Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسوی لارگانی گفت: واردات کالا بسیار بالاست و به وفور کالاهایی که در کشور تولید می شود وارد می شود، حتی برخی از کالاهایی که در کشور ما تولید می شود از نوع وارداتی آن از نظر کیفیت هم بهتر است اما متاسفانه دست برخی ها در کار است که اینها دستی بر آتش دارند نمی توانند این دست ها را قطع کنند و نمی توانند از این واردات جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از انقلاب نیوز، رهبر معظم انقلاب سالهاست که دغدغه معیشت مردم را دارد به همین منظور برای یادآوری این مسئله به مسئولین کشور در نامگذاری سالها به مقوله اقتصاد مخصوصا اقتصادی مقاومتی پرداخته اند.

  افزایش خرید کالای ایرانی بعد از توصیه رهبر انقلاب
اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب سیاست گذاری شده است از سوی مسئولین کشور مورد بی مهری قرار گرفته است اگر مسئولین قدری همت داشته و به جای نگاه کردن به بیگانگان به تقویت اقتصاد کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی می پرداختند مطمئنا مشکلات اقتصادی که این روزها گریبان مردم از جمله قشر ضعیف را گرفته بسیار کمرنگ تر بود.
همچنین رهبری بارها در پیام ها و سخنرانی ها خود، مردم را به خرید کالا ایرانی دعوت کردند کالایی که به دست فرزندان و پدران همین سرزمین تولید شده است و در نهایت سوداش نصیب خود مردم می شود البته تا حدودی فرهنگ خرید کالای داخلی در بین مردم رو به گسترش است و مانند قبل خرید کالای خارجی مورد فخر نیست.   روسیه نسخه اقتصاد مقاومتی را به کار گرفته
نکته جالب این است که هرچند نسخه اقتصاد مقاومتی از سوی مسئولین کشور مورد بی مهری قرار گرفته اما همین برنامه در روسیه اجرا می شود.
چند ماه پیش ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به دنبال اجرای تفکری است که براساس آن تولید داخل را تقویت و سازوکارهای حمایت از صادرات را عملی سازد.
به عقیده رئیس جمهور روسیه زمانی که ما مرکز صادرات روسیه را ایجاد کردیم و ابزارها را برای حمایت از صادرات فناوری پیشرفته به کار گرفتیم در حقیقت می‌خواهیم بگوییم که بسیار سخت است که در بازارهای بین‌الملل شکست بخوریم. طرف‌های مقابل ما بازارهایشان را بسته‌اند و به‌رغم‌ اینکه قانون تجارت جهانی را وضع می‌کنند اما رویه محافظه کارانه‌ای در پیش گرفته‌اند. ما همواره بازار داخلی خود را حمایت خواهیم کرد و تولیدکنندگان هم باید با این مسئله کنار بیایند اگر مشکلی هم وجود داشته باشد ما باید درباره رفع این مشکل تلاش کنیم.
براساس گفته‌های پوتین، ریشه مشکلات اقتصادی روسیه در سال 1990 اتفاق افتاد، زمانی که به صورت غیرکنترلی  اقلام زیادی وارد کشور شد و بازار داخلی را بهم ریخت.   رهبری به همه توصیه کردند که کالای ایرانی مصرف کنند
سید ناصر موسوی لارگانی  عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص در گفتگو با خبرنگار انقلاب نیوز اظهار داشت: مقام معظم رهبری چندین سال است که شعار سال را با مباحث اقتصادی شروع می کنند و نامگذاری سال با مباحث مختلف اقتصادی است همچنین چند سالی است که رهبری تاکید بر اقتصاد مقاومتی دارند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: رهبر انقلاب امسال را به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کردند در بحث حمایت از تولید داخل و کالای ایرانی مقام معظم رهبری در سال 95 فرمودند دولت باید برای خودش حرام کند کالایی که مشابه آن در ایران تولید می شود از مشابه خارجی آن استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: البته وقتی رهبری برخی از مسئولان و یک گروه و یا فرد را مورد خطاب قرار می هند مقصود همان فرد نیست مثلا وقتی پیامبر گرامی اسلام می فرمایند یا اباذر؛ اباذر را مورد خطاب قرار می دهد اما قطعنا منظورشان فقط شخص اباذر نیست و یا وقتی که حضرت علی(ع) کمیل را مورد خطاب قرار می دهد مقصود دیگر اصحاب هم می باشد.
موسوی لارگانی افزود: حتی در قرآن کریم در برخی موارد فرد یا افرادی را که غیبت کردند، تهمت زدند و یا دروغ گفته اند آیه در مورد آنها نازل می شود و می گویند شان نزول آیه این است اما منظور همه افراد است ، رهبری معظم انقلاب هم وقتی دولت را در مورد مسائل اقتصاد مقاومتی مخاطب قرار می دهد مقصود فقط دولت نیست.
نماینده مجلس تاکید کرد: پس رهبری فرمودند مجلس هم باید برای خودش حرام کند کالایی که مشابه آن در ایران تولید می شود از نوع خارجی آن استفاده کند، قوه قضائیه هم همینطور مردم هم همینطور به باید عنوان جزء مهم کشور و جامعه به استفاده از کالای ایرانی روی بیاورند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: در ابتدای امسال مقداری حضرت آقا حکم را سنگین تر هم کردند و فرمودند حرام شرعی است حتی واردات کالاهایی که در کشور تولید می شود حرام شرعی است.   دست های پشت پرده واردات کالا را قطع نمی کنند
وی گفت: اما باید گفت با وجود همه این تاکیدات واردات کالا انجام می شود چون واردات برای یک عده در آمدهای تریلیاردی دارد و استفاده های کلانی می بردند اینها متاسفانه دست از واردات بر نمی دارند البته منظور این جا  قاچاق نیست درست است حجم قاچاق در کشور ما بالا است علی رغم اینکه ادعا می شود که  حجم قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار رسیده البته بنده اعتقادی ندارم که به این مقدار کاهش پیدا کرده است اما فرض هم بگیریم کاهش پیدا کرده باشد باز هم 15 میلیارد دلار قاچاق هم حجم بسیار بالایی است، اما بحث ما سر واردات کالا از مبادی ورودی رسمی است.
موسوی لارگانی تصریح کرد: واردات کالا  بسیار بالاست و به وفور کالاهایی که در کشور تولید می شود وارد می شود، حتی برخی از کالاهایی که در کشور ما تولید می شود از نوع وارداتی آن از نظر کیفیت هم بهتر است اما متاسفانه دست برخی ها در کار است که اینها دستی بر آتش دارند نمی توانند این دست ها را قطع کنند و نمی توانند از این واردات جلوگیری کنند.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۱۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور