Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@23:46:24 GMT

چه کسانی به اوین می‌روند

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۳۱۳۰۱

 هشتم بهمن يعني يکشنبه آينده، تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به زندان اوين مي‌روند؛ البته براي بازديد از آن. «اللهيار ملکشاهي»، رئيس کميسيون قضائي مجلس، با اعلام اين خبر به «شرق» گفت: «خودم به‌عنوان رئيس هيئت، به همراه آقايان محمد کاظمي، محمد دهقاني، محمدجواد فتحي، عبدالکريم حسين‌زاده و محمدعلي وکيلي يکشنبه آينده براي بازديد به اوين مي‌رويم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شرق، به گفته او، قرار است نام‌هاي دو يا سه نفر از اعضاي کميسيون امنيت ملي هم به اين جمع اضافه شود. «حسن نوروزي»، سخنگوي کميسيون قضائي، نیز به «شرق» گفت او هم جزء افراد بازديدکننده از اوين است.

در همين حال، «نقوي‌حسيني»، سخنگوي کميسيون امنيت ملي، در گفت‌وگو با «شرق» از اسامي اين کميسيون براي بازديد از اوين ابراز بي‌اطلاعي کرد و گفت هنوز تصميمي در اين رابطه گرفته نشده است. به گفته او، اگر قرار باشد چنين تصميمي اتخاذ شود، در جلسه روز سه‌شنبه کميسيون امنيت ملي مشخص خواهد شد.

محمدجواد فتحي، از اعضاي کميسيون امنيت، چند روز گذشته درخواست کميسيون متبوع خود را براي بازديد از اوين خبري کرده و ابراز اميدواري کرده بود مسئولان قوه قضائيه با اين درخواست موافقت کنند. حالا به روايت رئيس اين کميسيون، با اين درخواست موافقت شده است.

صبح روز گذشته علي مطهري، نايب‌رئيس مجلس، هم از موافقت دادستاني تهران براي بازديد نمايندگان از زندان اوين سخن گفته بود. او اين خبر را در حاشيه صحن علني مجلس در جمع خبرنگاران گفته و اعلام کرد: «همين امروز (يکشنبه) صبح با آقاي لاريجاني درباره بازديد نمايندگان از زندان اوين صحبت کردم. ايشان گفت دادستان تهران موافق انجام اين کار هستند و قرار شد رؤساي کميسيون‌هاي امنيت ملي و قضائي مجلس هيئت پنج، شش‌نفره‌اي را براي انجام اين بازديد تعيين کنند». مطهري در‌عين‌حال با بيان اينکه فعلا بحث بازديد از زندان اوين و تحقيق درباره فردي که خودکشي کرده در جريان است، گفته: «قاعدتا نياز به تحقيقات بيشتر درباره تعداد خودکشي‌هاست و بد نيست بازديد از اوين به کل کشور تعميم داده شود و درباره کل افرادي که گفته مي‌شود در حوادث اخير در زندان‌هاي کشور خودکشي کرده‌اند، تحقيق شود تا تبليغات و شبهات از بين برود».

مطهري البته نگفت که ترکيب اين هيئت پنج، شش‌نفره چگونه خواهد بود و چه نمايندگاني در آن حضور خواهند داشت. اما طبق اطلاع رئيس کميسيون قضائي مجلس و اعلام برخي اسامي از سوي او، اکثريت اين ترکيب را اعضاي فراکسيون اميد و اعضاي کميسيون حقوقي و قضائي تشکيل مي‌دهند.

كميسيون بهداشت هم متقاضي است
تا به اينجا درخواست‌هاي متعددي از مجلس براي بازديد از اوين مطرح شده که فعلا با درخواست کميسيون حقوقي و قضائي مجلس براي بازديد از اوين موافقت شده و به گفته قاسم ميرزايي‌نکو، يکي از اعضاي فراکسيون اميد، وزارت دادگستري يا قوه قضائيه هنوز به درخواست محمود صادقي و ديگر نمايندگاني که درخواست بازديد از اوين را داشتند، پاسخي نداده است. علي مطهري هم در همان گفت‌وگو، شايعاتي درباره مخالفت برخي مسئولان قضائي با بازديد نمايندگان مجلس از زندان اوين را رد کرده و گفته: «همانطور که گفتم دادستان تهران با اين مسئله موافقت کرده است».

پيش‌تر، فراکسيون اميد و فراکسيون حقوق شهروندي هم درخواست‌هاي مشابهي را براي بازديد از اوين طرح کرده بودند که هنوز پاسخي به آنها ارائه نشده است. هرچند محمدرضا عارف، رئيس فراکسيون اميد در جملاتي کلي، درباره بازديد تعدادي از اعضاي اين فراکسيون از زندان اوين گفته است: کارگروهي که تشکيل شده بود، پيگيري‌ها را انجام داده و توافق شده تا بازديدي از زندان داشته باشد؛ بنابراین متعاقب بازديد، پيگيري‌ها را انجام خواهيم داد. اما در کنار اين درخواست‌ها رئيس کميسيون بهداشت مجلس هم از نامه‌نگاري‌اش با علي لاريجاني در جهت طرح درخواست بازديد اين کميسيون از زندان اوين خبر داد.

علي نوبخت‌حقيقي در گفت‌وگو با ايلنا، با اشاره به انتشار خبري مبني بر اينکه تنها اعضاي کميسيون قضائي از اوين بازديد خواهندکرد، گفت که: «اتفاقا به همين دليل و از آنجا که احساس کردم تصميم‌گيري در اين رابطه خارج از حيطه اختيارات رئيس کميسيون قضائي باشد، در نامه‌اي جداگانه درخواست خود را تقديم رئيس مجلس شوراي اسلامي کردم. به بيان ديگر با توجه به بررسي ابعاد مسئله ابتدا خطاب به همتاي خود يعني رئيس کميسيون قضائي اين پيشنهاد را مطرح کردم اما با توجه به اينکه طبيعتا ايشان تصميم‌گيرنده نيست به رئيس مجلس نيز نامه‌اي جداگانه نوشته و حضور اعضاي کميسيون بهداشت در هيئت بازديد از زندان اوين را خواستار شدم».

ميرزايي‌نکو هم که با «فام» گفت‌وگو مي‌کرد، در‌عين‌حال خبر داده «ما درخواست داشتيم نمايندگاني از کميسيون‌هاي بهداشت و ساير کميسيون‌ها در اين بازديد حضور داشته باشند؛ اما تاکنون موافقتي در اين زمينه انجام نشده است». نوبخت هم در ادامه گفت‌وگوي خود در توضيح بيشتر گفت: «با توجه به آنکه پيش‌تر اين مسئله مطرح شده بود که مجلس به‌عنوان يک واحد نظارتي، کميته حقيقت‌ياب زير نظر کميسيون قضائي تعيين کند، وقتي متوجه اين مسئله شدم، در نامه‌هاي جداگانه به رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس کميسيون قضائي و حقوقي پيشنهاد کردم حتما در ميان اعضاي کميته حقيقت‌ياب يک يا چند نفر از اعضاي کميسيون بهداشت و درمان نيز حضور داشته باشند؛ چرا‌که ابعاد پزشکي و رواني زندانيان به گونه‌اي است که حتما بايد يک طبيب با نگاهي طبيبانه به قضيه نگاه کند».

دعوت از رئيس سازمان پزشکي‌قانوني
نوبخت در ميان صحبت‌هايش به دعوت از رئيس پزشکي‌قانوني کشور به کميسيون بهداشت هم اشاره کرد و درباره خودکشي برخي از بازداشت‌شدگان حوادث اخير و ضرورت بررسي اين موضوع گفت: اتفاقا چند نفر از نمايندگان توضيحاتي در‌اين‌باره به بنده اعلام کردند و در اين راستا بنده به‌عنوان رئيس کميسيون بهداشت و درمان از رئيس سازمان پزشکي‌قانوني کل کشور دعوت کردم تا با حضور در يکي از جلسات کميسيون در‌اين‌باره توضيح دهد». موافقت با درخواست کميسيون حقوقي و قضائي و نيز طرح درخواست کميسيون بهداشت براي بازديد از اوين در شرايطي مطرح مي‌شود که همين چند روز گذشته، حدود پنجاه نفر از نمايندگان يا به گفته ميرزايي‌نکو، ٤٠، ٥٠ نفر از نمايندگان نامه را به رؤساي جمهور و قوه قضائيه نوشته و از آنها آزادي بازداشت‌شدگان اخير و به طور ويژه دختران را خواستار شده بودند.

ميرزايي‌نکو به «شرق» در‌اين‌باره گفته بود: «براي اينکه خيالمان راحت شود، نامه‌اي با امضاي ٤٠، ٥٠ نماينده تنظيم کرديم و براي آقاي آملي‌لاريجاني و آقاي روحاني فرستاديم که از دانشجويان، به‌ويژه دختران کسي در بازداشت نماند. اگر مواردي هست، روش‌هاي مختلفي وجود دارد که مي‌توانند بعد از آزادکردن‌شان رسيدگي کنند. براي همين فکر کرديم که اين نامه بايد به دست قوه قضائيه هم برسد. به‌اين‌ترتيب يک نسخه از اين نامه تقديم معاون پارلماني رئيس‌جمهور و وزير دادگستري شده است. در اين نامه همچنين با اشاره به فوت سينا قنبري در زندان اوين و وحيد حيدري در کلانتري اراک درخواست شده تا هيئت مستقل برای بررسي موضوع و تحقيق درباره علت فوت نام‌بردگان و قصور يا تقصير احتمالي مسئولان ذي‌ربط تشكيل شده و نتيجه به مجلس شوراي اسلامي گزارش شود». هنوز ظاهرا به اين نامه پاسخي داده نشده و تنها موافقت‌نامه براي کميسيون حقوقي قضائي صادر شده است.

از آغاز ناآرامي‌ها در تهران و دیگر نقاط کشور، تعدادي بازداشت و روانه زندان شدند که در ميان آنها شماري از دانشجويان هم به چشم مي‌خوردند. به گفته محسني‌اژه‌اي بازداشتي‌ها در ابتداي روزهاي اول تا سوم، ٦٢٢ نفر بودند که براي تعدادي قرار بازداشت موقت صادر شد و همچنين تعدادي با قرار کفالت آزاد شدند. بنا به اظهارات او، مجموع بازداشتي‌هاي باقي‌مانده تهران تا يکشنبه هفته گذشته، ٥٥ نفر بوده و در کل کشور حدود ٤٠٠ نفر همچنان بازداشت هستند». معاون فرهنگي دانشگاه تهران هم تعداد بازداشتي‌هاي اين دانشگاه را ٤١ نفر اعلام کرده که ٣٩ نفر از آنها در روزهاي گذشته آزاد شده و دو نفر ديگر هم با تکميل پرونده آزاد خواهند شد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۱۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جدید سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره مرحله دوم انتخابات مجلس/ چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در گفتگو با ایسنا، در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.

وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902400

دیگر خبرها

  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • بازدید استاندار لرستان از روند ساخت مسکن ملی بروجرد
  • اظهارات جدید سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره مرحله دوم انتخابات مجلس/ چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • این اتوبوس شمیران به در و دیوار می‌خورد
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • بازدید دادستان کل کشور از دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس
  • بازدید سرزده استاندار البرز از پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • نظارت میدانی رییس قوه قضاییه از روند کار بندر شهید رجایی