Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی و رییس کارگروه امکان‌سنجی خودکفایی برنج کشور با اشاره به آغاز واردات برنج از امروز، گفت: واردات در شرایطی که بازار برنج داخلی پس از رکود طولانی در حال رونق گرفتن است نتایج منفی به همراه دارد.

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ غلامرضا خانکشی پور اشباع  بازار از برنج خارجی را دلیل رکود بازار برنج داخلی دانست و افزود: صدور مجوز برای واردات حجم زیادی از برنج خارجی ، اشتباهی بود که موجب اشباع  بازار از برنج خارجی و رکود در بازار برنج داخلی داخلی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای خروج از این رکود وزیر جهاد کشاورزی دستورالعملی ابلاغ کرده است که براساس آن بخشی از خرید برنج برای ذخایر راهبردی و استراتژیک از محل تولید داخلی تامین گردد و این امر بازار برنج داخلی را تا حدی از رکود خارج کرد.

خانکشی پور صدور اجازه واردات در مقطع زمانی که برنج داخلی در حال خارج شدن از رکود است اشتباهی دیگر در تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی دانست و اظهار کرد: زمان مناسبی برای واردات نیست و باید وزیر جهاد کشاورزی این دستور را به تاخیر بیندازد .

وی در پاسخ به این پرسش که تاریخ واردات بر اساس زمان تولید برنج داخلی تعیین شده است آیا تغییر آن آسیبی به تولید نخواهد زد، گفت: بر اساس علم اقتصاد نیاز به واردات را کاهش عرضه و افزایش تقاضا تعیین می کند و تصمیم برای تنظیم بازار بر اساس هر فاکتور دیگر غیرکارشناسی است.

این کارشناس اقتصادی معتقد است تعیین تاریخ واردات فاقد منطق اقتصادی است چرا که تامین نیاز کشور و کمبود بازار از طریق تقاضا تعیین می شود نه تاریخ تولید.

به گفته خانکشی پور، روندی که وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان واردات، اجازه ترخیص و زمان واردات در پیش گرفته است سیگنال منفی به سرمایه گذار حوزه تولید و بازار برنج ارسال می کند.

عضو کارگروه تدوین نقشه راه برنج پیش بینی کرد که؛ احساس خطر و ناامنی که سرمایه گذاران در این حوزه حس می کنند موجب خواهد شد تا دو سال آینده تولید و بازار برنج داخلی با چالشی بزرگ رو به رو شود.

وی یادآور شد که برنج از خاصیت ماندگاری برخوردار است و حجم زیادی از برنج خارجی که در سال گذشته، امسال و سال آینده وارد کشور شده و می شود تا مدت ها بر نوسان بازار تاثیر گذار خواهد بود.

رییس کارگروه امکان‌سنجی خودکفایی برنج کشور مهمترین مانع در راه تنظیم بازار برنج کشور را نبود آمار دقیق از میزان نیاز کشور به برنج عنوان کرد و گفت: هر یک از نهادهای دولتی و غیر دولتی فعال در حوزه برنج  آمار متفاوتی از میزان نیاز کشور به این محصول می دهند. این اختلاف نظر در آمار، تنظیم بازار برنج را با مشکل بزرگی مواجه کرده و امکان برنامه ریزی دقیق را کاهش داده است و این امر همواره بر تولید نیز اثر داشته است.

خانکشی پور در پایان از نهادهای فعال در حوزه تولید و بازار برنج خواست که با همکاری یکدیگر آمار دقیق نیاز کشور به برنج خارجی و داخلی و میزان مصرف را تهیه کنند تا برنامه ریزی برای تولید و بازار برنج امکان پذیر شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بر اساس دستور وزیر جهاد کشاورزی خرید توافقی برنج داخلی با هدف خروج بازار برنج داخلی از رکود، دیروز شنبه ۳۰ دی ماه آغاز شد و هم اکنون ۶ مرکز خرید در استان گیلان، برنج هاشمی با ۸ درصد شکستگی را کیلویی ۹۱۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۸۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است

به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی وزیر نفت در آیین مراسم امضای تفاهم نامه مطالعات طرح های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت های پتروشیمی و شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: پروژه ها و طرح های نیمه تمام در این دو سال تکمیل و بسیاری را آغاز کردیم هم رشد تولید داشتیم و هم صادرات و هم رشد اقتصادی بی نظیری در سال های اخیر را تجربه کردیم که به دلیل سرمایه گذاری است.

وی ادامه داد: در دوسال اخیر به تبع رشد اقتصادی نفت و گاز رشد اقتصادی در کشور اتفاق افتاد که نیمی از ۶.۱ مربوط به بخش نفت و گاز است.

به گفته وزیر نفت امسال تولید نفت ایران جهش خواهد کرد و در تولید گاز هم با افزایش مواجه خواهیم بود.

وزیر نفت اضافه کرد: هر شرکت و هلدینگ که بخواهد میتواند برای سرمایه گذاران اقدام کند بیش از ۵۰ پروژه کلان به ارزش ۲۵ میلیون دلار را آغاز می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری ۷۹ پروژه به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به اتمام می‌رسد

اوجی ادامه داد :۶ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی اضافه می‌شود و ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایش نفت کشور افزوده می‌شود.

ادامه دارد....

کد خبر 6092754 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا