Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول کمیته حقوق بین الملل کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: تابعیت دوم مسئولان به طور حتم امنیت کشور را به خطر می اندازد و ضرورت دارد باتوجه به عدم شفافیت قوانین در این مورد، مجلس به این مسئله ورود کند.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تابعیت یک رابطه سیاسی-حقوقی بین شهروند و دولت است و این رابطه سیاسی-حقوقی در قوانین کشورهای مختلف به گونه ای تعریف شده که پیوندی واقعی بین شهروند و دولت برقرار می شود و بر پایه این پیوند شهروندان از حقوق و تکالیفی بهره مند می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این مطلب که قوانین داخلی کشورها تعیین می کند که تابعیت مضاعف و چندگانه برای افراد قابل پذیرش است یا خیر، عنوان کرد: در قوانین داخلی کشور ما برای افراد عادی منعی برای تابعیت دوگانه نداریم، اما این که مسئول مملکتی بخواهد تابعیت دوگانه داشته باشد و بر پایه این تابعیت دوگانه رفتار کند قطعا امنیت کشور را به خطر خواهد انداخت.

رحیمی‌جهان آبادی افزود: کشوری هستیم که به دلیل شرایط خاص امنیتی، سیاسی، جغرافیایی و به دلیل این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مداوم مورد فشار و هجمه غرب و دشمنان در منطقه و جهان بوده‌ایم و ضرورت دارد تا آسیب‌پذیری‌های خود را کاهش و درمان کنیم؛ یکی از نکاتی که می تواند امنیت کشور را به خطر بیندازد و مسئول را در معرض آسیب سرویس‌های جاسوسی امنیتی قرار دهد مسئله تابعیت مضاعف یا گرین کارت است. گرین کارت که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و تابعیت مضاعف هم به لحاظ امنیتی به مصلحت کشور نیست.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس می‌بایست به این مسئله ورود کرده و ممنوعیت و محدودیت های بکارگیری افراد دارای تابعیت مضاعف را تعیین تکلیف و تصویب کند، با توجه به شرایط کشور ضرورت دارد از این وضعیت مبهم و بلاتکلیف خارج شویم و افراد دارای تابعیت مضاعف و گرین کارت شناسایی و بر مبنای یک قانون شفاف وضعیتشان در سیستم کشور مشخص شود.

رحیمی جهان آبادی بیان کرد: در مورد تابعیت مضاعف مسئولان قوانین شفافی نداریم و نیاز است که مجلس به این مساله ورود پیدا کرده و مشخص کند به طور صریح در چه مشاغل، سمت‌ها، موقعیت‌ها و ... افراد دارای تابعیت مضاعف نمی‌توانند حضور داشته باشند و این خلاء قانونی را رفع کند. البته هم اکنون برای بعضی از وزارتخانه‌ها و نهادها همانند وزارت امورخاجه و وزارت اطلاعات محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی وجود دارد، اما نیاز داریم تا در مورد تمام پست‌های کلیدی شامل نمایندگان مجلس، وزرا، استانداران و سایر مسئولان ارشد کشور وضعیت روشن و مشخص شود.

وی متذکر شد: در قانون اساسی به صراحت عنوان شده که رییس جمهور باید ایرانی الاصل باشد، اما حتی در قانون اساسی و در مورد رییس جمهور اشاره نشده که این فرد تابعیت مضاعف نباید داشته باشد؛ فقط گفته شده ایرانی الاصل باشد، یک فرد می تواند ایرانی الاصل باشد، اما تابعیت دوم یک کشور خارجی یا گرین کارت داشته باشد.

رحیمی جهان آبادی خاطرنشان کرد: این مسئله که برخی مسئولان دوتابعیتی هستند به وزارت امورخارجه یا نهاد دیگری بر نمی گردد؛ چراکه قانونی در این مورد وجود ندارد و مسائل شفاف نیست. زمانی که مشخص نیست افراد دارای تابعیت مضاعف چه وضعیتی دارند و چه پست هایی را می توانند در اختیار داشته باشند و چه پست هایی را نمی توانند، فرد یا نهاد خاصی مقصر نیست و خلاء قانونی وجود دارد. برخی قوانین در قانون مدنی و بعضی مقررات استخدامی و امنیتی وجود دارد، اما این قوانین می بایست دقیق و شفاف تعریف شوند تا سردرگمی و خلاء کنونی برطرف شود.

وی ادامه داد: همچنین در کنار این مسئله، موضوع ایرانی الاصل نبودن یعنی تابعیت اکتسابی هم مطرح است. چنانچه قرار است طرحی در مجلس مطرح شود یا دولت لایحه ای را ارائه نماید، می‌بایست بجز مسئله تابعیت مضاعف و گرین کارت، موضوع تابعیت اکتسابی هم مطالعه شده و در این باره هم تصمیم گیری شود.

 

منبع: ایسنا

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»   به گزارش عصر ایران؛ احمد علیرضابیگی به روزنامه هم میهن گفت: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»   علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد.   وی افزود: رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها  عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.» کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمل و نقل فوری- چینی عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • لایحه «امنیت شغلی» قانونی مضاعف و غیرکارشناسی
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • ۱۸ هزار و ۹۱۵ کارگاه فعال ‌در لرستان وجود دارد
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده