Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاپیتان محسن بهرامی سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره رمزگشایی جعبه سیاه نفتکش غرق شده سانچی اظهار کرد: طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، جعبه سیاه سانچی که در داخل اتاقکی پلمب و درب آن اتاقک نیز با برچسب‌های خاصی مُهر و موم شده  است،  دوشنبه هفته آینده در شهر شانگهای از این وضع خارج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه به هنگام خروج جعبه سیاه از پلمب، ذینفعان ماجرا حضور خواهند داشت،گفت:نماینده سازمان بنادر دولت جمهوری اسلامی ایران، کشور صاحب پرچم یعنی پاناما و دولت چین در این مراسم حاضر خواهند شد.

بهرامی ادامه داد: البته بحث‌هایی برای حضور نماینده کشتی مقابل در این حادثه(کشتی فله بر چینی) برای خروج جعبه سیاه از پلمب  مطرح است ، برخی مدعی لزوم حضور آن و برخی دیگر نیز ضرورتی برای شرکت  آن در این مراسم نمی‌بینند. دلیل  آن نیز این است که به تازگی مسأله ای مطرح شده مبنی بر اینکه جعبه سیاه طرف مقابل ممکن است در برابر اطلاعاتی که ما گرفته‌ایم آسیب دیده باشد و یا هیچ اطلاعاتی در آن موجود نباشد.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران افزود:به همین دلیل در سطوح بالای تصمیم گیری، صحبت‌هایی مبنی بر حضور نیافتن کشتی طرف مقابل به هنگام خروج جعبه سیاه از پلمب مطرح شده است، البته این مسأله هنوز نهایی نشده است.

وی با بیان اینکه  تمامی ذینفعان فوق در جلسه رمز گشایی جعبه سیاه سانچی حضور خواهند داشت ،گفت:‌نماینده سازنده جعبه سیاه نیز از دیگر حاضران در این جلسه است. چرا که برای استخراج اطلاعات جعبه سیاه نیازمند تجهیزات و ادواتی هستیم که تنها در اختیار شرکت‌های خاص سازنده این جعبه  قرار دارد.

 جعبه سیاه حاوی چه اطلاعاتی است؟

 بهرامی بیان کرد: جعبه سیاه شامل مسیر حرکت ،‌سرعت و موقعیت کشتی ،‌نقاط عبوری،‌مختصات جغرافیایی و تصویری از صفحه رادار است که هر از گاهی یک بار تصاویر مربوط به آنها را گرفته و  در خود ذخیره می‌کند.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران ادامه داد: همچنین وضعیت موتور کشتی، دور موتور،‌کمک ناوبری‌ها و ... از جمله مواردی هستند که در جعبه سیاه ذخیره شده  و می‌توانند گره‌گشای علت رخداد این حادثه باشند.

 وی تصریح کرد: مهم تر از همه موارد فوق، صحبت‌های رد وبدل شده تمام کشتی‌ها در پل فرماندهی ، در جعبه سیاه ذخیره می‌شود.به عبارتی در پل فرماندهی تعدادی میکروفون‌  وجود دارد که جهت سکان و صحبت‌های ناو‌بری  انجام شده در آنجا در جعبه سیاه  ذخیره می‌شود.

بهرامی  بیان کرد: هر یک از موارد فوق به شکل یک کانال و خط دیتا در جعبه سیاه ذخیره شده‌اند، این موارد به وسیله کارشناسان کنار هم چیده شده و با قرار دادن زمان آنها کنار هم مشخص می‌شود که هر صحبت مربوط به کدام حرکت سکان و موقعیت است تا در نهایت، واقعه بازسازی شود.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران تاکید کرد: جعبه سیاه مانند یک فیلم تلویزیونی نیست که تمامی وقایع و حوادث کشتی را از ابتدا تا پایان ضبط کند بلکه تنها بخش‌های مختلفی از وقایع کشتی را جمع‌آوری  و در خود ذخیره می‌کند.

وی گفت: البته باید اذعان کرد که کنار هم قرار دادن اطلاعات جعبه سیاه ،یک کار تخصصی و زمان بری است.

  آیا  احتمال آسیب دیدگی جعبه سیاه سانچی وجود دارد؟

 بهرامی گفت: در حوادث هوایی هم شاهد این قبیل از مسائل بوده‌ایم ،جعبه سیاه برای یکسری شرایط خاصی طراحی می‌شود، برای مثال این جعبه تنها می‌تواند دمای خاصی را برای مدت زمان خاصی تحمل می‌کند و یا تنها در برابر یک شدت از ضربه و شوک تحمل پذیر است.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران ادامه داد: اکنون نمی‌دانیم که جعبه سیاه تحمل فضای حاکم بر حادثه سانچی را داشته است یا خیر؟ سانچی به مدت یک هفته در آتش سوخت و نمی‌دانیم که جعبه سیاه چه مدت و در معرض چه درجه حرارتی قرار گرفته است.

 وی گفت:اما طبق گزارش‌های بدست آمده،به نظر می‌رسد جعبه سیاه سانچی وضعیت خوبی دارد.

 بهرامی گفت: امیدوارم جعبه سیاه سانچی دچار مشکل خاصی نشده باشد، چرا که این اتفاق به لحاظ وسعت، اولین حادثه رخ داده در شرکت ملی نفتکش است و متاسفانه هیچ یک از نفرات کشتی زنده نمانده‌اند تا به شرح واقعه بپردازند.

 سیاست ایران در برابر جعبه سیاه چه خواهد بود؟

 سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران گفت: ابعاد حادثه به قدری بالا بوده که به یک دغدغه و مسأله جهانی تبدیل شده است.بنابراین برای محدود کردن چیزی در اختیار نداریم.

 وی بیان کرد: از آنجایی که بیمه‌گرها،‌دول صاحب پرچم ،‌دولتهای متضاد و متقابل ذینفع در این حادثه حضور دارند.شرکت ملی نفتکش به عنوان یک شرکت کوچک در مقایسه با موارد فوق نمی‌تواند تاثیر گذاری چندانی در ماجرا داشته باشد.

بهرامی تصریح کرد:در سطح کلان هم فکر نمی‌کنم که کسی بتواند به مخفی کردن ابعادی از حادثه بپردازد.

 سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران اظهار کرد:‌این موضوع در سطح سه دولت؛ ایران،‌چین و پاناما پیگیری می‌شود و در پایان نتیجه رسانه‌ای خواهد شد.

  آیا جزئیات  اطلاعات جعبه سیاه رسانه‌ای می‌شود؟

 وی گفت: این حادثه در سطح سازمان بین‌المللی دریانوردی در حال پیگیری است و می‌تواند بالغ بر 90 درصد موجب جابجایی در قوانین و حتی ایجاد قوانین جدید شود.

 بهرامی بیان کرد: همه می‌خواهند علت حادثه را در یابند تا به موجب آن قوانینی  وضع کنند که در اثر آن از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران گفت : شرکت ملی نفتکش کمترین نفوذ را دارد و از آنجایی که مسأله در حد بسیار کلان در حال پیگیری است ،بنابراین نمی‌توان چیزی را مخفی کرد.

وی گفت:‌سیاست شرکت ملی نفتکش نیز از همان ابتدا انعکاس مسائل به همان شکل دریافت شده آن بوده  است. اما اگر چیزی را گفتیم و فردا  آن را تغییر دادیم به این علت بوده که اطلاعات بدست آمده درباره آن  تغییر کرد.

 بهرامی ادامه داد: برای مثال درباره ربات زیرآبی جستجوگر ابتدا به ما گفتند که این موضوع یک روزه انجام خواهد شد اما ساعاتی دیگر دریافتیم که این موضوع 3 تا 4 روز طول خواهد کشید، از اینرو بلافاصله آن را اصلاح کرده و دوباره منعکس کردیم.

 سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران بیان کرد: حادثه سانچی و پیگیری علت آن مسأله ای  ناشناخته، جدید و گسترده است.

وی ادامه داد: هر موضوعی را که دریافت کنیم به همان شکل ارائه خواهیم کرد.

بهرامی تصریح کرد: حتی در سطح کلان هم نمی‌توان موضوعی را مخفی کرد چرا که ذینفعان از ارگان‌های دولتی و بین‌المللی متفاوتی هستند.

نتیجه رمز گشایی چه مدت به طول می‌کشد؟

 سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران تصریح کرد: قطع به یقین در عرض یک هفته عملیات رمزگشایی محتوای جعبه سیاه به نتیجه نخواهد رسید. مسئولان امور دریایی پاناما با 8 هزار کشتی تحت ثبت و تجربه فراوان در این زمینه که در سال شاهد چند ده حادثه از این قبیل هستند اعلام کرده‌ اند که رمز گشایی جعبه سیاه نفتکش سه ماه طول می‌کشد اما ممکن است به سال هم بیانجامد.

وی گفت: البته به دنبال جعبه سیاه کشتی مقابل هم هستیم ولی آنها امیدواری زیادی به ما نمی‌دهند ،چرا که به احتمال زیاد اطلاعاتشان بازنویسی شده و ممکن است هیچ اطلاعاتی نداشته باشد ،البته در این زمینه برنامه بازخوانی وجود دارد و می‌توان از آن استفاده کرد.

 بهرامی افزود: به  جعبه سیاه سانچی امیدوار  هستیم.

 سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران گفت: به جامعه این اطمینان را می‌دهیم که نتیجه هر چه باشد آن را  صادقانه به هموطنان خود ارائه دهیم ،اما مردم نیز باید به این باور برسند که این موضوع زمان بر و طولانی است. قطع به یقین چیزی نیست که نه تنها من ،بلکه هیچ مقامی بالاتر از من هم نمی تواند آن را کتمان کند.

 وی در پایان گفت: این موضع در سطوح بین‌المللی و از جانب سازمان‌های بین‌المللی مختلف  از جمله سازمان بین‌المللی دریانوردی در حال پیگیری است و قطع به یقین نتیجه کار در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.

گفت و گو از پریسا مهریان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۰۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشت‌ماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 

فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئت‌های ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد. 

 نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور  ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است. 

وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.

سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی  در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است. 

نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از  کشور ازبکستان، هیئتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دو‌کشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند. 

نصریف به نماینده‌های کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.

سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد و‌گفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول  موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران به‌عنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.

سفیر کشور ازبکستان در ‌پایان، از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیش‌روی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: در‌منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب  برای حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژه‌های خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاری‌سازی برسانند. 

اتاق‌های مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر

در ‌قسمت‌ بعدی این رویداد بین‌المللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهم‌ترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای اتاق‌های بازرگانی مشترک است. 
وی افزود: در‌همین جهت به دنبال ایجاد این فرصت  مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بوده‌ایم.

آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت:  تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بین‌المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت ‌و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزه‌های مورد بحث در این جلسات بودند. 

همچنین، نمایندگانی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبکستانی از‌جمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بین‌المللی حضور پیدا کردند. 
علاوه‌براین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟
  • «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن