Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@19:40:22 GMT

هدر رفتن مایه حیات در خشکسالی!

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۳۷۲۸۵

هدر رفتن مایه حیات در خشکسالی!

موضوع کمبود آب در استان امروزه به‌عنوان یکی از چالش‌های جدی است که جامعه را تهدید می‌کند بااین‌وجود به دلیل بی‌توجهی مسئولان مربوطه و به علت فرسودگی لوله‌های انتقال آب آشامیدنی آب در حال هدر رفتن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پیرغار، در پی ترکیدگی های لوله آب در شهر فارسان مشکلات عدیده‌ای برای ساکنان محل فراهم آمده است، این در حالی است که مقادیر زیادی آب تصفیه‌شده و قابل شرب نیز طی چند روز گذشته تا الان هدررفته و مسئولین علی‌رغم تماس تلفنی مردم هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
آب این مایه حیات همه موجودات زنده، زمانی ارزش خود را به رخ می‌کشد که کسب یک جرعه و یک قطره آن میسر نباشد یا لااقل با مشقات فراوان فراهم آید، همه کارشناسان و مجریان امور آب این ماده حیاتی و زندگی‌ساز را ضروری‌ترین ابزار توسعه پایدار به شمار می‌آورند و در بیان اهمیت آب همین بس که بدانیم آدمی در طول هفتادسال زندگی درروی این کره خاکی، نزدیک یک‌میلیون برابر وزن خود آب می‌نوشد
 

 
به علت فرسودگی لوله‌های انتقال آب آشامیدنی، آب در حال هدر رفتن است

یکی از شهروندان فارسانی گفت: موضوع کمبود آب در استان امروزه به‌عنوان یکی از چالش‌های جدی مطرح است و جامعه را تهدید می‌کند بااین‌وجود به دلیل بی‌توجهی مسئولان مربوطه و به علت فرسودگی لوله‌های انتقال آب آشامیدنی آب در حال هدر رفتن است.

محمدی بیان داشت: با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر و اهمیت منابع آبی به نظر می‌رسد باید مسئولین امر حساسیت بیشتری در حراست از این ماده گران‌بها به خرج دهند تا مردم نیز به‌صرفه جویی اهمیت دهند.

ترکیدگی لوله آب در خیابان‌ها و کوچه‌ها قصه تکراری این روزها در فارسان

وی تصریح کرد: ترکیدگی لوله آب در خیابان‌ها و کوچه‌ها به یک قصه تکراری در شهر تبدیل‌شده است و هر از چند گاهی باید شاهد ترکیدگی لوله‌ها در خیابان و کوچه‌ها باشیم و امروزه شاهدیم که برای تعمیر محل ترکیدگی لوله باید چند روز صبر کنیم تا مسئولین امر از اداره آب در محل حضور پیدا کنند و از هدر رفت آب جلوگیری کنند.

محمدی اظهار اشت: ترکیدگی لوله آب شرب این شهر در خیابان‌ها به‌صورت شبانه‌روزی هدر رفت آب را به دنبال داشته و مشکلات زیادی را برای تردد وسایل نقلیه و عابران پیاده نیز ایجاد کرده است.
 


توجه مسئولین به اصلاح شبکه‌های آب‌رسانی

شهروندان و کسبه این خیابان‌ها به‌شدت نسبت به هدر رفتن آب ناراحت هستند و اعتقاد دارند که مسئولان باید در کنار فرهنگ‌سازی و هشدار دادن به شهروندان، هرچند تعداد زیادی ترکیدگی لوله گزارش می‌شود اما به اصلاح شبکه‌های آب‌رسانی خود توجه کند.
 
مدیر آب و فاضلاب شهرستان فارسان، سعادت الله خسروی که چند روزی است رئیس آب و فاضلاب شهرستان شده است گفت: همشهریان عزیز با مشارکت عمومی سبب رفع هر چه سریع‌تر حوادث و شکستگی‌های شبکه آب‌رسانی و هدر رفت آب‌شده و ما را در این امر مهم یاری رسانند.

وی تصریح کرد: با توجه به وجود سامانه ۱۲۲ حوادث آب و فاضلاب که به‌صورت شبانه‌روزی فعال می‌باشد خواهشمند است هرگونه شکستگی آب در سطح شهر مشاهده شد آن را به سامانه ۱۲۲ اطلاع‌رسانی فرمایید تا در اسرع وقت نسبت به اصلاح شکستگی اقدام شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۷۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰

به گزارش خبرآنلاین، بارندگی‌های اخیر این پرسش را پر رنگ کرده است که از نظر بارش در چه وضعی هستیم؟ آیا خشکسالی تمام شده است؟

مهدی زارع، کارشناس محیط‌ زیست، در این‌باره می‌گوید: خشکسالی هواشناسی یک نیروی محرکه طبیعی اصلی بیابان‌زایی است و به دلیل دوره‌های طولانی مدت کم بارش رخ می‌دهد. کمبود آب و همچنین استفاده بی رویه از منابع آبی، عمدتاً برای کشاورزی، تعادل آبی منفی و تغییر در پوشش گیاهی ایجاد می‌کند و بیابان‌زایی را تسریع می‌کند.

او با بیان اینکه علی‌رغم اقدامات سیاسی مختلف در گذشته، بیابان‌زایی همچنان یک معضل جدی زیست‌محیطی در بسیاری از مناطق ایران است، ادامه می‌دهد: شاخص‌های خشکسالی و خشکی حاصل از داده‌های بلندمدت دما و بارندگی وقوع خشکسالی طولانی‌مدت در مناطق مختلف اقلیمی ایران را نشان می‌دهد. خشکسالی‌های شدید و فوق‌العاده شدید هواشناسی در دهه‌های اخیر با رشد سریع جمعیت، شور شدن خاک و مدیریت ضعیف منابع آب نیز به عنوان محرک‌های اصلی انسانی در نظر گرفته می‌شوند.

این استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی توضیح می‌دهد: درصد جمعیت روستایی در ایران رو به کاهش است و مناطق شهری به سرعت در حال رشد هستند. از دهه پنجاه شمسی، میزان استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران حدود ۴ برابر شده و میانگین کاهش سالانه سطح آب زیرزمینی حدود ۵۰ سانتی‌متر بوده است. بیابان‌زایی را نمی‌توان به طور کامل متوقف یا مدیریت کرد، اما می‌توان با اتخاذ برخی راهبردهای مدیریت پایدار زمین آن را کاهش داد.

زارع با اشاره به اینکه رویدادهای طبیعی شدید مانند خشکسالی و سیلاب می‌تواند با تغییرات اقلیمی مرتبط باشد، می‌گوید: بررسی شاخص خشکسالی نشان داده است که روندی منفی به ویژه در فلات مرکزی با اقلیم خشک و نیمه خشک برقرار است. این روند منفی منجر به افزایش خشکی در آینده و بدتر شدن وضعیت خشکسالی شدید فعلی در مناطق خشک و نیمه خشک خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که کدام نواحی ایران در معرض بیابان‌زایی هستند، ادامه می‌دهد: مردم فلات مرکزی ایران نسبت به سایر نقاط کشور در معرض خطر خشکسالی شدید و بیابان‌زایی هستند. افزایش مدت و شدت خشکسالی منجر به افزایش مهاجرت خواهد شد.

زارع معتقد است: مشارکت سازمان‌های مردم نهاد محلی در تصمیم‌گیری‌های مدیریت آب برای دستیابی به مدیریت پایدار حوزه آبخیز، مطالعه بهترین روش‌های تأمین و ذخیره‌سازی آب و سامانه‌های آبیاری اصلاح‌شده برای افزایش بهره‌وری مصرف آب، انتخاب مدیران مناسب و چارچوب‌های مدیریتی مناسب در طرح‌های توسعه روستایی برای ایجاد بستر مناسب برای تسریع در روند مبارزه با بیابان‌زایی و توسعه برنامه‌های چند رشته‌ای برای ترکیب یافته‌های علمی مدرن با دانش بومی از روش‌هایی است که می‌توان در مدیریت خشکسالی به کار بست.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اظهار می‌کند: در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰ بارندگی ایران به طور متوسط حدود ۱۱ درصد، آب‌های سطحی حدود ۴۴ درصد و آب‌های تجدیدپذیر حدود ۳۲ درصد کاهش یافته است. در دهه‌های اخیر میانگین دمای شهرهای اصلی ایران حدود ۰.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ها تا ۱۴۱۵ بین ۰.۷ (در سناریوی متوسط) تا ۱ (در بدترین حالت) درجه افزایش دما را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه در ایران کاهش حدود ۱۵ درصدی بارش و از سوی دیگر افزایش تا حدود ۴.۵ درجه سانتی گراد در میانگین دمای ایران در هفت دهه آینده پیش‌بینی شده و اگر اقدامات فوری برای حل این مشکلات انجام نشود، وضعیت می‌تواند به زودی فاجعه‌بارتر شود، می‌گوید: آب تنها منبع طبیعی است که جایگزینی ندارد و نیاز به آن طاقت فرسا، ثابت و فوری است. رقابت برای دستیابی به منابع کمیاب آب، حداقل به صورت ناخودآگاه، می‌تواند افراد را به رفتارهای خودخواهانه، غیرهمکاری و حتی تهاجمی و خشونت‌آمیز سوق دهد. علاوه بر این، کمبود بارش ممکن است درآمد مردم را کاهش دهد، مثلاً در بخش کشاورزی، و بنابراین، اضطراب و استرس مرتبط می‌تواند مردم را به سمت خشونت سوق دهد.

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899097

دیگر خبرها

  • رفع ترکیدگی خط انتقال آب شرب مجتمع روستایی نازک شهرستان پلدشت
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • ترکیدگی لوله و هدر رفت آب در بوستان نماز دغدغه شهروند شیرازی شد + فیلم
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰