Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج-ایرنا-معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: یکی از آفت های بزرگ برای ذخیره ژنتیک گیاهان دارویی این است که مرتب توسط افراد سودجو در طبیعت تخلیه می شود.

به گزارش ایرنا، سعید نمکی روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات بخش کشاورزی و وضعیت تولید و صادرات گیاهان دارویی در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) مشکین دشت فردیس، افزود: در زمینه گیاهان دارویی اولین کاری که باید انجام شود این است که باید گونه هایی از گیاهان دارویی بومی خود را که بالاترین میزان مواد موثر را دارند، توسط کارشناسان مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)شناساسی کرده و از دامن طبیعت به مرزعه بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: یکی از رسالت های علمی این مجموعه این است که ذخیره ژنتیک را از طبیعت به زمین آورده و با کشت آبی و هدایت علمی راندمان تولید را بالا ببرد.
وی اظهار داشت: کمک به فرآوری هایی که می تواند بیشترین میزان ماده موثر را در اختیار صنعت دارو و اسانس کشور چه در مواد غذایی و چه در آرایشی بهداشتی و دارو قرار دهند، ضروری است.
نمکی یکی از اقدامات بسیار خوب مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) واقع در مشکین دشت فردیس را جامع محور کردن آموزش ها دانست و گفت: این مرکز توانسته از امکانات و ظرفیت های خود در انتقال آموزش ها به مردم و به ویژه کشاورزان استفاده کند که این موضوع در افزایش بهره وری و توسعه ملی کارساز بوده است.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم به شکل علمی و بهینه از منابع آبی استفاده کرده، با استفاده از بذر و کود تکنیک های علمی تر و بهره وری کشاورزی را در کشوربالا ببریم و اثرات سوء توسعه کشاورزی را بر محیط زیست کاهش دهیم، قطعا می توانیم آینده روشن تری داشته باشیم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: به همین دلیل ما از این مرکز به عنوان چراغ راه و اتاق فکر نظام برنامه ریزی کشور در توسعه زیر ساخت های بخش کشاورزی استفاده می کنیم و در جلسات مکرر با یک هم اندیشی و هم افزایی در این راستا از این مجموعه استفاده مطلوب داشته باشیم.
نمکی همچنین گفت: معتقدیم این مجموعه می تواند به عنوان یکی از کانون های موثر برای مهارت آموزی و انتقال دانش مناسب و برای گروه های هدف توفیق داشته باشد.
وی اظهار داشت: باید بسته های متفاوت آموزشی را برای گروه های آموزشی اعم از کشاورزان کم سواد و حتی تحصیل کرده های رشته های کشاورزی که برغم اینکه مدارک عالیه دارند نمی توانند روی زمین کار کنند، ارائه کنیم
7413/1535خبرنگار:معصومه مهتاب**انتشار دهنده:داریوش غفاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۲۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی