تهران پذیرای دوست‌داران فرهنگ و هنر و علاقه‌مندان است.
فراهنگ**1883**1055
دریافت: مریم جلوداران**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران اعلام کرد، نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان کانون در مرحله استانی ویژه مازندران ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۱۸ در سالن سینما کانون ساری برگزار می‌شود. 

بر این اساس، این جشنواره در بخش استانی با اجرای ۵ نمایش منتخب به اجرا می‌پردازد تا پس از رای هیات داوران ۳ نمایش برگزیده به دبیرخانه مرکزی برای حضور در جشنواره کشوری معرفی شوند. 

مرحله استانی نوزدهمین جشنواره‌ی هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار " این صحنه خانه‌ماست " برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود. 

داوری مرحله استانی این جشنواره را سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

دیگر خبرها

  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند