Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوشنویس ایرانی با اشاره به ویژگی‌های هنر نقاشیخط گفت: نقاشیخط گرچه رشته‌ای بین‌المللی است اما موضوع آن باید سرزمینی است و آرم‌ها و نشانه‌سازی‌ها مطابق فرهنگ هر سرزمین باشد ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳ فرهنگی قرآن و عترت موسیقی و تجسمی نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نقاشیخط شیوه‌ای است در نقاشی مدرن و خوشنویسی معاصر ایرانی که به تدریج در دهه سی و چهل خورشیدی توسط برخی از خوشنویسان و نقاشان ایرانی شکل گرفت و تاکنون به حیات خود در عرصه هنر معاصر ادامه داده و در بسیاری از کشورهای منطقه نیز پیروانی یافته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان به ترکیبی از خطاطی و نقاشی دست زدند از این رو به این شیوه گاهی خطاشی و خط نقاشی هم می‌گویند.

جشنواره نقاشی‌خط آیات که از سلسله رشته‌های جشنواره ملی آیات است، توسط اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد برگزار می‌شود. این جشنواره به شیوه بداهه، ترکیبی و ترسیمی  است و 13 اسفندماه نتایج نهایی آن اعلام و از 17 تا 24 اسفندماه نیز نمایشگاه این جشنواره دایر خواهد شد.

ترویج و اشاعه فرهنگ کلام نور،گسترش فعالیتهای فرهنگی هنری و مذهبی مرتبط با آموزه­های قرآن و عترت، گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی و هنری در زمینه کلام وحی، آموزه­ های قرآن و عترت، و کمک به انتشار گسترده تر این آثار و الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی قرآن با استفاده از زبان و بیان هنر نقاشیخط از اهداف این جشنواره است.

ساعتی پیش نشست تخصصی جشنواره سراسری نقاشیخط آیات در موزه هنرهای معاصر با حضور اساتیدی همچون نصراله افجه‌ای، عین اله صادق زاده، مهدی راضی و علی تن از اساتید این رشته برگزار شد.

نصرالله افجه‌ای خوشنویس ایرانی و از چهره‌های ماندگار این هنر است. او نشان درجهٔ یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته و در هفتمین همایش چهره‌های ماندگار در آبان ماه 1387 به عنوان چهرهٔ ماندگار رشته خوشنویسی برگزیده شده است.

افجه‌ای به تعریف اصطلاحی نقاشیخط پرداخت و گفت: نقاشی خط هنری است که به نوعی خلاصه‌گویی و بازی با حروف در آن نهفته شده است. نقاشی خط سالیان زیادی است که در کشورمان رایج شده است و سرمنشا آن نیز از پیش از دهه 40 شمسی اوج گرفته  است البته در طول سالیان متمادی با ناخالصی‌هایی روبرو بوده است و بعضاً اصول و مبانی آن مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه برای انجام کار نقاشیخط باید از مسیر آکادمیک به این هنر پرداخت، گفت: باید از طمع‌کاری‌ها و رنگ آمیزی‌های بیهوده پرهیز شود و چه بسا بهتر است از اساتید موجود در این رشته هنری الگوپردازی کرد. معتقدم هر فردی می‌تواند این این کار را دنبال کند اما اینطور نیست که در ابتدای مسیرش، استاد شود.

افجه‌ای افزود: نقاشیخط گرچه رشته‌ای بین‌المللی است اما موضوع آن باید سرزمینی است و آرم‌ها و نشانه‌سازی‌ها مطابق فرهنگ هر سرزمین باشد و این در نقاشی‌خط قابل توجه است که این هنر یاددانی و نیست و آبراه خودش را دارد و هر فردی با استعداد و توانایی خودش به آن می‌پردازد و به میزان ظرفیت خودش از آن بهره مند می‌شود.

این استاد هنرمند در ادامه با بیان اینکه انتخاب نوع خط و رنگ خط نباید از تراوشات ذهنی به ثمر رسد افزود: نقاشیخط همانند امضاء شخصی افراد است که هیچ گونه تقلیدی را به دنبال نخواهد داشت.  بر روی کره زمین، هفتاد میلیارد انسان با سرانگشت‌های متفاوت وجود دارد که سر انگشت‌های هر کدام به نسبت یکدیگر متفاوت است و آنچه در نقاشیخط مورد توجه قرار می گیرد این است که این هنر زائیده ذهن هنرمند است و قابل تقلید نیست.

انتهای پیام/

 

R1444/P1397/S4,37,40/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۱۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از تمثال شهید سلیمانی در شهرستان اشکذر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، زارعیان گفت: از تمثال شهید سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در نمایشگاه مقاومت شهرستان اشکذر رونمایی شد.

 

وی بیان کرد: این اثر هنری به همت بانوی هنرمند اشرف عطاران به مدت ۶ ماه با کاموا و نخ و سوزن بافته شده و در تولید این اثر از هیچ گونه رنگ و روغن استفاده نشده است.

 

زارعیان اظهار داشت: این اثر در اسفند ماه سال قبل به ثبت مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رسیده است.

 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشکذر گفت: این اثر هنری در نگارخانه فرهنگ و هنر شهرستان اشکذر برای بازدید علاقه‌مندان به هنر به نمایش درآمده است.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه طراحی روی پارچه در شهرستان اشکذر
  • برگزاری کارگاه طراحی روی پارچه در شهرستان اشکذر 
  • رونمایی از تمثال شهید سلیمانی در شهرستان اشکذر
  • کرمانشاه میزبان نمایشگاه و کارگاه خیابانی نقاشی «وعده صادق»
  • گشایش دومین نمایشگاه نقاشی کُنار، درخت زندگی در دزفول
  • پایان جشنواره الگوهای برتر تدریس با معرفی برترین ها
  • معرفی ۱۰ چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر
  • برگزاری جشنواره ملی ورزشی و بازی‌های بومی محلی جام بلند همتان در تکاب
  • آغاز ثبت‌نام آزمون ادواری استاندارد‌های مهارتی بخش فرهنگ و هنر
  • ۲ هزار و ۵٠٠ برنامه فرهنگی طی کنگره ملی شهدای استان اجرا می شود