Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - فعاليت هاي استارتاپي در حوزه کشاورزي در ايران با وجود ارزش ميلياردي اين صنعت در کشور، تاکنون تنها در سطح برگزاري چند استارتاپ ويکند در اقصي نقاط ايران بوده و فعاليت متمرکز و خاصي روي کشاورزي صورت نگرفته است. با توجه به صحبت‌هاي ماه گذشته وزير کشاوري، «محمود حجتي» که درباره اهميت حضور استارتاپ‌ها در اين حوزه گفته بود، فراخواني صورت گرفته که در آن ايده‌هاي استارتاپي افراد جمع آوري شده و سه عدد از بهترين‌هاي آنان با حمايت مالي از سال آينده کار خود را آغاز خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرکت سروش باران پاسارگاد با سابقه 10 ساله فعاليت خود در زمينه کشاورزي وارد ميدان شده و «عطا دانشي»، مديرعامل اين شرکت در نشست خبري امروز صبح خود با اصحاب رسانه از طرح دريافت ايده‌هاي استارتاپي اين شرکت از سوي ايده‌پردازان رونمايي کرد. او اعتقاد دارد که نتيجه اين فراخوان مي‌تواند نقش بسزايي در اعتلاي صنعت کشاورزي و همچنين راه چاره‌اي براي بحران آب با خود به همراه داشته باشد:
«تکنولوژي و علم روز بايد به اين بخش از بازار کشور هم وارد شود و نبايد آن را همين‌گونه سنتي پيش برد. بخش کشاورزي در کشور بر اساس آمار از اهميت خاصي برخوردار است، 20 درصد جمعيت کشور در حوزه کشاورزي اشتغال دارند، 90 درصد آب مصرفي کشور صرف کشاورزي مي‌شود، 12 درصد توليد ناخالص ملي از بخش کشاورزي است و اينکه 80 درصد نيازهاي غذايي مردم ايران از اين حوزه تامين مي‌شود.»

دانشي ضمن اشاره به تنوع آب و هوايي بالا در ايران، آن را موجب تقويت بخش کشاورزي مي‌داند و ايران را پس از چين و آمريکا در جايگاه سوم توليدات کشاورزي دنيا معرفي مي‌کند. او از 45 محصول مختلف توليد شده در اين صنعت خبر مي‌دهد و هزينه اشتغالزايي در آن را کمتر از نرخ ايجادکار در ساير صنعت‌ها (رقمي معادل 70 ميليون) مي‌داند.
مدير شرکت سروش باران از اهميت مبحث تغذيه مناسب گياهي مي‌گويد که با دانش جديد مي‌تواند بسيار بهبود پيدا کند. وي باور دارد مشکل آب در کشور بحراني است ولي به بيش از بيست کشور با اوضاع و شرايط آب بدتر از ايران اشاره مي‌کند که با استفاده از فناوري‌ها و ايده‌هاي جديد در زمينه کشاورزي عملکرد مطلوبي دارند.
او در پاسخ به خبرنگار ديجياتو مبني بر اينکه دولت چقدر با وارد شدن استارتاپ‌ها در اين زمينه موافق است؟ مي‌گويد:
«دولتي‌ها موافقت ضمني خود را اعلام کرده‌اند و از آمدن موج تکنولوژي استقبال مي‌کنند. دو سوم اقتصاد کشاورزي در بخش دولتي‌ است و حضور آنها در کنار استارتاپ‌ها مي‌تواند تاثيرات مثبت آنها را دوچندان کند. نوآوري در زمينه کشاورزي در ابعاد مختلفي مي‌تواند اتفاق بيفتد و از قبل کاشت تا زمان برداشت و يا اتصال کشاورز به بازار تامين و بازار فروش مستقيم را در برمي‌گيرد. اين اتفاق‌ها مي‌تواند موجب حذف دلالان بازار کشاورزي شود که درصد بزرگي از بازار کشاورزي را در دست دارند و کشاورزان چاره‌اي جز همکاري با آنها ندارند.»
دانشي معتقد است که رشد توسعه اينترنت روستايي باعث شده تا قشر کشاورزان که عمدتا داراي سنين بالا هستند هم با موضوع اينترنت آشنا باشند و بتوان روي استقبال و فعاليت آنها حساب باز کرد. او به ديجياتو مي‌گويد:
«ما براي ارائه محصولات و ادوات کشاورزي‌مان به روستاييان، مزرعه‌هاي آزمايشي را احداث مي‌کرديم و نتيجه استفاده از محصولات را به آنها نشان مي‌داديم. اين امر موجب راغب شدن آنها به استفاده از ابزارآلات جديد مي‌شد، همين اتفاق مي‌تواند در زمينه کلاس‌هاي آموزشي هم صورت بگيرد و کشاورزان در زمينه‌هاي گوناگون وارد ايده‌هاي استارتاپي ايده‌پردازان برتر شوند. به عنوان مثال ضعف در مديريت مزرعه و يا آبرساني مزارع به شدت به چشم مي‌خورد و سيستم‌هاي جديد مي‌تواند کمک بزرگي براي ساماندهي اين مشکلات باشد.»

دانشي به ديجياتو درباره رويداد بزرگ ديگر اين مجموعه در اواخر بهار سال آينده مي‌گويد که در آن ايده‌هاي برتر ارائه شده به اين سازمان معرفي شده و سه تا از آنها تحت حمايت مالي اين شرکت قرار مي‌گيرند. علاقه‌مندان براي ثبت ايده‌هاي خودشان مي‌توانند به آدرس www.agriidea.ir مراجعه کرده و نظرات و ايده‌هاي استارتاپي خود را در آنجا ثبت کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۶۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

امیرشنوا دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • ۶۲۲ کاروان از سراسر کشور راهی سرزمین وحی می شوند
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • پایانه صادراتی قوی برای زنجیره ارزش کشاورزی مازندران نداریم
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان