Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان محیط زیست گفت: وقتی مصوبه دولت را به خاطر چند خودروساز لغو می‌کنند، خب کشور را بدهند دست سایپا و ایران خودرو اداره کند.

به گزارش قدس آنلاین، کلانتری در جلسه کارگروه آلودگی هوا که با حضور استاندار و نماینده سازمان‌های ذی ربط برگزار شد گفت: وارونگی هوا، کمبود بارش در فصل پاییز و زمستان باعث تشدید آلودگی هوا و بروز خشکسالی برای آینده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تجزیه خشکسالی در سال‌های ۷۷ و ۸۷ در کشور گفت امسال از پاییز دچار کمبود بارش و در آینده شاهد خشکسالی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه تهران کمترین آسیب را با وجود سدهای اطراف در خکسالی خواد داشت گفت: سایر کلانشهرها نظیر اصفهان با وجود آب کم سد زایینده رود دچار خشکسالی خواهند شد.

وی با اشاره به برگزاری دو جلسه دولت در خصوص آلودگی کلانشهرها گفت: به دلیل محدودیت‌ها در عدم تصویب آییین نامه‌های قاونون هوای پاک مساله آلودگی هوا به صورت جدی دنبال نمی‌شود.

وی گفت: برای داشتن بهبود وضعیت هوا در کلانشهرها باید به مدیریت و نوسازس حمل و نقل عمومی، ساماندهی ساخت و سازها، اصلاح سوخت بخصوص گازوئیل توجه شود.

وی بروز ریزگردها در استان خوزستان و استانهای اطراف را به دلیل عدم تخصیص حقابه‌های محیط زیستی عنوان کرد و اظهار داشت: منشا ریزگردها در این فصل صد در صد داخلی است و باید با رعایت حقابه این مشکل را برطرف کرد.

رییس سازمان محیط زیست در ادامه این جلسه هوا گفت: وقتی مصوبه دولت را بخاطر چند خودروساز  لغو می‌کنند، خب کشور را بدهند دست سایپا و ایران خودرو اداره کند.

وی با اشاره به اینکه در فصل سرما سه درصد از آلودگی هوا مربوط به خودروهای سواری، ۱۱ درصد موتور سیکلت است افزود: ۶۷ درصد این آلودگی مربوط به کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده است.

کلانتری در ادامه با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل ما الان کمبود آب است، گفت: زیستگاههای آب با کمبود آب مواجهه است و حفظ این ۱۷ میلیون هکتار کار بزرگ و سختی است چراکه منابع ژنتیکی باید برای نسل آینده حفظ شود.

کلانتری اظهار داشت: حفظ آن مهم‌تر از توجه به هوای پاک است.

وی ادامه داد: ۳۰ درصد کشت بهاره باید کم شود تا در تابستان خسارت ندهیم.

رئیس سازمان محیط زیست ابراز داشت: وقتی مصوبه دولت را بخاطر چندخودرو ساز لغو می‌کنند، خب کشور را بدهند دست سایپا و ایران خودرو اداره کند.

وی افزود: امسال ۶۰ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال گذشته بارش داشتیم، هیچ برفی هم در کوهستان نداریم.

 رئیس سازمان محیط زیست به شهرداری‌ها هشدار داد: امسال دور توسعه فضای سبز را خط بکشید.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: هر کشوری در دنیا فقط مجاز به استفاده از ۴۰ درصد آب تجدید پذیر است اما ایران از این منبع ۱۱۰ درصد برداشت می‌کند.

در ادمه این جلسه‌پور سید آقایی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به مشکل سامانه سیمفا در تبادل اطلاعات خودروها گفت: نیروی انتظامی برای حل این مشکل درخواست ۳۲ میلیارد اعتبار به منظور اجرا این سامانه کرده است.

معاون حمل و نقل شهرداری تهران با اشاره به نقش نیروی انتظامی در اجرای عملیات‌های مختلف اظهار داشت: بسیاری از این طرح‌ها با حضور نیروی انتظامی اجرایی می‌شود.

وی در ادامه پیشنهاد داد: سن فرسودگی ۴ تا ۵ سال کاهش یابد تا آلودگی‌ها هم کاهش یابد.

وی با اشاره به اختصاص ۵ میلیارد یارانه به منظور اعطای وام ۲. ۵ میلیونی به دارندگان موتوسیکلت‌های فرسوده اظهار داشت: این حجم یارانه به اندازه خرید ۲ هزار موتور برقی است.

وی افزود: اما برای شماره گذاری این موتورها حدود ۱۸ ماه در صف انتظار پلاک هستند.

پورسید آقایی ابراز داشت: وضعیت گازوئیل در تهران خوب است و می‌توانیم فیلتر را در تهران بر روی اتوبوس‌ها نصب کنیم.

وی با اشاره به اجرای طرح lez از سال آینده گفت: با اجرای این طرح، جرائم دریافت شده توسط شهرداری صرف کاهش آلودگی هوا خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۶۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید

طی روز‌های اخیر فیلم‌های متعددی در فضای مجازی پخش شده که نشان می‌دهد، ثبت‌نام‌کنندگان خودرو پژو پارس که با افزایش ۵۰ درصدی قیمت‌ها روبه‌رو شدند، بشدت از اقدام شرکت ایران خودرو، ابراز گلایه می‌کنند و حتی برخی از آن‌ها در حال گریه هستند.

به گزارش ایران، این اتفاق دو نگاه فکری را ایجاد کرده است. ایران خودرویی‌ها می‌خواهند این‌گونه القا کنند که اکثر کسانی که در حال گریه هستند، دلالان و سودجویانی هستند که می‌خواهند با جنجال‌آفرینی، وزارت صمت و سایر ارگان‌ها را تحت تأثیر قرار دهند تا افزایش قیمت اتفاق نیفتد و آن‌ها با قیمت سال گذشته به خودروی ثبت‌نامی خود برسند.

در خیلی از کانال‌های تلگرامی این ادبیات پرتکرار شده، اما نگاه دیگر این است که ۱۰۰ هزار نفر با شرایط سختگیرانه‌ای که وزارت صمت اعلام کرده بود، در سامانه یکپارچه خودرو برای پژو پارس ثبت‌نام کردند و اکنون ضمن مواجهه با خلف وعده شرکت ایران خودرو، با گرانی ۱۶۰ میلیون تومانی این خودرو روبه‌رو شدند؛ لذا تنها راهکار آن‌ها برای برون‌رفت از شرایط فعلی، پناه بردن به دستگاه‌های دولتی، چون وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی است.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه آیا این سازمان می‌تواند به مردم کمک کند تا آن‌ها بتوانند از معضل پیش آمده عبور کنند، گفت: بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، سازمان تعزیرات حکومتی، صالح به رسیدگی در پرونده‌های عدم تحویل خودرو تشخیص داده نشده و همچنین اعلام شده که دادگاه‌های حقوقی در زمینه پرونده‌های عدم تحویل خودرو صلاحیت رسیدگی دارند؛ لذا با وجود تمایل به کمک و حل‌وفصل چالش پیش آمده، از نظر قانونی این سازمان نمی‌تواند هیچ اقدامی انجام دهد و عملاً دادگاه‌های حقوقی مسئول پیگیری هستند.

او با بیان اینکه مردم می‌توانند در دادگاه، طرح دعاوی کنند و پیگیر خواسته و مطالبات خود باشند، تصریح کرد: معتقدم به جای دادگاه، ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس و مسئولان ایران خودرو تعامل و این ماجرا را حل کنند. البته وزارت صمت به عنوان مجموعه‌ای که به خودروسازان مجوز پیش‌فروش را داده است می‌تواند هر دو گروه را به آرامش دعوت کند و با گفتمان شرایطی را فراهم کند که طرفین رضایت داشته باشند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: ثبت‌نام‌کنندگان و شرکت ایران خودرو باید طبق قرارداد عمل کنند و خارج از آن تخلف محسوب می‌شود. همان‌طور که متقاضی باید به خودروساز پول پرداخت کند، خودروساز هم مکلف است که نسبت به تأمین خودروی متقاضی اقدام کند.

او گفت: توصیه می‌کنم برای آنکه پرونده این موضوع بسته شود، ایران خودرو همان روندی را در پیش بگیرد که خودروسازان جهانی دنبال می‌کنند؛ حرکت به این سمت، می‌تواند رضایت حداقلی مردم را تأمین کند. تمام شرکت‌های خودروساز جهانی حتی آن‌هایی که گران‌ترین محصول را تولید می‌کنند، در صورتی که با تأخیر در تحویل و یا افزایش قیمت روبه‌رو شوند، هر قیمتی که نهایی شود، از ثبت‌نام‌کنندگان خود، ۳۰ درصد کمتر دریافت و همچنین جریمه تأخیر در تحویل را پرداخت می‌کنند. بدین دلیل خودروساز موظف است خسارت وارده بابت تأخیر را پرداخت کند.

اسفنانی تأکید کرد: در ماجرای پیش آمده، در حق مردم اجحاف و ظلم شده است لذا خودروساز باید این موضوع را در قالب پرداخت جریمه تأخیر جبران کند.

روز گذشته با دو نفر از مدیران شرکت ایران خودرو تماس گرفتیم و این موضوع را در میان گذاشتیم و آن‌ها در پاسخ تنها وضعیت موجود را تفسیر کردند و یادآور شدند که ما در شرایط سخت تحریمی در حال فعالیت هستیم و از آنجا که قیمت‌ها و هزینه‌ها افزایش یافته است، مجبور به اصلاح قیمت‌ها شدیم. آن‌ها اعتقادی به پرداخت جریمه دیرکرد ندارند و باورشان این است که تمام اتفاق‌ها قانونی است. وزارت صمت نیز تا زمان تنظیم گزارش اظهار نظر رسمی نداشت.

البته ایران خودرویی‌ها در برابر انتقاد‌ها و نحوه رفتارشان با ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس جوابیه‌ای به یکی از خبرگزاری‌ها ارسال کردند. همچنین در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضا‌ها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پژو پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استاندارد‌های ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضا‌ها تأکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضا‌ها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است. همچنین ایران‌خودرو در جوابیه به یکی از خبرگزاری‌ها اعلام داشت: طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام‌شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود.

پژو پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوز‌های دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخشنامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تأکید شده، تمامی خودرو‌هایی که در این سامانه اولویت‌بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پژو پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

مسئولیت با خودروساز است

اعتقاد کارشناسان بر این است که در ماجرای اتفاق افتاده حق با ثبت‌نام‌کنندگان است و ایران خودرو در حال شانه خالی کردن از مسئولیت خود است. ایران خودرو بر اساس فروشی که زمستان ۱۴۰۱ داشت باید خودرو‌های پژو پارس را سال گذشته به مردم تحویل می‌داد. اما با وجود آنکه می‌دانست محصولش استاندارد‌های ۸۵ گانه را با موفقیت پاس نمی‌کند، نسبت به فروش پژو پارس اقدام کرد و حال به دنبال آن است که توپ را در زمین سیاست‌گذاران بیندازد. این مجموعه اگر حسن نیت داشت می‌توانست دعوتنامه‌ها برای پرداخت پول را سال گذشته ارسال کند و منتظر قیمت‌های جدید برای سال ۱۴۰۳ نباشد.

دیگر خبرها

  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • حمله تند دولت به ایران خودرو به خاطر فیلم جنجالی پژو پارس
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو : اشک مردم را درآورده اید
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • چرا مدیریت خودروسازان دولتی محکوم به واگذاری به بخش خصوصی است؟
  • طرح رصد باید تبدیل به گفتمان نیرو‌های انقلاب در مدیریت شهری شود/ انجام یک پروژه کوچک به خواست مردم به اندازه یک کلان پروژه تاثیر گذار است