Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان گفت: قانون، شهرداری را مکلف کرده است که از ساخت و سازهای غیرقانونی جلوگیری نماید و طبق ماده 100 قانون شهرداریها ، اجازه نمی دهد که هر کس در هر نقطه ای از شهر چه در محدوده قانونی و چه در حریم شهر ساخت و ساز مسکونی نماید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن پور اسماعیلی سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان طی گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه آرمان،  در رابطه با معضل حاشیه نشینی، اظهار داشت: کرمان شهری است با وسعت 13 هزار هکتار در محدوده قانونی و 92 هزار هکتار در حریم شهری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  گفت:  شهرداری مکلف است به 13 هزار هکتار ارائه خدمات نماید و از  92  هزار هکتاربر اساس  ماده قانون 100 مکلف است از هر گونه ساخت و ساز جلوگیری نماید.

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان افزود: در سالهای گذشته قسمت هایی از محدوده شهر کرمان منجمله شهرک صنعتی یا  مجموعه کمربندی شرقی کرمان که در حریم شهر بوده اند با اصلاح طرح جامع و محدوده شهر  الحاق و در حال حاضر از حاشیه نشینی خارج شده اند.

پور اسماعیلی عنوان  کرد: شهر کرمان در مجموعه کلان شهرها حاشیه نشینی مناسبی دارد  یعنی اینکه تعداد حاشیه نشین نسبت به جمعیت شهر زیاد نیست.

وی بیان داشت: قسمت هایی از محدوده شهر قبل از اصلاح طرح جامع  حاشیه نشین بوده و همچنان به شکل حاشیه نشینی زندگی می کنند این امر ابتدا نیاز به این است که شهرداری به این مناطق ورود داشته باشد و ثانیا اینکه خود مردمی که در این محدوده ها زندگی می کنند بیایند از ظریق شهرداری مجوزهای لازم و قانونی را دریافت نمایند.

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان بیان کرد: در محدوده شهرک صنعتی کاربری اصلاح شده است وامکان صدرو پروانه وجود دارد متاسفانه هنوز همان دیدگاه حاشیه نشینی وجود دارد و ملک ها به صورت غیر مستقیم و الگوهای غیر شهری ساخته شده است.

پور اسماعیلی تصریح کرد: به لحاظ ساخت و ساز، معابر، خدمات رسانی دستگاه های خدماتی درصد قابل توجهی در محدوده شهر کرمان  درصد قابل توجهی از حاشیه نشینی اصلاح شده و آنچه در حال حاضر وجود دارد روستای شیشه گر روبروی ترمنیال  خارج از طرح هادی روستای الله آباد ، محدوده ای در شرف آباد از جمله صیاد شیرازی و  قسمتی در بلوار سیدی هنوز به صورت حاشیه نشین هستند .

وی گفت: قانون، شهرداری را مکلف کرده است که از ساخت و سازهای غیرقانونی جلوگیری نماید و ماده 100 قانون شهرداریها، اجازه نمی دهد که هر کس در هر نقطه ای از شهر چه در محدوده قانونی و چه در حریم شهر ساخت و ساز مسکونی نماید.

پور اسماعیلی اذعان داشت: اگر این ساخت و ساز خلاف  ضوابط فنی شهرسازی و بهداشتی باشد قطعا با رای کمیسیون جمع آوری آن خواهد بود و شهرداری هم مکلف به اجرای آن طرح می باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از مجوزها در  محدوده شرف آباد توسط بخشداری وقت اشتباه داده شده و برخی از این مجوزها رسمی نیست و ممکن است برخی از سود جویان سوء استفاده هایی کرده  و صرفا دفترچه هایی تحت عنوان مجوز صادر کرده باشند  که در این رابطه دستگاه های مربوطه اقدام نموده و پیشگیری های لازم انجام شده است.

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان افزود: طبق قانون هر گونه ساخت و ساز مسکونی در حریم شهر ممنوع است یعنی هر کس مجوزی صادر کرده در قالب بخشداری و دهیاری خارج از طرح هادی باید از طریق مراجع قانونی پی گیر مجوزهای غیرقانونی باشند.

پور اسماعیلی اذعان داشت: ما الان به نقطه ای رسیده ایم که اگر پروانه ای را به شهرداری ارائه نمایند بخشداری اصالت و صحت آن را تایید نماید شهرداری باستناد آن حقوقی که ایجاد شده در حدی که استعلامات و مدارک نیاز  باشد جوابگو است.

وی خاطرنشان کرد: اما درصد قابل توجهی که از پروانه هایی که در دست مردم هست فاقد اصالت است و حتی سابقه ای از آن در بخشداری یا شهرداری وجود ندارد مضاف بر اینکه در قانون چیزی وجود ندارد که در حریم شهر بتوان پروانه مسکونی داد.

پور اسماعیلی عنوان کرد: زیرا توسعه شهر صرفا جهت ساخت و سازهای صنعتی، انبارها و تاسیسات نیز می باشد. و  اکثر ساخت و سازها در محدوده شهر به دلیل عدم آگاهی مردم صورت می گیرد و بسیاری از افراد سودجو هستند که از همین عدم آگاهی مردم استفاده کرده و حتی اراضی دولتی را نیز می فروشند .

وی تصریح کرد: چطور مردم وقتی می خواهند تلویزیون و یا یخچال مورد نیاز خود را خریداری کنند سعی می کنند از فروشگاه های معتبر تهیه نمایند و در قبال آن هم حتی فاکتور هم دریافت می کنند ولی متاسفانه برای خرید زمین این همه وسواس به خرج نمی دهند و فقط نگاه به قیمت ارزان آن می کنند و کاغذی به آنان داده می شود که هیچگونه اعتباری ندارد و اشخاصی زیر آن را امضا کرده اند که  هویت شخصیتی ندارند.

سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان بیان داشت: در حال حاضر باید گفت که در حاشیه شهر کرمان یک کمربند سبز ایجاد شده تا از ساخت و ساز جلوگیری شود و آن روند رو به رشدی که در بحث حاشیه نشنی بوده جلوی آن گرفته شده است و با ایجاد اصلاح طرح جامع و توانمند سازی سکونت های غیر ررسمی  به نقطه ای رسیدیم که در مجموعه صیاد شیرازی و قمر بنی هاشم شرف آباد  دستگاه های متولی ورود پیدا کرده اند.

پور اسماعیلی با تاکید بر اینکه  نسبت به گذشته در بحث جلوگیری از حاشیه نشینی پیشرفت زیادی داشته ایم، خاطرنشان کرد:هرگونه ساخت و ساز و تصرف در محدوده شهر که بدون پروانه ساخت و غیر قانونی باشد شهرداری طبق ماده 100 قانون مکلف است ورود نماید و نسبت به تخریب یا جمع آوری آن اقدام نماید.

مصاحبه از: مهین نامجو

 

انتهای پیام/م

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۰۰۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد

عطاء اله اکبری در بازدید تعدادی از معتمدان و ریش سفیدان سیستان و بلوچستان از پرورژه‌های طرح نهضت ملی مسکن زاهدان افزود: این اداره کل با الحاق زمین به محدوده شهر‌ها و بازگرداندن اراضی مازاد دستگاه‌های اجرایی به چرخه ساخت و ساز مسکن توانست گام‌های ارزشمندی را برای مرتفع کردن چالش تامین زمین در این استان بردارد.
وی از ساخت بیش از ۱۸ هزار واحد شهری و روستایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره‌کل با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد و ایجاد اشتغال برای بیش از ۲۳ هزار نفر خبر داد و افزود: در این استان علاوه‌بر اهمیت دادن به کمیت پروژه‌ها، استفاده از مصالح استاندارد و رعایت مقررات ملی ساختمان و مسائل فنی از سوی متخصصان و ناظران در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن مدنظر قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان همچنین از واگذاری زمین برای ساخت بیش از ۱۴ هزار واحد ویلایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره کل خبر داد و افزود: در حال حاضر با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در همه شهر‌های این استان بجز زاهدان و چابهار واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها