Web Analytics Made Easy - Statcounter

گویا حواشی خوابگاه صدرا زنجان تمامی ندارد و افزایش ناگهانی هزینه خوابگاه صدرا به یک میلیون تومان برای دانشجویانی که گا‌ها در معیشت خود نیز مشکل دارند، مشکلات زیادی را در برابر آنان قرار داده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-کیانوش رضایی؛*  تهیه خوابگاه همیشه یکی از دغدغه های اصلی دانشجویانی بوده که از مسافت دور و شهرهای دیگر به شهری سفر کرده تا ضمن طی کردن دوران تحصیل و اخذ مدرک دانشگاهی و در سایه آرامش بتوانند فارغ التحصیل شده و وارد دنیای کار و جامعه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه ثابت کرده دانشجویی که دغدغه خوابگاه و اجاره بها و مسائلی از این قبیل را در سر دارد، نمی تواند بر دروس خود تمرکز کرده و در نتیجه دچار افت تحصیلی خواهد شد؛ در این میان دانشجویان خوابگاه صدرا دانشگاه زنجان مدتی است که با معضل افزایش قیمت اجاره مواجهند و چند سالی است که کش مکش های بین دانشگاه و پیمانکار این خوابگاه ادامه دارد.

پیشینه خبر افزایش اجاره بها خوابگاه صدرا

 

تعیین اجاره بها برای ترم‌های جدید با همکاری بین دانشگاه و پیمانکار باید به نتیجه برسد

محمد اسماعیلی، مسئول بسیج دانشگاه زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مباحث پیش آمده در خصوص خوابگاه دخترانه صدرا گفت: خوابگاه صدرا در سال ۹۴ یکبار از سوی دانشگاه به دلیل عدم مدیریت صحیح مورد شکایت قرار گرفت تا این خوابگاه از پیمانکار سلب مالکیت شود و در نهایت دانشگاه محکوم شد.
اسماعیلی با اشاره به مدت زمان ۲ سالی که پرونده خوابگاه صدرا باز بود، افزود: دو مرتبه کارشناس دادگستری برای قیمت گذاری به خوابگاه آمد که یک مرتبه اجاره بها ۹۶۰ هزار تومان و مرتبه بعدی یک میلیون و ۴۰ هزار تومان کارشناسی شد.
مسئول بسیج دانشگاه زنجان با بیان اینکه قیمت کارشناسی شده برای اجاره بها این خوابگاه بسیار زیاد و از توان دانشجویان خارج است، تصریح کرد: این موضوع در صورتی است که با همین مبلغ می‌توان خانه بسیار خوبی با امکانات زیاد در داخل شهر زنجان اجاره کرد و خوابگاه صدرا نسبت به این اجاره بها هیچ امکانات قابل توجهی ندارد.
وی اظهار داشت: از مجموع دو قیمت کارشناس دادگستری مبلغ ۹۸۰ هزار تومان برای ترم اول سال ۹۴ در نظر گرفته شد و دانشگاه مجدد درخواست تجدیدنظر کرد که در دادگاه دوم حکم دادگاه اول مورد تایید قرار گرفت.
اسماعیلی با اشاره به مفاد پیمان بین خوابگاه صدرا و دانشگاه گفت: اشاره صریح شده که تعیین اجاره بها برای ترم‌های جدید با همکاری بین دانشگاه و پیمانکار باید به نتیجه برسد و اگر این دو به هرنحوی به نتیجه نرسیدند، هیات سه نفری اعم از دانشگاه و پیمانکار و دادگستری تشکیل شود.
مسئول بسیج دانشگاه زنجان ادامه داد: دانشجو از همه لحاظ با دانشگاه طرف حساب است و به هیچ عنوان نباید با پیمانکار برخوردی داشته باشد؛ اما در حال حاضر دانشجو در فضایی قرار گرفته که پیمانکار یکسری کار‌های غیرقانونی را به راحتی در حق دانشجو انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه پیمانکار در ورودی‌های خوابگاه اطاعیه‌هایی در خصوص تسویه حساب دانشجویان مبنی اینکه هرکدام از دانشجویان حساب خود را تسویه نکرده، باید اتاق خود را تخلیه کنند نصب کرده است، افزود: پیمانکار حق اینکه این مباحث را مستقیم با دانشجویان در میان بگذارد ندارد و اگر بحث تخلیه مطرح می‌شود، طبق ماده ۲۶ قرارداد؛ اشاره که تخلیه با حضور کارشناس معاونت دانشجویی و حراست باید صورت گیرد.
اسماعیلی اظهار داشت: دانشگاه خرید این خوابگاه راه حل مشکلات پیش آمده می داند و همچنان اختلاف بر سر قیمت یکی از موانع پیش روی دانشگاه است که پیمانکار قیمتی بالاتر از قیمت کارشناسی مطالبه می کند.
وی با اشاره به جلسه‌ای که روز گذشته توسط برخی تشکل‌های دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: در این جلسه نماینده ۵ تشکل از قبیل: نماینده دفتر تحکیم وحدت، انجمن فرهنگ و سیاست، انجمن دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان و همچنین بسیج دانشجویی به اتفاق حدود ۳۰ نفر از دانشجویان مستقر در خوابگاه صدرا حضور داشتند که چند نکته مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
اسماعیلی با اشاره به قیمت اجاره بهای بسیار بالای خوابگاه صدرا افزود: امکانات این خوابگاه حتی در سطح خوابگاه‌های معمولی هم نیست.
مسئول بسیج دانشگاه زنجان در پایان گفت: بحث اجاره بهای این خوابگاه‌ها باید قبل از آغاز ترم تحصیلی جدید حل شود و پیش از اینکه دانشجو‌ها به خوابگاه مراجعه کرده و با اجاره یک میلیون تومانی مواجه شوند و برخی خانواده‌ها خود را به آب و آتش بزنند تا پول اجاره خوابگاه فرزندشان را تامین کنند باید دانشگاه به موضوع ورود کرده و این موضوع را خاتمه دهد.   هزینه خوابگاه صدرا بسیار بالا و غیر معقول است     سالار حدیدی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با اشاره به قیمت یک میلیون تومانی خوابگاه صدرا دانشگاه زنجان اظهار داشت: متاسفانه شهریه خوابگاه دخترانه صدرا علی رغم همه پیگیری‌ها و نامه نگاری‌ها همچنان با همان مبلغ ۹۸۰ هزار تومان برای ترم جدید برقرار است.

حدیدی افزود: سوالی که مطرح می‌شود، این است که چرا دانشجویانی که از مسافت دوری می‌آیند و بومی نیستند و رنج دوری از خانواده را تحمل می‌کنند به امید این که در دانشگاه دولتی تحصیل کنند، باید هزینه‌ای برابر دانشگاه‌های پیام نور، غیر انتفاعی و یا آزاد را بدهند؟

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با بیان اینکه هزینه خوابگاه صدرا بسیار بالا و غیر معقول است، تصریح کرد: این هزینه در برابر امکانات کم خوابگاه صدرا بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: دانشجویانی که برای تحصیل به یک شهر دیگر می‌روند، باید فقط دغدغه فکری آن‌ها تحصیل و تهذیب و موفقیت و رشد خودشان باشد؛ نه اینکه اضطراب شهریه بالای خوابگاه را داشته باشند.

حدیدی اظهار داشت: گرفتن چنین هزینه گزافی از دانشجو، مصداق بارز ظلم و بی تدبیری است و متاسفانه دود اختلافات میان پیمانکار و مسئولان به چشم دانشجو می‌رود.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان در پایان خاطرنشان کرد: هیچ منطقی اجازه اخذ چنین مبلغی از دانشجو بخاطر یک نیمسال تحصیلی نمی‌دهد و امیدواریم این مشکل مهم که می‌تواند به قیمت نابود شدن آینده تحصیلی بسیاری از دانشجویان کم بضاعت این خوابگاه تمام شود، رفع گردد.               جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان در پی مشکلات ادامه دار خوابگاه صدرا بیانیه‌ای صادر کرد

در  بخشی از این بیانیه آمده است:   اوایل سال تحصیلی بود که باز هم حاشیه‌هایی در خوابگاه صدرا دانشگاه زنجان ایجاد شد و گویا حواشی این خوابگاه تمامی ندارد. افزایش ناگهانی هزینه خوابگاه صدرا برای دانشجویانی که گا‌ها در معیشت خود هم مشکل دارند، صدای اعتراض آن‌ها را در آورد.

اعتراضاتی انجام گرفت، تجمعی شکل گرفت که نتیجه آن وعده پیگیری و رفع مشکل از جانب مسئولین بود. اما ماحصل پیگیری‌ها و جلسات مسئولین چه بود؟ بازهم یک ترم گذشت و حال در آستانه آغاز ترم جدید شاهد آن هستیم که این مشکل هنوز بر طرف نشده است.

اگر قرار بر پرداخت یک میلیون تومان بابت هزینه خوابگاه بود، دانشجو در همان شهر خود در یکی از دانشگاه‌های پولی ثبت نام می‌کرد.

جامعه اسلامی دانشجویان حمایت قاطع خود را از دانشجویان خوابگاه صدرا اعلام می‌دارد؛ ما با افزایش معقول و منطقی اجاره‌بهای خوابگاه‌ها مشکلی نداریم، اما باید در این بین استطاعت مالی دانشجویان و خدمات متقابل ارائه شده در نظر گرفته شود، در غیر این صورت اجاره یک منزل مسکونی در داخل شهر به صرفه‌تر از خوابگاه صدرا می‌باشد.

امیدواریم که در روز‌های آتی این مشکل با پاسخگویی مسئولین مربوطه اعم از مسئولین سابق و فعلی، شورای صنفی و پیمانکار مربوطه حل شود.   بنر ورودی خوابگاه صدرا و اشاره به نظر کارشناس دادگستری مبنی بر قیمت اجاره بهاء      

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۲۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، قائم مقام و سخنگوی این‌رویداد در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

یاسر احمدوند در این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بودجه و درآمدهای نمایشگاه کتاب، گفت: نمایشگاه کتاب، ردیف بودجه‌ای مستقلی ندارد و هزینه نمایشگاه کتاب از محل بودجه‌های حمایت از نشر تأمین می‌شود. پیش از استقرار دولت فعلی، بیش از ۶۰ درصد از هزینه‌های نمایشگاه را دولت می‌پرداخته و درآمدهای نمایشگاه کمتر از یک‌چهارم بوده است، در واقع فاصله زیادی بین درآمدها و هزینه‌ها بوده است. تلاش ما این است، حجم کمک دولت و حمایت نشر در هزینه‌های نمایشگاه کاهش یابد؛ سال گذشته حدود ۸۰ درصد هزینه متکی بر درآمدها، حمایت‌های مالی و تبلیغات بوده و ۲۰ درصد بر دوش دولت!

وی افزود: اضافه شدن نمایشگاه مجازی هزینه‌بر است اما با توسعه کار نمایشگاه میزان اتکای بودجه نمایشگاه کاهش یافته است و حدود ۲۰ درصد از هزینه نمایشگاه به صورت مستقیم توسط دولت تامین می شود و مابقی توسط حامیان مالی، اجاره غرفه و تبلیغات بوده که دستاورد بزرگی است.

احمدوند گفت: نمایشگاه کتاب با روند سابق در معرض تعطیلی بود؛ از نمایشگاه در حال تعطیل به نمایشگاه خودکفا برسیم و تلاش داریم آنچه دولت به نمایشگاه کتاب اختصاص می‌دهد، صرف یارانه کتاب شود. امیدواریم تا پایان دولت نمایشگاه کتاب همه هزینه‌های خود را تامین کند و کمک دولت در حد خرید کتاب باشد نه هزینه‌های جاری.

رییس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره شفافیت هزینه‌ها و درآمدهای نمایشگاه کتاب افزود: در موضوع نمایشگاه ناظران قانونی وجود دارند و دیوان محاسبات و مجموعه نظارتی و موسسه حسابرسی به صورت مشخص بر هزینه‌های ما نظارت دارند. عملکرد موسسه خانه کتاب توسط حسابرس رسمی مطلوب ارزیابی شده است. عملکرد شفاف، نظارت‌پذیر، نظارت شده و قابل دفاع است. اتکای هزینه‌های نمایشگاه به هزینه‌های دولتی کاهش یافته است. جزئیات برگزاری نمایشگاه به نهادهای مرتبط اطلاع داده شده است.

وی درباره حضور ناشرانی که سال قبل صرفا در بخش نمایشگاه مجازی شرکت کرده بودند نیز گفت: ناشرانی که به دلایل مختلف در نمایشگاه شرکت نمی‌کنند، اینگونه نیست که نتوانند در دوره بعد شرکت کنند بلکه امکانش فراهم است اما طبیعی است در ازدحام حضور کسانی که هر سال شرکت می‌کنند اگر اولویت بندی شود، اولویت با کسانی است که حضور مستمر دارند.

یاسر احمدوند درباره ناشرانی که اقدام به کتاب سازی می کنند نیز افزود: ناشری مشخصا به عنوان کتاب ساز در دسته‌بندی رسمی نداریم، این اصطلاحی است که به تعدادی از ناشران پخته‌خوار، اطلاق می‌شود که اغلب با استفاده از گریزگاه و خلأ قانونی کتاب منتشر می‌کنند و حضورشان اشکال قانونی ندارد زیرا از خلأ قانونی استفاده می‌کنند. البته در قیمت‌گذاری هم رعایت انصاف نمی‌کنند تا بتوانند تخفیف بالا ارائه دهند بنابراین تلاش کردیم اگر ناشری روشش اینگونه است که آثار ناشران دیگر را کپی کرده یا استفاده نادرست و غیرقانونی داشته است و این موضوع برای ما محرز شده باشد، در نمایشگاه حضور پیدا نکند. البته این روند نیاز به کار جمعی و گروهی است.

رئیس نمایشگاه کتاب در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره تعداد ناشرانی که حکم محرومیت از نمایشگاه گرفته‌اند، گفت: تعداد ناشران محروم، انگشت شمار است و امسال ۲ ناشر محروم شده و نتوانستند در نمایشگاه حضور پیدا کنند. امیدوارم امسال با همکاری ناشران، تخلفاتی نداشته باشیم که منجر به محرومیت‌شان شود.

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه نیز در پاسخ به سوالی درباره طرح «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «پایتخت کتاب» نیز گفت: امسال دبیرخانه این رویداد، برنامه مفصل‌تری ترتیب داده است. جانمایی آنها در ورودی نمایشگاه و در بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

احمدوند در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر افزایش اجاره بهای غرفه ها در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: اگر حساب کنیم هزینه‌های دریافتی به عنوان اجاره بهای غرفه ها نسبت به هزینه‌های نمایشگاه اندک است و بالا نبوده و این عدد قابل عنوان نیست درآمد ناشی از اجاره غرفه‌ها، یک پنجم هزینه برگزاری نمایشگاه را پوشش نمی‌دهد و اگر هزینه برگزاری از ناشران اخذ شود، اجاره غرفه‌ها باید ۵ تا ۱۰ برابر شود. توجه به این نکته ضروری است که دولت همواره تلاش می کند ناشران با کمترین هزینه در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.

وی با اشاره به یارانه اعتباری خرید کتاب گفت:امسال تلاش کردیم یارانه ها افزایش یابد و کمک دولت به کتابخوان ها برسد، همچینن تلاش کردیم تا اقشار دیگری بتوانند از یارانه استفاده کنند که به محض نهایی شدن اطلاع رسانی می شود. طبق آیین نامه مصرف بن نهاد ها و سازمان ها تا ۲۰ درصد از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان پذیر است. به طور کلی نیز مصرف بن ها قائده مشخصی دارند که کاملا شفاف و روشن است.البته یارانه تخصصی نیز برای یک هزار مدرسه در نظر گرفته شده است که عمده آنها کتاب کودک و نوجوان خریداری می‌کنند.

احمدوند درباره نحوه خریداری کتاب توسط مدارس نیز گفت: کتاب‌ها در ایام نمایشگاه کتاب توسط مدیران و معلمان انتخاب می‌شود و سپس به مدارس تحویل خواهد شد.

احموند درباره سهم فرهنگ از یک درصد بودجه دستگاه ها و نهادهای مختلف افزود: در موضوع سهم یک درصد در بودجه سال گذشته تلاش می شود که یک درصد درآمد شرکت های دولتی و غیره به فرهنگ اختصاص یابد که هنوز سهمی از این بخش حاصل نشده و فعلا نمایشگاه از این امکان بهره مند نیست.

رییس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره تغییر مهمان ویژه این رویداد گفت: کشور هند در ابتدا به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب انتخاب شده و اعلام شده بود، این انتخاب به دلیل سابقه دیرینه تمدنی و گسترش ارتباطات فرهنگی با این کشور بود. در فروردین ماه نیز کشور هند به نمایشگاه آمدند و از محل غرفه خود بازدید داشتند اما پس از پاسخ تنبیهی ما به رژیم صهیونیستی در پی حمله به کنسولگری ایران وزارت خارجه سفر اتباع هند به ایران و اسراییل را ممنوع کرد و امکان حضور هندی ها فراهم نشد بنابراین کشور یمن در بین کشورهایی که بودند انتخاب شد البته یمن هم در حوزه فرهنگ بی‌ظرفیت نیست و ارتباطات فرهنگی ما با یمن دیرینه است و ظرفیت یمن نباید کوچک شمرده شود و این تعامل به بسط همکاری‌ها منجر خواهد شد.

رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز در پاسخ به سوالی درباره یارانه و فسادهای مرتبط با آن گفت: از زمان تخصیص یارانه کاغذی به دنبال تدابیری ویژه برای جلوگیری از سودجویی برخی افراد هستیم، در این زمینه در بخش مجازی نیز ما تدابیر ویژه‌ای اندیشیده‌ایم، البته گزارش‌هایی دریافت کردیم اما حجم گزارش‌ها در مرکز پاسخگویی به شدت اندک و در حد یک هزارم هم نیست. اگر کسی پیشنهاد نقد کردن یارانه و بن‌کارت‌ها را داشت، مردم به مرکز اطلاع رسانی نمایشگاه اطلاع بدهند، زیرا این موضوع خلاف قوانین و مقررات نمایشگاه است و بخشی از احکام رسیدگی به تخلفات مربوط به این موضوع است.

وی همچنین افزود: تدبیر ما این است که بر افرادی که در سالهای مختلف از جنس ناشر و کتابفروش تخلف کردند نظارت بیشتری داشته باشیم بنابراین قوانین سختگیرانه پیش‌بینی شده که براساس الگوی رفتاری در نمایشگاه و بازار کتاب سال گذشته با آنها رفتار شود.

در بخش دیگری از این نشست، احمدوند درباره همزمانی روز رای‌گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: طی همکاری با وزارت کشور امکان رای دادن مراجعه‌کنندگان در محیط‌های عمومی مصلی فضایی پیش‌بینی شده است.

وی همچنین درباره محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و انتخاب مصلی امام خمینی برای این رویداد گفت: مصلی امام خمینی (ره) در میان مخاطبان و مسوولان این رویداد مطلوب تر از شهر آفتاب است.

احمدوند درباره وضع قوانین مشخص جهت حفظ و برقراری حجاب و عفاف در میان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب یک رویداد فرهنگی است در زمینه حجاب نیز سال گذشته موفقیت خوبی را داشتیم و امسال نیز امیدواریم به همان شکل پیش برویم.

کد خبر 6097221 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • (ویدئو) اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن تأیید شد
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد