Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق و پژوهشگر مذهبی در بابل گفت: شناخت بُعد سیاسی شخصیت حضرت زهرا(س) نجات‌بخش مشکلات جامعه کنونی است، فاطمیه آمده است تا سبک زندگی فاطمی را یاد بگیریم و فقط در سوخته را به مردم معرفی نکنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بابل‌نوین، سیدمحسن سادات‌خلردی محقق و پژوهشگر مذهبی و حوزه اهل‌بیت یکشنبه اول بهمن در همایش مجمع‌الذاکرین به میزبانی بابل اظهار کرد: در آستانه فرارسیدن سالروز میلاد حضرت زینب(س) هستیم و باید نکته‌ای را در اینجا اشاره کنم، حریم اهل‌بیت و خاندان‌شان هیچ‌گاه از مدافع خالی نبود و مادرمان حضرت‌زهرا(س) خود نخستین مدافع حرم است اما تنها در عصر عاشورا بود که مدافعی باقی نماند، این وظیفه ماست که در عرصه مداحی، قلم  و هر جایی هستیم بتوانیم مدافع خوبی باشیم، شاید ما بتوانیم با عناصر تبلیغی که در دست داریم بتوانیم مدافع حریم این خاندان شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

          
وی افزود: مداحان نیز مسئولیت بزرگی در این زمینه دارند و همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید آنان باید جریان‌سازی کنند، به ویژه در ایام فاطمیه که پیش‌روی ماست ،از آنجا که  این جلسه با هدف آمادگی و استقبال از ایام فاطمیه تدارک دیده شد،بنده تاکید می‌کنم که باید در  جلسات مذهبی سبک زندگی فاطمی را معرفی کنیم، ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگوار مغفول مانده است، حیف است ما حضرت زهرا(س) را تنها یک زن سیلی خورده بین در و دیوار نشان دهیم.
          
این محقق ادامه داد: باید همه وجوه زندگی ایشان مدنظر ما باشد، شناخت بُعد سیاسی شخصیت حضرت زهرا(س) نجات‌بخش مشکلات جامعه کنونی است، فاطمیه آمده است تا سبک زندگی فاطمی را یاد بگیریم و فقط در سوخته را به مردم معرفی نکنیم. ایشان را زهرا نامیدند زیرا در روایات به صورت متعدد داریم همان گونه که آسمان‌ها موجب روشنایی آسمان می‌شوند، نور عبادت این بانوی بزرگوار نیز درخشنده بود، به همین علت نامشان شد زهرا به معنی بسیار درخشنده
             
سادات‌خلردی در بیان بعد بندگی حضرت فاطمه(س) تصریح کرد: ایشان حتی در زمان عبادت نیز توجه ویژه‌ای داشتند، امری که در سبک زندگی ما وجود ندارد،حضرت صدیقه‌کبری زمانی را در غروب جمعه اختصاص می‌دادند برای دعا و عبادت اما ما به این مسائل ذره‌ای توجه نمی‌کنیم، نکته بعدی برنامه‌ریزی در عبادت بود که این بانوی بزرگوار به آن اهمیت می‌دادند، سیره تربیتی ایشان به گونه‌ای بود که در شب قدر نمی‌گذاشتند کودکان بخوابند تا این شب را درک کنند و فیض ببرند، آن هم برای کودکان و شخصیت‌هایی که عصمت دارند، این اهمیت به نماز حتی در آخرین دقایق زندگی‌شان نیز وجود داشت.
                   
وی افزود: ما نگاه ویژه ایشان به عبادت را حتی در شب عروسی هم می‌بینیم که زمان و مکانی را فقط برای عبادت مشخص کرده بودند اما امروزه عبادت در مجالس عروسی ما گم شده است، تالارهای عروسی در جامعه شیعه محلی برای عبادت و نماز عروس، داماد و مهمانان ندارد، چقدر خوب است مبلغان مذهبی این نکته را به گوش مسئولین فرهنگی برسانند که حضرت زهرا در شب عروسی حجله عبادت داشتند، این مهم باید به مردم یادآوری شود.
           
پژوهشگر مباحث مذهبی یادآور شد: در سبک زندگی غیردینی ما از قرآن دور ماندیم و آن را تنها صوتی برای مجالس ختم می‌دانیم، کار قرآنی عمل به آیات آن است نه طلاکاری، حضرت فاطمه(س) حتی وصیتشان هم قرآنی بود و از امام علی(ع) خواستار تلاوت قرآن شده بودند، ایشان که خود عامل به قرآن بودن و تنها به تلاوت بسنده نمی‌کردند.
                 
وی ادامه داد: بعد دیگری که باید به آن توجه کنیم امر ازدواج است که تناسب و  هم‌کف بودن افراد باید در آن لحاظ شود، در روایات داریم که اگر زهرا نبود شاید علی هم همسری نداشت، این به دلیل اهمیت تناسب بین زوجین است، این بانو خواستگاران زیادی داشتند که هم ایشان و هم پیامبر جواب رد دادند اما تنها علی هم‌کف ایشان بودند،امروزه این مسئله خانواده‌های بسیاری را درگیر کرد و بسیاری از طلاق‌ها به دلیل عدم‌تناسب فکری و اعتقادی افراد به وجود می‌آید.

                       
سادات‌خلردی تاکید کرد: مسئله‌دومی که در ازدواج خانواده‌ها توجه داشته باشند جلب رضایت دختر است، در امر ازدواج حتما باید رضایت فرزندشان را لحاظ کنند، فاطمه‌زهرا(س) مطیع امر پیامبر بودند و حرف روی حرف ایشان نمی‌زدند اما در امر ازدواج پیامبر رضایت شخص ایشان را می‌خواستند، در مکتب اسلام این مسئله به شدت مطرح است، زیرا عدم رضایت دختر بعدها در ازدواج پیامدهای منفی بسیاری خواهد داشت.
                
وی با تاکید بر مهریه سبک در امر ازدواج افزود: نکته مهم دیگر در سبک زندگی فاطمی مهریه سبک است، مهریه حضرت‌زهرا(س) در واقع یک مهریه معنوی بود، تفکر ایشان را توجه کنید که در زمان تعیین مهریه به پدر گفتند دختران عرب مهریه‌شان درهم و دینار است، منی که فرزند پیامبر هستم نیز درهم و دینار مهر کنم، ببینید این تفکر چقدر والاست، در آنجا بودکه جبراییل از جانب خدا پیام آورد که همه آسمان و زمین برای فاطمه است هرچه ایشان خواستند مهرشان شود و این بانو شفاعت امت پیامبر در قیامت را به عنوان مهریه خود برگزیدند.

           

این پژوهشگر در پایان گفت: فاطمیه آمده است تا گفتمان فاطمی را ایجاد کنیم و فاطمه‌ای را به مردم معرفی کنیم که بتوانند از آن الگو بگیرند، همه مصائب و رنج‌های این بانو سر جای خود و بر بیان آن تاکید داریم اما ابعاد شخصیتی والای ایشان باید برای مردم تبیین شود تا به درستی بتوانند فاطمه‌زهرا(س) را بشناسند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است

بروشکی مدیرکل آموزش و پرورش استان ضمن تقدیر از همراهی نماینده ولی فقیه در استان با برنامه های دستگاه تعلیم و تربیت اظهار داشت: از مهمترین اهداف نظام آموزشی در کنار آموزش مفاهیم درسی، تربیت همه بعدی شخصیت دانش آموزان بویژه تربیت دینی و اخلاقی فرزندان جامعه است.

وی افزود: همه معلمان در هر رشته و مقطع تحصیلی رسالت آموزش و پرورش دانش‌آموزان را همزمان بر عهده دارند و در هر دو مقوله نقش آفرینی کرده و می‌کنند. 
بروشکی گفت: پس از پدر و مادر همه آحاد جامعه مدیون قشر فرهیخته فرهنگی و معلمان بوده و خواهند بود؛ چراکه نقش الگویی معلم در ذهن و فکر و شخصیت دانش آموز تاثیرگذار و عمیق است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: رسالت خطیر و سترگ معلم در مسیر پویایی و رشد و بالندگی دانش آموز امری بی بدیل و ماندگار است که هیچ شخص و فرد دیگری این نقش را نمی تواند به زیبایی معلم ایفا نماید.
بروشکی بیان داشت: جنس کار معلم آغشته و عجین با مهر و عاطفه و نوع دوستی است و مخاطب او انسانی است که خداوند لقب اشرف مخلوقات را به وی داده است؛ از همین روی هنر مقدس معلمی برگرفته از عشق و علاقه و محبت به فرزندان معصوم جامعه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها