Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما محسن پورسيدآقايي امروز در سومين همايش توسعه مبتني بر حمل‌ونقل همگاني (TOD) اظهار داشت: بايد تفکر خود را به TOD اصلاح کنيم، مهم‌ترين مشکل تهران آلودگي هوا و ترافيک است و اين ريشه در خودرومحوري دارد.
وي افزود: ترافيک در همه شهرهاي بزرگ دنيا وجود داشت و از 100 سال پيش در شهرهاي بزرگ بابت کاهش ترافيک به دنبال توسعه مترو رفتند اما ترافيک با توسعه حمل‌ونقل عمومي حل نشد و حتي آلودگي ترافيکي هم ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پورسيدآقايي گفت: در تهران هم شرايط همين است وقتي مترو نداشتيم وضعيت ترافيک تهران بهتر بود، سهم حمل‌ونقل عمومي امروز در آلايندگي شهر کاهش يافته است اما سهم حمل‌ونقل شخصي افزايش داشته است. در حالي که براي کاهش ترافيک بايد در کنار توسعه حمل‌ونقل عمومي شهرسازي نيز بر مبناي انسان‌محوري و ريل‌پايه‌اي باشد نه خودرومحوري.
معاون حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران ادامه داد: هرچه توسعه حمل‌ونقل عمومي در شهرهاي دنيا انجام مي‌شد چون اصل شهر براي خودروها ساخته شده بود و شهر خودرومحور بود با مترو و بي‌آر‌تي به تنهايي مشکل حل نمي‌شد.
وي افزود: در TOD حل اين معضل بررسي شد و رويکرد گسترش شهرها بر مبناي حمل‌ونقل قرار گرفت نه اينکه فقط حمل‌ونقل عمومي هم توسعه يابد.
پورسيدآقايي به دو مسئله جدي در TOD اشاره کرد و گفت: در اين حوزه بايد مراکز بازآفريني شهر در اطراف ايستگاه‌ها باشد ضمن آنکه همه چيز به نفع عابران و به ضرر خودروها تغيير دهيم.
وي به افتتاح خطوط 6 و 7 مترو در سال آينده اشاره کرد و گفت: وضعيت حمل‌ونقل تهران مطلوب نيست اما با اضافه شدن اين خطوط مترو و بي‌آرتي شرايط حمل‌ونقل عمومي ما مناسب خواهد بود.
معاون حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران تأکيد کرد: طبق مصاديق TOD در اطراف ايستگاه اصلي مترو دو «زون» مرکزي با شعاع 250 متر و «زون» حاشيه‌اي با شعاع 800 متر ايجاد مي‌شود. که در هر زون بايد 7 مورد در نظر گرفته شود.
وي افزود: تراکم‌هاي بالا بايد در زون مرکزي ايجاد شود و در زون حومه‌اي کاهش يابد.
پورسيدآقايي گفت:‌ در اطراف ايستگاه‌ها تراکم‌ها نبايد فقط تجاري باشد بلکه مسکوني، تجاري و اداري کنار هم باشند و اقشار مختلف درآمدي نيز آنجا باشند. نظير مسکن اجتماعي، مسکن‌هاي گرانقيمت‌ بخش اداري و بخش تجاري.
وي اظهار داشت: بايد درون زون‌ها مردم کم‌درآمد و پردرآمد و بازار اختلاط داشته باشد و در نفوذپذيري اندازه بلوک‌ها کمتر از 150 متر براي عابران باشد.
معاون حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران گفت:‌ يکپارچگي همه زون‌هاي حمل‌ونقل بايد محقق شود و هر کس نيازهاي خود را در زون خود يا حداکثر زون همسايه تأمين کند و آن هم به صورت پياده.
پورسيدآقايي با بيان اين که طبق بند پنجم تغيير کارکرد معابر پياده بايد از خودرو محوري به پياده‌رو و دوچرخه تغيير يابد افزود: ما جاي پياده‌رو و دوچرخه‌سوار در خيابان‌هاي شهر نداريم و کلاً خودرو محور هستيم در حالي که بايد چهار شيوه دوچرخه، حمل‌ونقل‌عمومي، حمل‌ونقل شخصي و پياده‌رو همه با هم در خيابان باشد و سهم خودروي شخصي کاهش يابد.
پور سيد آقايي افزود: خيابان‌ها بايد حداقل دو لاين حمل‌ونقل عمومي، يک لاين دوچرخه، يک لاين پياده‌رو و حداکثر دو لاين خودروي شخصي داشته باشد.
وي افزود: طبق بند ششم رکن طراحي شهر بايد برمبناي پياده‌روي باشد زيرا بدون منطق پياده‌روي امکان برقراري TOD در شهر وجود ندارد و ضرورت است در اين حوزه مبلمان شهري هم داشته باشيم.
معاون حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: طبق بند هفتم براي ارتباطات شهري بايد موضوع دوچرخه‌سواري مدنظر باشد. وقتي معابر منطقه را به خيابان‌هاي کامل بازطراحي مي‌کنيم خود به خود مسيرهاي دوچرخه نيز به وجود مي‌آيد.
پورسيدآقايي افزود: از همه اين هفت شاخص‌ها امتياز تهران از 100 رقم 30 است در حالي که از شهرهاي توسعه يافته اين رقم حداقل 80 است.
وي گفت: اين را بايد توجه داشت که TOD فقط تجاري‌سازي ايستگاه نيست اين يکي از اصول تمرکز است TOD رويکرد همه‌جانبه براي طراحي و بازآفريني شهري است.
صدا و تصوير دارد

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۹۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ حسین قربانی؛ برای در امان ماندن از خطرات تردد از عرض خیابان و یا استفاده از حمل و نقل عمومی شهروندان تهرانی مجبور هستند از پل‌های مکانیزه استفاده کنند تا به مقصد برسند.

ساعت حوالی یک ظهر است پیرزنی که به آرامی قدم برمیدارد به یکی از پل‌های مکانیزه می‌رسد که هنگام مشاهده پله برقی خاموش این پل آهی از نهادش بلند می‌شود، اما مجبور است ارتفاع بلند این پله برقی را طی کند تا به آن سوی خیابان برسد و آرام آرام قدم روی پله می‌گذارد و خودش را بالا می‌کشد و زیر لب حرف‌هایی می‌زند و از این وضعیت گلایه می‌کند در گوشه دیگری از شهر مادری با کالسکه خودش را به پل مکانیزه می‌رساند تا به آن سوی خیابان برود، اما پله برقی خاموش این پل مجبورش می‌کند کودکش را بر روی دستانش به بالا ببرد، اما نگاه ملتمسانه او انتظار کسی را می‌کشد تا کالسکه کودکش را تا آن سوی پل حمل کند این تنها گوشه‌ای از مشاهدات در خیابان‌های پایتخت است که مشکلاتی را بر عبور مرور شهروندان ایجاد کرده است.

یکی از مطالبات همیشگی شهروندان از مدیریت شهری حل مشکل پله برقی‌های خاموش در شهر است که سال گذشته مدیرعامل سابق سازمان زیباسازی شهر تهران گفته بود ۵۰۰ یونیت پله برقی در پایتخت وجود دارد که این ناوگان پله برقی قدیمی و از سال ۸۳ نصب شده است و تعداد زیادی از این پله‌ها نوسازی نشده است.

علی‌رغم اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت پله برقی‌های خاموش سطح شهر، اما همچنان این مشکل در برخی از پل‌های مکانیزه ادامه دارد و باعث ایجاد اختلال در تردد مردم شده است.

اواخر سال ۱۴۰۲ و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران گلایه‌های متعدد مردم از این موضوع به شورای شهر تهران رسید و اعضای این شورای با رأی خود مدیریت پل‌های مکانیزه را به معاونت فنی و عمران شهرداری تهران سپرده و بودجه نگهداشت پل‌ها را نیز از سازمان زیباسازی کسر و به بودجه معاونت فنی و عمرانی اضافه کردند.

هادی حق‌بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گلایه به حق مردم تهران در خصوص خرابی پله‌برقی برخی پل‌های مکانیزه را از ایام پایانی سال گذشته در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه جلسات متعددی در این خصوص با معاونت خدمات شهری و معاونت ترافیک شهرداری تهران ظرف دو هفته گذشته برگزار شده است گفت: همزمان موضوع انتقال حقوقی وظیفه مدیریت پل‌های مکانیزه به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران پیگیری شده که در شرف انجام است، اما در این مدت موضوع رها نشده بود بلکه پیگیری‌ها از پیمانکاران و تولید کنندگان انجام شده است.

حق‌بین گفت: مسئله خرابی پله‌برقی‌ برخی پل‌های مکانیزه تهران در چند بخش بررسی و پیگیری می‌کنیم که در بخش اول ۶۰ یونیت جدید است که باید جایگزین پله‌های برقی فاقد کارایی شوند و اولین پروژه در بزرگراه شهید چمران و محدوده گیشا در حال اجرا است به صورتی که پل جمع‌آوری شده و پل جدید با شکل جدید ظرف دو هفته آینده نصب خواهد شد.

وی افزود: این رویه برای ۵۹ یونیت دیگر ظرف چهار ماه آینده دنبال خواهد شد و تاکید شده که این کار با سرعت بالاتری انجام و ظرف سه ماه به پایان برسد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده و اقدامات در دست اجرا تعداد کمتری از پله‌برقی‌های شهر خاموش باشند گفت: برخی از پل‌های مکانیزه اساساً کارایی ندارند با هماهنگی معاونت ترافیک شهرداری و پلیس راهور باید جمع‌آوری یا تبدیل به رمپ شوند که با طرح‌های جایگزین و آرام سازی معابر این امکان فراهم خواهد شد و تعدادی از پل‌های مکانیزه ممکن است حذف شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ساخت یک بزرگراه جدید در تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • بیشترین تصادفات تهران در این مناطق رخ می‌دهد
  • استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود