Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-05-01@05:51:53 GMT

اول بهمن، زادروز حکیم ابوالقاسم فردوسی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۱۵۴۳۷

امروز، اول بهمن، بیش از 1100 سال از روزی که استاد سخن ، ابوالقاسم حسن پور علی طوسی معروف به ابوالقاسم فردوسی پا به عرصه وجود گذاشته، گذشته است. این روز را ارج می نهیم و یادی می کنیم از حکیم توس.
استاد قلم حکیم ابوالقاسم فردوسی، در سال 329 هجری قمری در پاژ از توابع طبران توس به دنیا آمده است. پدرش دهقان و صاحب ده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکی و نوجوانی او در دوران سامانیان و ادامه ی آن در دوره ی غزنویان گذشت. بنا به شواهد موجود در شاهنامه، او با زبان های دری، عربی و پهلوی نیز آشنایی داشته و از حامیان ادبیات فارسی بوده است.تنها اثری که با اطمینان می توان متعلق به فردوسی دانست، شاهنامه است. شاهنامه ی فردوسی مهم ترین اثر او و یکی از فاخرترین و بزرگ ترین آثار ادبی کهن پارسی می باشد. در این اثر، او فرهنگ ایرانی را با اسلامی پیوند داده است. در نبود شاهنامه و فردوسی، ادبیات پارسی به سختی می توانست زنده بماند و شاعران بزرگ دیگر رشد نمایند. تقریبا تمامی آثار حماسی پس از فردوسی در ادبیات ایران تحت نفوذ و الگو گرفته از شاهنامه ی فردوسی هستند.

شاهنامه

براساس شاهنامه ی ابومنصوری، سرودن شاهنامه ی فردوسی در حدود پانزده سال طول کشیده و در سال 384 به پایان رسیده است؛ ولی از آنجا که او بر این باور بود که «ندیدم کسی کش سزاوار بود»، هیچ پادشاهی را لایق هدیه گرفتن کتابش را ندانسته و چندین سال آن را مخفی نگه داشت و در همین حین بخش های دیگری به این کتاب افزود. پس از حدود ده سال ( سال 394) و زمانی که فردوسی فقیر و فرزندش را از دست داده بود، کتابش را پس از ویرایش و اضافه نمودن بخشی در مدح و وصف شاه، در شش یا هفت جلد به سلطان محمود غزنوی تقدیم نمود که در زمان خود مورد بی لطفی واقع گشت و پاداش مورد انتظار فردوسی هیچوقت برایش فرستاده نشد. از همین روی بخش های دیگری در اظهار ناامیدی از اطرافیان سلطان به آن اضافه گشت. از جمله داستان های شاهنامه می توان بیژن و گرازان، خسرو و شیرین، زال و رودابه، کین نریمان و... نام برد که حدس زده می شود داستان های بیژن و منیژه، رستم و اسفندیار، رستم و سهراب، داستان اکوان دیو، و داستان سیاوش در جوانی فردوسی سروده شده اند.

مرگ فردوسی

آخرین اشاره ای که فردوسی به سن خود داشته، در حدود هشتاد سالگی او بوده است. او در سال 416 فوت کرده و در باغ شخصی خود، در توس خراسان، مدفون شده است. ساختمان آرامگاه وی در سال 1302 به دستور والی وقت ساخته شده و در طی سالیان چندین بار تخریب و از نو ساخته شده است. آخرین بازسازی متعلق به سال های 43 تا 47 است که طی آن ساختمان فعلی بنا شد. آرامگاه وی که با موزه ی توس ادغام شده است، روزانه شاهد بازدیدکنندگان و علاقه مندان فراوانی است. 

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.

دکتر محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخش R&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی  است».

دکتر عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد».

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: « بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود گردیده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون نموده است».

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز نموده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثره داروئی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • بوی خون و تعفن در میدان بهمن | وجود کابلهای فشار قوی مردم اطراف راه آهن را آزار می دهد
  • پیام تبریک مدیرعامل گروه بهمن به مناسبت روز کارگر
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • ببینید | اعتراف عادل فردوسی‌پور به اشتباه خود در برابر امیر قلعه‌نویی
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد