Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@22:27:55 GMT

۱۰ شهر هوشمند دنیا در سال ۲۰۱۷

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۰۰۵۹۴

۱۰ شهر هوشمند دنیا در سال ۲۰۱۷

برای سالیان متعدد، فناوری هوشمند بر زندگی شهروندان و صنایع مختلف در سراسر جهان تاثیرات زیادی گذاشته است.

به گزارش ایمنا، در شهرهایی که براساس زیرساخت‌های زندگی الکترونیک طراحی می ‌شود، نیازهای افراد به روشی هوشمندانه تامین می‌گردد. اگرچه زیرساخت‌ های فیزیکی از مهم ترین و ضروری ترین نیازهای توسعه زندگی شهرنشینی است، اما این روزها شهرها بیش از پیش به ابزارهای ارتباطی مبتنی بر فناوری های روز دنیا نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محیط زندگی هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند، و از همه مهم تر شهروندان هوشمند از معیارهای اصلی شهرهای هوشمند آینده است:

سئول؛ کره جنوبی: سئول سالهای سال در فن آوری های هوشمند غوطه ور شده است و اولین شهر هوشمند دنیا در سال ۲۰۱۴ محسوب شد. شهر هوشمند سئول دارای امکانات بهداشتی بالا برای افراد معلول و سالمندان است. سئول یکی از رهبران جهان در استفاده از فناوری های هوشمند در سیستم حمل و نقل است.

وین؛ اتریش: پایتخت اتریش به مدیریت هوشمند ترافیک معروف است. وین به عنوان یکی از سبزترین شهرهای جهان شناخته می‌شود و رهبران شهری آن در استفاده از انرژی سبز شهرت دارند. نظرسنجی‌ها حتی شهر وین را به عنوان سالم ترین شهر دنیا در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ معرفی کرده اند. قرار است وین در سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۰۰ هزار سیستم پنل خورشیدی را نصب کند. سیستم پنل خورشیدی به این صورت است که می ‌تواند انرژی خورشید را دریافت و آن را به الکتریسیته تبدیل کند که برای مصرف ‌های تجاری و مسکونی قابل استفاده باشد. بیش از ۹۰ درصد ساکنان پایتخت اتریش به سیستم حمل و نقل آسان دسترسی کامل دارند.

بوستون؛ ایالات متحده: یکی از قدیمی ترین شهرهای امریکای شمالی است. بوستون از سال ۲۰۱۵ به طور مداوم به عنوان یکی از پنج شهر برتر دنیا در حوزه فن آوری شناخته شده است. بوستون یکی از بهترین شهرها برای مدیریت شهری است.

آمستردام؛ هلند: در سال ۲۰۱۶ آمستردام جایزه سرمایه نوآوری اروپا را به دست آورد. این جایزه ۹۵۰ هزار یورویی به دلیل فعالیت‌های شهر هوشمند آمستردام، به آن تعلق گرفت. آمستردام به طور خاص در برنامه ریزی شهری پیشرفت کرده است و تقریبا هر شهروند دارای دسترسی به امکانات بهداشتی قابل قبول است. سیستم دولت دیجیتالی آمستردام معروف است. برنامه های موفق اینکوباتور مانند StartupDelta و Startup Amesterdam در این شهر راه اندازی شده است. سیستم الکتریکی جمع اوری زباله، سیستم های هوشمند بیلبوردها و چراغ های راهنمایی رانندگی و ... در این شهر معروف است. 

توکیو؛ ژاپن: شهر پرجمعیت جهان، به عنوان باهوشترین شهر از نظر تکنولوژی شناخته شده است. در سال ۲۰۱۱ یک شهرک هوشمند در حومه توکیو راه اندازی و به طور کامل توسط انرژی های تجدید پذیر هدایت شد. سیستم راه آهن توکیو در سالهای اخیر قابلیت‌های هوشمندانه‌ای را  در اختیار دارد که برای مدیدریت بیش از ۱۰۰ خط قطار و انتقال ۱۴ میلیارد مسافر در سال ضروری است.

استکهلم؛ سوئد: این شهر دریافت کننده جایزه هوشمند سال ۲۰۰۹ میلادی بوده است. استکهلم در سال ۲۰۱۰ توسط کمیسیون اروپا به «سرمایه سبز اروپا» نام گذاری شد. علاوه بر این، استکهلم اولین شهری بود که خدمات تلفن همراه ۴G/LTE را معرفی کرد. استکهلم با مشارکت شهروندان، دیجیتالی کردن دولت و افزایش سرعت اینترنت را در نظر دارد. شبکه حمل و نقل عمومی دقیق شامل کشتی‌ها، قطارهای با سرعت بالا، ۲۰۰۰ اتوبوس شهری، ۱۰۰۰ هزار قطار محلی، چرخ دستی‌ها و .... در این شهر خودنمایی می‌کنند. استکهلم دارای حدود ۳ هزار شرکت فناوری پاک است که قصد دارند شهر را سبزتر کنند.

پاریس؛ فرانسه: یکی از محبوب ترین مقاصد جهان است. پاریس به عنوان یکی از بزرگترین شهرها در رسیدن به نوآوری سبز و دولت دیجیتال به شمار می رود. پاریس یکی از مشهورترین شهرهای دنیا در استفاده از انرژی‌های سبز و تجدیدپذیر است. استفاده از بخش حمل و نقل عمومی در پاریس یک فرهنگ است.

لندن؛ بریتانیا: این شهر به خاطر سیستم حمل و نقل هوشمند شامل اتوبوس ها، قطارها و دیگر وسایل نقلیه مشترک معروف است. لندن در میان بهترین شهرها برای رسیدن به اهداف بین المللی، سرمایه انسانی، اقتصاد نوآورانه و کانون های WiFi قرار دارد. لندن قصد دارد تا بزرگترین شبکه WiFi رایگان را راه اندازی کند.

سان فرانسیسکو ایالات متحده: بخش توسعه هوشمند سان فرانسیسکو در سال های اخیر به ۱۳۰ درصد افزایش یافته است. این شهر دارای بیش از ۱۰۰ ایستگاه شارژ عمومی برای وسایل نقلیه الکتریکی و خدمات حمل و نقل عمومی است.

ریودژانریو؛ برزیل: این شهر از سیستم‌های امنیتی و مانیتورینگ در کل شهر استفاده می‌کند. این ایده که به‌عنوان rio operation center مطرح ‌شده است، از سواحل کوپاکابانا تا خیابان‌های شهر و تا استادیوم ماراکانا را زیر نظر دارد. این تکنولوژی هوشمند به‌ منظور ارتقاء امنیت و همچنین رسیدگی‌های ضروری بهداشتی و ایمنی، به کار می ‌رود. کنترل ترافیک در شهر و همچنین مدیریت بهتر در مراسم مذهبی و آیینی و … از اقدامات استفاده از این تکنولوژی هوشمند است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۰۰۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودتخریبی در نظام های سیاسی

یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

"گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

۱. از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
۲. به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

ا. گشودگی به تجربه‌ی خود
۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظام های هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

مبتنی بر آن چه به اختصار آمد، تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

وقت شمردن جوجه های آخر پاییزه
فرمان به نقض حریم شخصی
نه به تحقیر
تغییرات اجتماعی پس از انقلاب
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903175

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • نصب ۳۵ هزار پلاک‌ آبی هوشمند در منطقه ۵ اصفهان
  • گل امیر محمد هوشمند به پرسپولیس (نساجی 1-1 پرسپولیس)
  • ثبت‌نام یک کارت جدید بانکی با امکان سرمایه‌گذاری هوشمند
  • (تصاویر) ساعت فوق‌مقاوم شیائومی با ۱۵ استاندارد نظامی
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • «کارت هوشمند حج»؛ فناوری جدید عربستان برای حجاج
  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست