Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، «نورالدین جانیکلی»وزیر دفاع ترکیه روز جمعه 29 دی‌ماه رسما اعلام کرد علمیات نظامی این کشور علیه نیروهای کُرد در شمال سوریه آغاز شده‌ است.

 وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه آنکارا هیچ گزینه‌ای جز نابودی همه عناصر تروریستی در شمال سوریه را ندارد افزود که هدف اصلی عملیات عفرین، نابودی نیروهای کُرد موسوم به «یگان‎های مدافع خلق» مستقر در شهر عفرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه نیروهای کُرد سوریه را شاخه سازمان تروریستی «پ ک ک» می‌داند.

عفرین از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون در اختیار نیرو‌های شبه نظامی کرد موسوم به یگان‌های مدافع خلق بوده است. ترکیه این گروه را در پیوند با نیرو‌های پ‌ک‌ک دانسته و آن‌ها را به عنوان گروه‌های «تروریستی» می‌شناسد. پشتیبانی آمریکا از کُردهای سوریه و تجهیز آنها به سلاح‎های پیشرفته دلیل اصلی تنش واشنگتن و آنکار در منطقه است؛ اخیرا دولت آمریکا از تصمیم خود برای تشکیل نیروی نظامی 30 هزار نفره در مرزهای شمالی سوریه خبر داده بود که موجب خشم آنکارا شده‌ است.

عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه "شاخه زیتون" نامگذاری شده است. پیشتر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از آغاز عملیات زمینی نیرو‌های کشورش علیه کرد‌ها در شهر عفرین خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شبکه تلویزیونی «خبر ترک» گزارش داد که ترکیه قصد دارد یک «منطقه امن» به عمق ۳۰ کیلومتر را در ادامه عملیات نظامی اش در استان عفرین ایجاد کند.دیروز  ترکیه اعلام کرد که بیش از یکصد حمله هوایی در این منطقه انجام داده است. روسیه ادعای رسانه‌های ترکیه مبنی خروج نیرو‌های روس از شمال سوریه را رد کرده است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته است نیروهایش در این مناطق حضور دارند و عقب‌نشینی نکرده‌اند.

همچنین بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، با بیان اینکه ایران با جدیت بر لزوم حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به حاکمیت ملی این کشور و جلوگیری از تشدید بحران انسانی تاکید دارد، گفت: «ترکیه به ایفای نقش سازنده خود برای حل سیاسی بحران سوریه ادامه دهد.»

از سوی دیگر ستاد کل ارتش ترکیه با انتشار بیانیه ای در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرد: ژنرال خلوصی آکار رئیس کل ستاد مشترک ارتش کشور با سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.

 طرفین در این دیدار درباره مشکلات امنیتی در سوریه و همکاری در زمینه مبارزه با گروه‌های تروریستی به تبادل نظر پرداختند. در همین حال بشار اسد، رئیس جمهور سوریه از حمله نیرو‌های ترکیه به منطقه عفرین در شمال کشورش به شدت انتقاد کرد و آن را ادامه سیاست‌های ترکیه در "حمایت از تروریسم" توصیف نمود.همچنین  روز یکشنبه مقام‌های محلی در جنوب ترکیه از حمله موشکی به این منطقه و کشته شدن دست‌کم یک نفر خبر دادند.

  در همین راستا الف گفتگویی با یکی از کارشناسان بین الملل انجام داده است که بدین شرح است:

حسن هانی زاده کارشناس مسایل بین المللی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد درگیری نیروهای ارتش ترکیه با نیروهای کرد مدافع شهر عفرین سوریه گفت: عملیات ارتش ترکیه موسوم به «شاخه زیتون» که منجر به ورود دو گردان کماندویی ارتش ترکیه به منطقه عفرین سوریه شد، بحران هفت ساله سوریه را وارد فضای جدید کرده است. از آن جایی که طی ماههای اخیر، بیش از دو هزار تن از تفنگداران دریایی آمریکا برای سازماندهی نیروهای حزب دموکرات سوریه وارد خاک این کشور شدند لذا  دولت رجب طیب اردوغان نسبت به تحرکات آمریکا در سوریه مشکوک شد. 

وی تصریح کرد:  نیروهای آمریکایی در طول ماههای اخیر از 30 هزار تن از نیروهای یگان های مدافع خلق کرد را آموزش داد. هدف آمریکا ایجاد منطقه ای خود مختار برای کردهای سوریه بود. در طرح آمریکا برای تجزیه سوریه، قرار است در مرحله اول، یک حکومت خودمختار در منطقه ای از سوریه در مرز مشترک و سوریه ایجاد شود.اما ترکیه به شدت با طرح آمریکا مخالف است زیرا اعتقاد دارد که کردهای سوریه امتدادی از حزب پ ک ک ترکیه هستند و در آینده امنیت ملی ترکیه را دچار مخاطره خواهند کرد؛ لذا ارتش ترکیه به بهانه سرکوب نیروهای یگان های مدافع خلق کرد وارد منطقه عفرین شده است.

این کارشناس مسایل بین المللی اظهار کرد: ارتش ترکیه مدعی شده است که طی روزهای اینده بیش از 60 درصد از مواضع یگان های خقل کرد را بمباران کرده است اما سوالی که اکنون مطرح است این است که آیا ارتش ترکیه خواهد توانست نیروهای مدافع خلق کرد را سرکوب کند؟ قطعا در دراز مدت ارتش ترکیه با مشکلات جدی در خاک سوریه مواجه خواهد شد و کردهای سوریه با کمک حزب پ ک ک؛ یک جنگ فرسایشی را علیه ارتش ترکیه آغاز خواهند کرد.

هانی زاده تاکید کرد: به نظر می رسد ارتش ترکیه اکنون گرفتار باتلاق سوریه شده و دولت رجب طیب اردوغان همان اشتباهی که عربستان در حمله به یمن مرتکب شده تکرار میکند.

وی با بیان اینکه این تحولات نشست سوچی و آستانه را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ گفت: طبیعی است که نشست سوچی و آستانه خروجی قابل قبولی نخواهد داشت؛ زیرا شرایط ناشی از حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه، روند مذاکرات را تحت تاثیر قرار میدهد و همچنین راه برون رفت از بحران فعلی سوریه؛ مشارکت همه طرفین درگیر در بحران سوریه در مذاکرات آتی سوچی و آستانه خواهد بود.

این کارشناس مسایل بین المللی خاطرنشان کرد: به هر حال سوریه قصد ندارد به صورت مستقیم وارد درگیری منحصر بین ارتش ترکیه و کردهای سوریه شود و پیش بینی می شود که به هر حال ارتش ترکیه وضعیت سوریه را دچار اشفتگی بیشتری کرده که خروج از ان سخت خواهد بود.

بر اساس این گزارش به نظر می رسد؛  آمریکا با استفاده از بقایای نیروهای تروریستی و تکفیری درقالب ارتش کردی 30 هزار نفری مسلح و متمکن، به دنبال این است که تحولات منطقه را مدیریت کند و سوریه را بحران جدیدی روبرو کند. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۹۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله چهارم عملیات‌ ارتش یمن علیه رژیم صهیونیستی

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن امروز جمعه در راهپیمایی گسترده مردم صنعا در میدان سبعین طی بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای مسلح یمن تحرکات متجاوزان اسرائیلی و آمریکایی و آمادگی جدی آن‌ها برای تهاجم نظامی علیه رفح را دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید؛ حمله به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در آب‌های یمن

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در این بیانیه از آغاز اجرای مرحله چهارم تشدید عملیات‌ها علیه رژیم صهیونیستی برای یاری رساندن به مردم مظلوم فلسطین خبر داد.

ارتش یمن اعلام کرد که در این مرحله همه کشتی‌هایی که از دریای مدیترانه به سمت بنادر فلسطین اشغالی حرکت کنند، در هر منطقه که در دسترس نیروهای مسلح یمن باشند،هدف قرار خواهند گرفت.

سخنگوی ارتش یمن درباره تجاوز زمینی صهیونیست ها به رفح هشدار داد و تاکید کرد که اگر رژیم اسرائیل قصد عملیات نظامی علیه رفح را داشته باشد، تمامی شرکت‌های کشتی‌رانی را که مرتبط با کمک‌رسانی به اسرائیل باشند یا راهی بنادر فلسطین اشغالی شوند با هر ملیتی، تحریم خواهند شد.

سخنگوی ارتش یمن تصریح کرد که عملیات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ و دریای عرب تا زمان توقف تجاوزات دشمن و پایان محاصره ملت فلسطین در نوار غزه ادامه خواهد یافت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229345 برچسب‌ها یمن

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • آغاز مرحله چهارم عملیات‌ ارتش یمن علیه رژیم صهیونیستی
  • یمن از آغاز مرحله چهارم تشدید عملیات علیه اسرائیل خبر داد
  • آغاز مرحله چهارم عملیات‌ ارتش یمن علیه اسرائیل
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • حل مشکل پنجاه ساله «اسناد رفسنجان قشم»
  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق
  • زد و خورد میان معترضان صهیونیست و عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است