Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@13:50:50 GMT

تبعات حذف سهمیه‌بندی بنزین

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۳۵۵۳۶

تبعات حذف سهمیه‌بندی بنزین

طی ۱۰ ماهه سال جاری میزان میانگین مصرف بنزین در روز ۸۰ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر(حدود ۶میلیون لیتر) بیشتر بوده است.

به گزارش مشرق، طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری روزانه به طور متوسط ۸۰ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر بنزین توسط وسایل نقلیه مصرف شد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناسان معتقدند حذف سهمیه بندی بنزین و خارج شدن کارت سوخت از چرخه عامل اصلی رشد مصرف بنزین طی دو سال گذشته بوده است؛ از دو سال پیش، با اصرار بیژن زنگنه وزیر نفت دولت یازدهم، سهمیه‌بندی بنزین حذف شد و کارت سوخت از چرخه کنار رفت.

وزیر نفت در ۲ سال اخیر همواره در پاسخ به انتقادات درباره تبعات حذف سهمیه‌بندی بنزین، عنوان می کرد که این اقدام موجب افزایش بی‌رویه مصرف نخواهد شد.

روند مصرف بنزین در دی ماه هم همچون ماههای گذشته روندی افزایشی بوده است؛ بر این اساس از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه، به طور متوسط روزانه ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر بنزین بیش از ۱۰ ماهه سال ۹۵ در کشور مصرف شده است. این آمار از رشد ۷.۹ درصدی بنزین مصرفی در ۱۰ ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

همچنین در آخرین ماه مورد بررسی یعنی دی‌ماه سال جاری، میانگین مصرف روزانه بنزین به ۷۵ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر رسید که نسبت به دیماه سال گذشته ۶ درصد افزایش مصرف روزانه را نشان می‌دهد به طوری که متوسط بنزین مصرفی روزانه در دی ماه سال گذشته ۷۱ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر بود. بدین ترتیب میانگین مصرف روزانه بنزین در دی ماه امسال، ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بیشتر از میانگین مصرف روزانه بنزین در دی ماه ۹۵ بوده است.

در دی ماه امسال رکورد بالاترین میزان مصرف بنزین با ۸۸ میلیون لیتر در آخرین روز این ماه و کمترین میزان مصرف بنزین نیز در پانزدهم این ماه با مصرف ۶۵ میلیون لیتر بنزین ثبت شد.

منبع: مهر ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۵۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!

کارآزمایی افراد چاق و پیش دیابتی که مقدار کالری روزانه یکسانی مصرف می‌کردند- با اینکه یک گروه از برنامه رژیم فستینگ پیروی می‌کردند و گروه دیگر آزادانه غذا می‌خوردند- هیچ تفاوتی در کاهش وزن یا سایر شاخص‌های سلامتی نشان نداد.

به گزارش بهداشت نیوز، «نیسا ماروثور» سرپرست تیم تحقیق و دانشیار پزشکی در دانشکده پزشکی جانز هاپکینز، نوشت: «مصرف بیشتر کالری‌ها در اوایل روز در طول مدت زمانی ۱۰ ساعته، وزن را بیشتر از مصرف آن‌ها در اواخر روز کاهش نداد.»

محققان خاطرنشان کردند که «شواهد نشان می‌دهد که وقتی بزرگسالان مبتلا به چاقی دوره غذا خوردن خود را به ۴ تا ۱۰ ساعت محدود می‌کنند، به طور طبیعی کالری دریافتی خود را حدود ۲۰۰ تا ۵۵۰ کالری در روز کاهش می‌دهند و طی ۲ تا ۱۲ ماه وزن کم می‌کنند.».

اما اگر افراد فقط کالری روزانه خود را به همان میزان کاهش دهند، بدون اینکه برنامه غذایی خود را تغییر دهند، چه؟

کارآزمایی جدید شامل ۴۱ فرد مبتلا به چاقی و پیش دیابت بود.

شرکت کنندگان به یکی از دو رژیم غذایی اختصاص داده شدند.

بیست و یک نفر از آن‌ها فقط بین ساعت‌های ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر غذا می‌خوردند و بیشتر کالری خود را قبل از ساعت ۱۳ مصرف می‌کردند.

۲۰ شرکت‌کننده دیگر با الگوی منظم‌تری غذا خوردند، در هر زمانی بین ساعت ۸ صبح تا نیمه‌شب غذا خوردند و بیشتر کالری‌های روزانه خود را بعد از ساعت ۵ بعد از ظهر دریافت کردند.

نتیجه نهایی: محققان هاپکینز دریافتند که پس از ۱۲ هفته، تفاوت قابل توجهی در کاهش وزن بین دو گروه وجود نداشت.

افرادی که رژیم فستینگ داشتند به طور متوسط کمی بیش از ۲ کیلوگرم وزن از دست دادند، در حالی که افرادی که طبق برنامه منظم غذا می‌خوردند کمی بیشتر، حدود ۲.۵ کیلوگرم وزن کم کردند.

تیم همچنین تفاوت معنی داری در تغییرات قند خون بین دو گروه مشاهده نکرد.

نتیجه گیری: افراد چاق و پیش دیابتی ممکن است با کاهش کالری روزانه بدون پیروی از رژیم غذایی فستینگ که کالری را به همان میزان کاهش می‌دهد، وزن شأن کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک/ کادر سرپرستی کوچک شد!
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟