Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزآنلاین > گزارش - همشهری آنلاین - نیما شایان:
رتبه‌‌بندی وبومتریک (Webometrics) توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (Cybermetrics) واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا انجام می‌پذیرد و شامل پایگاه ‌داده‌های ۱۵ هزار دانشگاه و حدود ۵ هزار مرکز تحقیقاتی است.

این مرکز دانشگاه‌های دنیا را بر اساس شاخص حضور در دنیای مجازی (وب) رتبه‌‌بندی می‌كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدل رنکینگ، حجم اطلاعات منتشر شده توسط یک دانشگاه بر روی وب‌سایت آن دانشگاه، قابلیت دسترسی به اطلاعات وب سایت، تعداد مقالات انتشار یافته و میزان ارجاعات به آن مقالات، به عنوان شاخص‌های اصلی در نظر گرفته می‌شود.

مجله اينترنت

هدف از این رتبه‌بندی، بررسی میزان اثر‌گذاری دانشگاه بر وب و تعهد آن به دنیای مجازی است. به اين ترتیب توجه دانشگاه‌ها به انتشار اینترنتی در افزایش رتبه آن‌ها در این نوع رنکینگ تاثیر‌گذار است.

شاخص‌های وبومتریک (Webometrics)

شاخص‌های رتبه‌بندی وبومتریک میزان توجه موسسات و دانشگاه‌ها را به نشر اینترنتی نشان می‌دهند كه عبارتند از:

* حجم اطلاعات موجود بر روی وب (Size)
* قابلیت دسترسی (Visibility)
* فایل‌های محتوایی (Files Rich)
* تعداد مقالات و رتبه علمی در گوگل (Scholar Google)

راهکارهای بهبود رتبه سایت دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی وبومتریک

به‌طور کلی راهکارهای اساسی برای بهبود رتبه وب سایت‌های دانشگاه بر اساس وبومتریکس را می‌توان به اين شرح برشمرد:

* یکسان كردن نام دامنه (Domain) سایت اصلی دانشگاه و همه وب سایت‌های زیرمجموعه و متعلق به دانشگاه: استفاده از دامنه‌های متعدد باعث توزیع امتیاز بین چند دامنه مي‌شود. دانشگاه‌ها می‌توانند برای سایت‌های زیرمجموعه خود از زیر دامنه (Subdomain) استفاده کنند و در این صورت امتیاز همه subdomainها با هم جمع خواهد شد.

* رعایت استانداردهای SEO یا بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو در پیاده‌سازی فنی و محتوایی سایت‌های دانشگاهی (بهبود وضعیت و تعداد صفحات Index شده توسط موتورهای جستجو): کلیه معیارهای رتبه‌بندی وبومتریک به محتوای موجود در وبسایت‌ها بستگی دارد ولی با توجه به اینکه ابزار مورد استفاده رتبه‌بندی وبومتریک (Webometrics) برای بررسی میزان، نوع و حجم اطلاعات موجود در وبسایت‌ها، موتورهای جستجو هستند، بنابراین وضعیت وبسایت در موتورهای جستجو معیار مهمی است. بهبود وضعیت یک وبسایت در موتور جستجو به معنی بهتر، کاملتر و سریعتر دیده شدن وب سایت توسط ربات‌های جستجوگر و در نتیجه بالاتر آمدن وب سایت در جستجوها و در نهایت بازدید بیشتر از وب سایت است.

هر یک از موتورهای جستجو معیارها و فرمول‌های خاص خود را برای ارزیابی وب سایت‌ها دارند که معمولا فاکتورهای دقیق و الگوریتم رتبه‌بندی را به‌صورت محرمانه نزد خود نگهداری می‌کنند و در اختیار سایرین قرار نمی‌دهند بنابراين بسیاری از فاکتورهایی که مورد توجه موتورهای جستجو هستند شناخته شده‌اند و مدیران وب سایت‌های حرفه‌ای تلاش می‌کنند همه آنها را به بهترین وجه در وب سایت خود اعمال کنند.

* حجم، قابلیت دید، و اثر (impact) صفحات وب منتشر شده توسط دانشگاه‌ها : اين شاخص فقط بر ارجاع به مقالات، شرکت در کنفرانس، پایان‌نامه، گزارش و ... استوار نيست، بلکه شامل موارد دیگری نیز می‌گردد. این موارد شامل دوره‌های آموزشی، سمینارها، کارگاه‌ها، کتابخانه‌های الکترونیک، پایگاه‌های اطلاعات، سامانه‌های چندرسانه‌ای، صفحات شخصی و ... است. همچنین اطلاعات عمومی درباره مؤسسه، دپارتمان‌های مربوطه، گروه‌های تحقیقاتی یا سرویس‌های پشتیبان و ... نیز در این ارزیابی لحاظ می‌شود.

* افزایش انتشار محتوای موجود در وب سایت‌ها و ارائه محتوای بروز

* وجود نسخه انگلیسی از وب سایت با اطلاعاتي درباره معرفی دانشگاه

در همین زمینه: آشنایی با جشنواره بین‌المللی فارابی مجله پژوهش و نهادهای پژوهشی آشنایی با موسسه کاکرین مفاهیم: آینده‌پژوهی چیست؟ آشنایی با پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) مفاهیم: دوره پژوهشیاری فرادکتری چیست؟ آشنایی با پژوهشگاه دانش‌های بنیادی آشنایی با روش شناسی تحقیق آشنایی با پژوهشکده علوم زمین آشنایی با نمونه‌های آماری آشنایی با موسسه نظرسنجی گالوپ آشنایی با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور آشنایی با مرکز اسناد انقلاب اسلامی آشنایی با پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج آشنایی با پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی مفاهیم: دکتری پژوهش‌محور چیست؟ مفاهیم: تحلیل استنادی (Citation analysis) چیست؟ مفاهیم: پایان‌نامه چیست؟ مفاهیم: روش تحلیل محتوا (Content analysis) چیست؟ آشنایی با جنبه‌های جهانی پژوهش‌های علمی: مورد چین مفاهیم: ضریب همبستگی چیست؟ آشنایی با علم آمار مفاهیم: تحلیل گفتمان (discourse analysis) چیست؟ آشنایی با پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس آشنایی با فصلنامه پژوهشی رسانه آشنایی با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان آشنایی با مرکز تحقیقات استراتژِیک مجمع تشخیص مصلحت نظام آشنایی با گونه‌های آسیب‌های اجتماعی آشنایی با پژوهش میان‌رشته‌ای در علوم اسلامی آشنایی با دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها آشنایی با اصول پژوهش‌های اسلامی آشنایی با موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور آشنایی با پژوهشکده مطالعات راهبردی آشنایی با سازمان انرژی‌های نو ایران آشنایی با پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران آشنایی با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی آشنایی با مرکز مطالعات برنامه اوراسیای مرکزی آشنایی با مؤسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) آشنایی با بنیاد ملی نخبگان آشنایی با مرکز آموزش سازمان صدا و سیما آشنایی با اداره کل پژوهش و آموزش سیما آشنایی با سایت‌های منابع پژوهشی آشنایی با سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی آشنایی با مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران آشنایی با شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری آشنایی با مرکز آمار ایران آشنایی با مرکز تحقیقات صدا و سیما آشنایی با سایت امور پژوهشی دانشگاه تهران آشنایی با مرکز پژوهش‌های مجلس آشنایی با برنامه ابتکار عمل دسترسی به پژوهش مفاهیم: کارآزمایی بالینی چیست؟ آشنایی با هفته پژوهش آشنایی با فصلنامۀ علمی و پژوهشی تحقیقات فرهنگی آشنایی با پژوهشکده رویان مفاهیم: تست IQ چیست؟ آشنایی با تست اعتیاد اینترنتی آشنایی با سایت پژوهش‌های رادیو آشنایی با فصلنامه پژوهشی ارتباطات

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:  بر اساس آخرین نتایج رتبه بندی جهانی موضوعی QS دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد، رتبه دوم کشوری و رتبه جهانی ۴۵۱ تا ۵۰۰ رادر حوزه موضوعی پزشکی کسب کند.

دکتر محسن تفقدی افزود: این دانشگاه همچنین موفق شد؛ برای نخستین بار در حوزه موضوعی آناتومی و فیزیولوژی رتبه دوم کشوری و رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهانی را  بدست آورد.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در حوزه موضوعی پزشکی از رتبه ۵۰۱ تا ۵۵۰ جهانی امسال ارتقاء رتبه یافت و در حیطه داروسازی و فارماکولوژی در جایگاه ۲۵۱ تا ۳۰۰ جهانی و رتبه  دوم کشوری قرار گرفت.

رتبه بندی جهانی QS از جمله نظام‌های رتبه بندی علمی معتبر جهانی است که در آن دانشگاه‌های جهان در پنج حوزه موضوعی کلی که شامل ۵۴ حیطه مختلف است رتبه بندی می‌شوند.

نسبت استناد به مقاله، شهرت و اعتبار دانشگاه بر مبنای نظرسنجی از بیش از ۱۳۰ هزار نفر صاحب نظردر  سراسر جهان، همکاری بین المللی در مقالات و کیفیت کاری فارغ‌التحصیلان هر  دانشگاه از شاخص‌های این رتبه بندی است.

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت