Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع و منابع تجدید شونده بجنورد از ارائه طرح روستای زیست بوم خبر داد.

رمضان وحیدی در گفت و گو با ایسنا، در توضیح این طرح اظهار کرد: عمده مشکل روستاهای خراسان شمالی علاوه بر بیکاری جوانان، فقر و کاهش آب چشمه ها و رودخانه ها، فرسایش خاک، افزایش ریزگردها و عدم اعتماد برای اجرای کارهای دسته جمعی است و طبق تحقیقات به عمل آمده از بیشتر روستاها و شهرهای مختلف خراسان شمالی، جوانان به دنبال اشتغال و امکان فعالیت در تولیدات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: با توجه به نظرهای مختلف روستائیان برای تعریف یک الگوی مناسب توسعه و پیشرفت برای روستائیان، بهتر است چند روستا با شرایط مختلف آب و هوائی و جغرافیائی از شهرهای مختلف استان انتخاب شود و سعی کنیم در جهت ایجاد فعالیت های تولیدی پایدار بدون صدمه به منابع طبیعی اقدام کنیم. 

وی با بیان اینکه توضیحاتی راجع به روستاهای زیست بوم به مسئولین استان از جمله استانداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و غیره ارائه شد، خاطرنشان کرد: در سطح ملی نیز این گزارش به ریاست محیط زیست کشور، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نیرو و وزیر نفت ارسال شده است. 

این پژوهشگر با اشاره به اینکه غیر از وزارت نفت تقریبا همه ارگان ها در سطح استانی و ملی اعلام آمادگی کردند، افزود: طی تماسی از دفتر وزیر جهاد کشاورزی، مقرر شد معاون رئیس جمهور و رئیس محیط زیست ضمن بازدید از استان، خراسان شمالی را به عنوان پایلوت روستاهای زیست بوم کشور اعلام کنند. 

وحیدی همکاری وزیر نیرو را نیز در گروی همکاری مسئولین استانی دانست و خاطرنشان کرد:  با گذشت حدود چهار سال از ایده اولیه تاکنون همه کارها بدون اختصاص بودجه از طرف مسئولین با هزینه شخصی ادامه یافته است. 

وی ادامه داد: هشت روستا در شهرهای این استان انتخاب شده که با برگزاری کلاس های مختلف آموزشی برای اهالی، بر استفاده از توان منطقه برای ایجاد یک اقتصاد پایدار تاکید شده است. 

وی روستاهای انتخاب شده را داشلی قلعه در شهرستان راز و جرگلان، پیربز در شهرستان بجنورد، ارناوه در مانه و سملقان، سرانی در شیروان، چهل دختران در اسفراین، بیدک در گرمه، دربند در جاجرم و خبوشان در فاروج عنوان کرد.

مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع و منابع تجدیدشونده بجنورد اعلام کرد: در این روستاها در برخی شرکت های تعاونی بانوان و مردان به طور مجزا یا ثبت شده و یا مراحل ثبت را می‌گذراند. 

وحیدی افزود: در این روستاها گروه های کاری مختلف تشکیل شده که در عین استقلال کاری از همیاری و همدلی برخوردارند و به دلیل مشکلات اقتصادی دولت با ارائه وام های کم بهره به شرکت های تعاونی این روستا ها با شرایط سهل تر موافقت شده است. 

وی ابراز امیدواری کرد که هرچه سریع تر مسئولان در جهت ایجاد اشتغال پایدار با این تشکل های روستاهای زیست بوم همکاری کنند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۰۸۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار

                                                         

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ مجید بگلریان در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران در بخش سراب میمه، اظهار داشت: برآورد میزان خسارات وارد شده به روستای تختان و رفع مشکلات زیرساختی وارد فاز عملیاتی شده است.

وی با قدردانی از حضور جهادی دستگاه‌های خدمات رسان و بررسی میدانی از روستای تختان دهلران، افزود: رفع سریع آسیب‌های زیرساختی در حوزه‌های آب، برق و گاز در این روستا بسیار ضروری بوده و تامین آب ۲ روستای تختان و خربزان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بحران استانداری ایلام با اشاره به بررسی‌های مسئولان استان و شهرستان از روستای تختان، عنوان کرد: اقدامات عمرانی روستای تختان بایستی در کوتاه مدت از منابع داخلی بنیاد مسکن و در دراز مدت از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان دهلران، عملیاتی شود.

بگلریان با اشاره به بارش بالای ۱۰۰میلیمتر بارندگی در پنج شهرستان استان، تصریح کرد: آمار دقیق خسارات باید هر چه سریعیتر برآورد شود و بر اساس شاخص‌های ۱۸ گانه با مختصات یو. تی. ام، جمع بندی و به وزارت کشور ارسال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در پایان با تاکید بر لزوم ترویج بیمه در بین روستائیان و کشاورزان، اعلام کرد: بیمه نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل دارد.

فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با اشاره به خسارات سیل و بارندگی به روستای تختان، گفت: در هنگام وقوع حادثه، نیرو‌های امدادی و دستگاه‌های خدمات رسان به منطقه اعزام شده و اقدامات اولیه برای اهالی روستا انجام و در ادامه نیز پیگیری برای رفع مشکلات اهالی این روستا در دستور کار قرار گرفت.

لطیف صادقی افزود: با تشکیل نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران موضوع بررسی زیرساخت‌های روستا از جمله آب، برق، گاز، طرح هادی، خسارات وارده به معابر روستا و برخی منازل مسکونی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیمات لازم در راستای رفع مشکلات این روستا، در اسرع وقت با حضور مدیر کل مدیریت بحران استان، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، جانشین مدیر عامل آبفای استان و سایر مسئولان شهرستان و بخش در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دستگاه‌های خدمات رسان باید جهت رفع مشکل این روستا به سرعت وارد عمل شوند، ابراز کرد: رفع مشکلات معابر روستا توسط بنیاد مسکن و حل مشکل راه دسترسی باید به سرعت انجام شود و در درازمدت از بنیاد مسکن توقع داریم که در خصوص احداث دیوار حائل این روستا پیگیری و بررسی لازم را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • سیل در 2 محور روستایی تربت جام
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار
  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • پوشش اینترنت در ۳ روستای گردشگرپذیر سرولایت افزایش یافت