Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@16:53:56 GMT

۵ کلانشهر کشور مشکل آلودگی هوا دارند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۲۰۲۷۲

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکل آلودگی هوا امسال تنها مربوط به تهران نبوده و ۵ کلانشهر دیگر هم با این مشکل مواجه اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ همزمان با گرامیداشت هفته هوای پاک، نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران صبح امروز با حضور عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، محمد حسین مقیمی استاندار تهران، و سایر اعضاء به دبیری اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در محل استانداری تهران تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانتری در این نشست با اشاره به اینکه وارونگی هوا و کمبود بارش در فصل پاییز و زمستان باعث تشدید آلودگی هوا و بروز خشکسالی برای آینده می شود، افزود: امسال از پاییز دچار کمبود بارش شدیم و در آینده شاهد خشکسالی خواهیم بود.

معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تهران کمترین آسیب را با وجود سدهای اطراف در خشکسالی خواهد داشت و کلانشهرهای دیگر مانند اصفهان با وجود آب کم سد زاینده رود دچار خشکسالی خواهند شد، تصریح کرد:علت بروز ریزگردها در استان خوزستان و استان های اطراف عدم تخصیص حقابه های محیط زیستی است و منشأ ریزگردها در این فصل ۱۰۰ درصد داخلی است و باید با تامین حقابه این مشکل را برطرف کرد.

وی با اشاره به اینکه در فصل سرما 3 درصد از آلودگی هوا مربوط به خودروهای سواری، ۱۱ درصد موتورسیکلت است، اظهار داشت: ۶۷ درصد این آلودگی مربوط به کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده است و در حال حاضر از سوی استانداری تهران از تردد کامیون های فرسوده در سطح شهر جلوگیری می شود.

کلانتری با بیان اینکه مشکل آلودگی هوا امسال تنها مربوط به تهران نبوده و ۵ کلانشهر دیگر هم با این مشکل مواجه اند، گفت: برای بهبود وضع هوا در کلانشهرها باید به مدیریت و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، ساماندهی ساخت و سازها و اصلاح کیفیت سوخت به ویژه گازوئیل توجه شود، البته اینکه دولت در صدد نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است اما در این بخش امکانات دولت محدود و نیاز به همکاری شهرداری و بخش خصوصی است.
سهم 19 تا 20 درصدی کارخانه‌های استان تهران در آلودگی هوا

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کارخانه ها در استان تهران ۱۹ تا ۲۰ درصد در آلودگی هوا سهم دارند، گفت: با اجرای قانون هوای پاک از تولید خودروهای غیراستاندارد جلوگیری می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل ما در حال حاضر کمبود آب است، گفت: هر کشوری در دنیا فقط مجاز به استفاده از ۴۰ درصد آب تجدید پذیر است اما ایران از این منبع ۱۱۰ درصد برداشت می‌کند، زیستگاه‌ها با کمبود آب مواجهه است و حفظ این ۱۷ میلیون هکتار کار سختی است، چراکه منابع ژنتیکی باید برای نسل آینده حفظ گردد.
٣٥٠٠ اتوبوس فرسوده در تهران تردد دارند

محمد حسین مقیمی استاندار تهران در این نشست با اشاره به اینکه ۷۰ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از تردد وسایل حمل و نقل عمومی است، افزود: یکی از مسائل عمده در آلودگی هوای تهران وجود اتوبوس‌های فرسوده است که بنا به گزارشات اعلام شده از ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوسی که در سطح شهر تردد دارند ۳۵۰۰ دستگاه فرسوده و از رده خارج هستند.

استاندار تهران با بیان اینکه در خصوص تاکسی‌ها اقدامات خوبی انجام شده است،اما همچنان باید درصدد نوسازی ناوگان تاکسیرانی بوده و از خودروهای هیبریدی و موتورسیکلت‌های برقی برای تردد استفاده کرد، اظهار داشت: از طرفی باید فضا را برای جذب سرمایه‌گذار در تولید این نوع وسایل حمل و نقل بیش از پیش فراهم کرد.

مقیمی در ادامه به فرایند زباله‌سوزی در سطح شهر اشاره داشت و گفت: زباله‌سوزها و پسماندها یکی دیگر از عوامل آلودگی هوا هستند که در این زمینه فرمانداران و دهیاران مکلف به مقابله با این معضل هستند و البته باید محلی برای سوزاندن پسماندها نیز مشخص شود.

وی فعالیت واحدهای شن و ماسه و ریزگردهای ناشی از آن را یکی دیگر از دلایل آلودگی هوا دانست و تصریح کرد: جهت مقابله با این معضل در گام نخست مجموعه مدیریت شهری ، توسعه فضای سبز و درختکاری را در اولویت برنامه‌های خود قرار داد و در این راستا هزار هکتار فضای سبز در جنوب و ۲۰۰ هکتار نیز در غرب استان تهران ایجاد شده است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد.  

دیگر خبرها

  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • تبریز فقیرترین کلانشهر از نظر هوشمندسازی معابر است
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور درحال حل‌شدن هستند