Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@23:31:18 GMT

جای خالی جوانان در جلسه قرآن 66 ساله

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۳۱۵۱۳

جای خالی جوانان در جلسه قرآن 66 ساله

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، در یک شب زمستانی در حالی که رحمت الهی در حال نزول است و زمین تشنه و کویری سبزوار را سیراب می‌کند پای به جلسه‌ای قرآنی در سبزوار می‌گذارم که پیرمردان در حال تلاوت قرآن هستند و خبری از حضور جوانان نیست.
جلسه قرآن مسجد امام حسین(ع) معروف به مسجد کلاه فرهنگی که به نام حضرت علی اکبر(ع) نامگذاری شده تقریبا روبروی مدرسه فخریه سبزار واقع در خیابان بیهق قرار گرفته و از قدیمی‌ترین جلسات قرآن با بیش از نیم قرن در این شهرستان است که در سال 1330 شمسی دایر شده و برخی از اعضا و اساتید این جلسه قرآنی به رحمت خدا رفته‌اند و امروز جایشان با نصب یک عکس خالی بر روی دیوار مسجد پر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلسه قرآن هیئت حضرت علی اکبر(ع) از اولین و پرسابقه‌ترین جلسات قرآنی است که در اداره تبلیغات اسلامی سبزوار به ثبت رسیده و به مرور زمان به دلیل استقبال مردمی و هجرت برخی از اساتید قرآنی از این مسجد به سه جلسه قرآنی دیگر منشعب شده است که عبارتند از جلسات قرآنی مسجد جامع، حسینیه جوادالائمه(ع) و جلسه قرآنی مسجد افتخاری.
توسط برخی از اساتید قرآنی این مسجد قدیمی در قبل از انقلاب و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی مانند استاد محمودی در دارالحفاظ مسجد جامع سبزوار و مسجد امام حسین(ع) جلسات آموزش قرآن برای نوجوانان برگزار شده که تلاوت قرآن برخی از قرآن‌آموزان امروزی تعدادی از جلسات قرآن نتیجه آموزش‌های قرآن همان کلاس‌ها هستند.


برای تحقیق بیشتر درباره این جلسه قرآنی به سراغ یکی از قدیمی‌ترین اساتید قرآنی می‌روم که امروز پیرمردی 75 ساله شده و گوش‌هایش به سختی او را برای شنیدن کلمات یاری می‌کنند و مجبور هستم از پسرش در این رابطه کمک بگیرم.

علی اندیشمند، فرزند ارشد این استاد قرآنی به خبرنگار ایکنا گفت: با گذشت زمان به دلیل تغییر سبک تلاوت قرائت‌های قدیم قرآن و اشتیاق جوانان به قرائت‌های مجلسی، جوانان امروزی کمتر رغبت و تمایل دارند در این جلسات حضور داشته باشند و در کنار بزرگ‌ترها در این جلسات قرآنی که توسط افراد مختلف و معمولا آهسته و کند تلاوت می‌شود، شرکت کنند.

برخی از قاریان قرآن به مادیات اهمیت می‌دهند
وی با بیان اینکه باید قرآن را برای قرآن بخواهیم نه برای مادیات دنیوی، افزود: یکی از مشکلات امروزی در حوزه قرآن این است که برخی از قاریان جوان به دنبال مادیات رفتند و مانند برخی از هنرمندان هدف را فقط مادیات قرار دادند و از اخلاص در قرآن دور شدند.
اندیشمند با تاکید بر اینکه از کودکی یکی از اعضای ثابت جلسات قرآنی بوده، به نقل از پدرش ابراز کرد: وی از کودکی علاقه شدیدی به یادگیری قرآن داشته و برای یادگیری کلام خدا حاضر می‌شود که در جوانی از درآمدش هزینه کند.
وی با اشاره به قرآن‌هایی که از سازمان تبلیغات اسلامی برای جلسه قرآنشان دریافت کردند، افزود: پدرم قبل از تحویل قرآن‌ها به مسجد، تمام 20 جلد کلام‌الله مجید را جداگانه در مدتی کوتاهی تلاوت کرد و بعدا از قرائت کامل همه آن‌ها، تحویل جلسه قرآن داد.


خادم این جلسه قرآن در حال پخش چای برای قاریان قرآن است و از این فرصت استفاده می‌کنم و دقایقی با او که حدودا 50 ساله است، به گفت‌وگو می‌نشینم.
محمد خادم‌نیا، با اشاره به اینکه از کودکی در این جلسات قرآنی حضور داشته و قبل از او خادمان و قاریان قرآن دیگری بودند که از دنیا رفته‌اند، به خبرنگار ایکنا گفت: هر هفته چهارشنبه جلسه قرآن این مسجد بعد از نماز مغرب و عشا در حال برگزاری است و در ماه مبارک رمضان هر روزه برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه محمد اندیشمند از اساتید قرآنی قبلی بودند که در حال حاضر به دلیل کهولت سن امکان حضور تمام مدت ندارند، افزود: در حال حاضر گاهی اوقات علی اندیشمند، فرزند ایشان و محمد علی بابایی در این جلسات به عنوان مربی و غلط گیر حاضر می‌شوند.
وی با ابراز اینکه اکثر جوانان از این منطقه کوچ کرده و در منطقه دیگری ساکن هستند و گاهی اوقات برخی از جوانان در جلسات قرآنی حاضر می‌شوند، ابراز کرد: معمولا در ایام محرم اکثر این افراد به این منطقه باز می‌گردند.

خادم‌نیا با اشاره به اینکه در این جلسه قرآنی معمولا همه افرادی که می‌توانند قرآن را قرائت کنند، چند آیه از کلام‌الله مجید را تلاوت می‌کنند، افزود: حداقل در طول سال 30 جزء از قرآن کامل تلاوت می‌شود.

در ادامه گفت‌وگوها به سراغ چند نفر دیگر از باسابقه‌ترین اعضای این جلسه قرآنی می‌روم؛ عباسعلی باشتنی که حدود 50 سال است در این جلسه قرآنی شرکت دارد، با اظهار اینکه از اساتید قرآنی حاضر در این جلسات می‌توان به حضور آقایان بابایی و کیقبادی در این جلسات اشاره کرد، گفت: این مسجد به نام امام حسین(ع) است ولی کوچه‌ای که در آن قرار گرفته از گذشته به دلیل برخی از ساکنان آن که از کلاه فرنگی استفاده می‌کردند، کلاه فرنگی ملقب شده و نام دیگر این مسجد، مسجد کلاه فرنگی نام گرفته است.


پدر شهید ابراهیم نامنی که از بازاریان خیابان بیهق است و حضور منظمی در این جلسات دارد، افزود: از کودکی در این جلسه قرآنی شرکت کرده و به مرور در کنار اساتید قرآنی از جمله مرحوم استاد محمودی و جوکار قرآن را یاد گرفته است.

برخی از جوانان از برکات تلاوت قرآن در زندگی غافلند
وی با ابراز اینکه هر روز در منزل یک صفحه از قرآن تلاوت دارد، تصریح کرد: برخی از جوانان به درستی تلاوت قرآن را یاد ندارند و برخی نیز به شرکت در جلسات قرآنی اهمیت نمی‌دهند و از برکات قرآن در زندگی غافل هستند.
وی اضافه کرد: از ویژگی‌های اساتید قرآنی قدیم شرکت در جلسات قرآنی مختلف بدون چشمداشت مالی بود که استاد محمودی به غیر از شرکت در جلسه قرآنی این مسجد، در شب‌های سه شنبه در جلسه قرآن مسجد جامع شرکت داشت.
وقتی از او سؤال می‌کنم برای تلاوت قرآن کار و کاسبی را رها می‌کنید ضرر نمی‌کنید، گفت: آنچه که روزی من باشد خداوند سبحان خودش برایم می‌فرستد و من برای داشتن عاقبتی نیک بیشتر تلاش می‌کنم.
در ادامه گفت‌وگو حسین افچنگی یکی دیگر از اعضای این جلسه قرآنی که قرآن را قبل از انقلاب در مکتب‌خانه روستای افچنگ زیر نظر مرحوم آقامیر یاد گرفته است، به خبرنگار ایکنا گفت: این مسجد گرچه بازسازی شده ولی قدمتی بیش از یک قرن دارد و من شخصا 50 سال است در جلسات قرآنی آن شرکت دارم.
این بازنشسته تأمین اجتماعی درباره عدم حضور جوانان در این جلسه قرآنی، اظهار کرد: جوانان کم حوصله شده‌اند و رغبتی به شرکت در این جلسه قرآنی در کنار پیرمردان را ندارند.
علی‌اکبر کیقبادی، معلم سابق قرآن آموزش و پرورش سبزوار که این روزها دوران بازنشستگی را سپری می‌کند و به عنوان استاد قرآنی در این جلسات شرکت دارد، اظهار کرد: در حدود چهل سال است در این جلسه قرآنی شرکت می‌کنم.

وی که خودش دارای رتبه دوم و سوم شهرستانی در رشته قرائت مسابقات قرآن است، افزود: قبلا خانه ما کنار مسجد قرار داشت و یادم هست که قبل از انقلاب دو تا طلبه جوان به این مسجد و محله آمدند که یکی از آنها با نام وکیلی با تشکیل کلاس‌های قرآن در تابستان ما را جذب کلاسهای قرآن و مسجد کردند و بعدا در خدمت آقای محمودی و استاد فولادوند بودیم.

جلسه قرآن ما جذابیتی برای جوانان ندارد/عدم حضور جوانان در مدیریت جلسات قرآنی
این معلم قرآنی درباره عدم حضور جوانان در این جلسه قرآنی اظهار کرد: جوان در این منطقه کم داریم و همچنین جلسه قرآنی ما جذابیتی برای جوانان ندارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از علل رونق داشتن برنامه‌های ماه محرم حضور جوانان و مدیریت آنان در این مراسم است، تاکید کرد: در جلسات قرآنی برخلاف برنامه‌های محرم، همه افراد مسن پای کار هستند.
این معلم قرآنی با ابراز اینکه بیشتر این افراد برای روخوانی و روانخوانی در جلسه قرآن شرکت می‌کنند، افزود: ما در این جلسات قرآنی به عنوان غلط گیر هستیم و آموزش تجوید در سطح بالا نمی‌توانیم داشته باشیم، چرا که حاضران جلسه بعضا کشش ندارند و حوصله جوان کشش این جلسات ندارد.

علی اکبر ملکی

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۱۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تقدیر از مقام‌آوران قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان برگزار شد.

مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان در این مراسم متذکر شد: به دلیل کسب این موفقیت‌ها به حضورتان در دانشگاه افتخار می‌کنیم و باور دارم که این تلاش‌ها بسیار ارزشمند است.

حجت‌الاسلام مهدی محمدی با بیان حمایت همه‌جانبه از انجام فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان افزود: فعالیت‌ها در این باره رو به گسترش است، اما به هیچ وجه کافی نیست و اگر این فعالیت‌ها ۱۰ برابر وضع موجود باشد، باز هم کافی نیست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان هم با اشاره به فرموده امام خمینی(ره) که «اگر قرآن نبود باب معرفت الله بر بشر بسته می‌شد»، گفت: اگر قرآن نبود انسان نمی‌توانست درباره خدا، شناختی پیدا کند.

محمد رستم‌پور عنوان کرد: صوت زیبای قرائت قرآن حتی در سطح روخوانی بسیار ارزشمند است و به تعمیق انس با قرآن می‌انجامد.

در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدیه از برگزیدگان قرآنی در بیست و هشتمین مسابقات سراسری قرآن و عترت تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • طرح قرآنی «بشری» برای دومین‌بار در ملایر کلید می‌خورد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج