Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-استاندار خوزستان از مالچ‌پاشی 14 هزار و 700 هکتار از کانون‌های گرد و غبار استان تا پایان امسال خبر داد.

دکتر غلامرضا شریعتی در مصاحبه با رادیو جوان درباره اقدامات مقابله با ریزگردها گفت: امسال خشکسالی در خوزستان به نحوی بوده که در نقاط مختلف از 30 تا 80 درصد کاهش نزولات جوی داشتیم.

وی اظهارکرد: سال گذشته هم خشکسالی نسبتا شدیدی گذراندیم و به طور متوسط 50 درصد میزان بارش‌های خوزستان کمتر از متوسط سال‌های قبل بود به همین علت در چند سال پیاپی خشکسالی را می‌گذرانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شریعتی گفت: وضعیت آورد رودخانه‌های خوزستان نیز کاهش پیدا کرده زیرا در استان‌های دیگر مثل چهارمحال بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد نیز به همین نسبت خشکسالی بوده و بارش مناسبی نداشته‌اند به همین علت ما در زمینه‌های مختلف با مشکل مواجه شدیم. انشالله با هماهنگی سعی کنیم از این بحران عبور و منابع آبی موجود را مدیریت کنیم.

وی افزود: بیش از 12 سال است که خوزستان با معضل ریزگردها دست و پنجه نرم می‌کند و شدت و ضعف آن در سال‌های مختلف متفاوت بوده است، در این راستا دولت به دستور رییس جمهور محترم به طور جدی وارد عمل شد. قبلا اقداماتی در این راستا انجام می‌شد اما به نظر می‌رسد بیشتر حالت تسکینی داشته است، اما اقدامات فعال برای کنترل و مدیریت این پدیده از سال گذشته کلید خورد. در سال گذشته حدود 7 هزار هکتار نهال‌کاری داشتیم و 70 درصد آن اکنون سبز شده و رشد کرده است و مابقی که سبز نشده در حال نگهداری هستیم.

استاندار خوزستان بیان کرد: همچنین کانال آبی را به طول 47 کیلومتر و عرض 50 متر و عمق یک و نیم متر در این مدت کوتاه احداث کردیم، کار بسیار سنگینی بود که همکاران ما در جهاد نصر و جهادکشاورزی انجام دادند؛ این کانال که موانع طبیعی زیادی داشته است با دقت مدیریت و احداث شد و در هفته جاری تکمیل می‌شود تا بتواند چندین کار برای استان انجام دهد، یکی اینکه در تالاب‌های فصلی که قبلا آب جاری بوده و به دلیل خشکسالی و انتقال آب خشک شده و به کانون ریزگرد تبدیل شده آب رها شود و به قوت قبلی برگردد و در نهایت کانون‌های ریزگرد مهار شود.

شریعتی خاطرنشان کرد: طبق برنامه دولت بنا داریم امسال این سطح را به 42 هزار هکتار برسانیم؛ اکنون کارشناسان منابع طبیعی، محیط زیست و هواشناسی استان مرتب با هم در جلسات و بازدیدهای مکرر همکاری دارند تا بتوانند کانون‌هایی که فعال‌تر هستند را کنترل و عمده کار را روی این کانون‌ها بگذارند؛ ما سعی می‌کنیم تا پایان سال در 42 هزار هکتار ایجاد پوشش گیاهی، رهاسازی آب، مالچ‌پاشی و سایر روش‌ها جهت مقابله و مهار ریزگردها را انجام دهیم.

استاندار خوزستان با بیان اینکه مالچ‌پاشی را متوقف نکرده‌ایم، گفت: امسال در 12 هزار هکتار  از کانون‌های گرد و غبار عملیات مالچ‌پاشی انجام شده و سال گذشته نیز 5 هزار هکتار انجام شده بود. همچنین برای مالچ‌پاشی 2 هزار و 700 هکتار دیگر با شرکت نفت قرارداد داریم؛ یعنی در مجموع امسال در خوزستان 14 هزار و 700 هکتار از کانون‌های گرد و غبار مالچ‌پاشی می‌شود.

شریعتی متذکرشد: مالچ‌پاشی برای تثبیت شن‌های روان انجام می شود، خوزستان اکنون مشکل شن‌های روان ندارد بلکه مشکل اصلی ما ریزگرد است و این دو پدیده با هم فرق دارند.
وی یادآورشد: تمام اقدامات مقابله با ریزگردها تحت نظر اساتید مرکز تحقیقات وزارت جهادکشاوزی و منابع طبیعی، اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، کارشناسان سازمان آب و برق و محیط زیست در یک شورای فنی تصمیم‌گیری می کنند و ماحصل این شورا اجرا می‌شود.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه برای مهار ریزگردها از روش‌های متفاوت علمی استفاده می‌شود، تصریح کرد: امسال در 19 هزار هکتار از 30 هزار هکتار از کانون‌ها کشت نهال انجام می‌شود و مقداری را به حالت عادی بر می‌گردانیم و در بخشی دیگر نیز رهاسازی آب و در بخشی مالچ‌پاشی انجام می‌شود.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۰۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان

به گزارش «تابناک»، داود میرشکار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت گرد و غبار در خوزستان اظهار کرد: با توجه به گزارش‌هایی که از هواشناسی خوزستان ارائه شده است، جریان همرفتی و طوفان ناگهانی در شهر نجف عراق رخ داده است، بنابراین منشأ گرد و غبار امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) در خوزستان از سوی کشور عراق است.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها، جریان باد از سوی جنوب استان خوزستان در اواسط امروز رخ خواهد داد و پس از وقوع این جریان، شاهد بهبود شرایط گرد و غبار در اهواز و دیگر شهرهای درگیر خواهیم بود.

دبیرکارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان با اشاره به غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس در چند شهر استان خوزستان گفت: با توجه به اینکه هواشناسی هنوز گزارش متقنی مبنی بر تداوم این شرایط نداده است، اگر این شرایط ادامه پیدا کند حتما غیرحضوری شدن مدارس در نوبت بعد از ظهر را زودتر اعلام خواهیم کرد.

وی در خصوص اعلام دیرهنگام غیرحضوری شدن فعالیت مدارس و دو ساعت تاخیر آغاز کار ادارات و اطلاع‌رسانی این موضوع بعد از ساعت ۷ صبح، بیان کرد: با توجه به اینکه شرایط ناگهانی رخ داد، انجام پیش‌بینی‌ها بسیار سخت بود. دیشب تا پاسی از شب در حال هماهنگی بودیم و تصمیم‌گیری برای غیرحضوری شدن مدارس در نوبت صبح یا بعد از ظهر، تا صبح طول کشید و در نهایت صبح اعلام شد.

میرشکار گفت: سعی می‌شود با هماهنگی، این ایراد را برطرف کنیم و از این به بعد با هماهنگی بیشتر، نتیجه تصمیم‌گیری‌ها به موقع اعلام شود تا چنین شرایطی رخ ندهد.

دیگر خبرها

  • عملیات سم‌پاشی علیه حشره ناقل مالاریا در سیب و سوران آغاز شد
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • احتمال وقوع گرد و غبار خارجی در خوزستان از اواخر وقت امروز
  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان