Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:37:17 GMT

طلاق عاطفی یکی از پیامدهای تداوم خشونت خانگی است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۴۳۴۲۹

طلاق عاطفی یکی از پیامدهای تداوم خشونت خانگی است

تهران - ایرنا - استاد و محقق دانشکده علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: طلاق عاطفی یکی از پیامدهای تداوم خشونت خانگی است که در آن زوج ها به دلایل مختلف ، چاره ای جز ادامه زندگی ندارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، شهربانو قهاری روز دوشنبه در دومین روز از هشتمین همایش سلامت روان و رسانه با موضوع همسرآزاری افزود:گاهی قربانیان خشونت ، احساس شرم می کنند که خشونت خانگی را گزارش دهند و انگ (برچسب) کتک خوردن به آنان زده شود به همین علت به مراکز مشاوره مراجعه نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد: اگر در زمان خشونت خانگی ، طلاق امکان پذیر نباشد باید در جهت کاهش آسیب حرکت کرد.

**چالش مراجعه نکردن زوج ها برای حل همسرآزاری
این استاد دانشگاه ، مسائل روانپزشکی درمان نشده ، عدم آگاهی زوج ها و ناتوانی در حل مسائل زناشویی را از جمله عوامل سبب ساز خشونت خانگی برشمرد و گفت: یکی از مهم ترین چالش های مداخلات روانشناختی در همسرآزاری این است که زوج های ایرانی ممکن است مشاوره را دنبال نکنند.
قهاری افزود: افراد خودشیفته و دارای اختلال شخصیتی ممکن است نیازی به مشاوره و تغییر رفتار احساس نکنند که این مساله می تواند چرخه خشونت خانگی را فعال نگاه دارد.
وی یادآور شد: خشونت خانگی از غفلت و خشونت کلامی آغاز می شود و به خشونت جسمی می رسد.
قهاری اضافه کرد: در پیشگیری اولیه از خشونت خانگی می توانیم کاری کنیم که خشونت خانگی در ایران اتفاق نیفتد و پیشگیری ثانویه نیز به غربالگری قربانیان و مرتکبین خشونت خانگی می پردازد.

**افسردگی شایع ترین پیامد خشونت خانگی است
استاد دانشکده علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اجرای طرح مداخلات زودهنگام همسرآزاری در نظام مراقبت بهداشتی ، گفت: افسردگی شایع ترین نشانه و پیامد خشونت خانگی است.
قهاری اظهارکرد: برخی ویژگی های شخصیتی مانند شخصیت وابسته ، پرخاشگر و منفعل نیز می تواند زنان را در معرض خشونت خانگی قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: در سال های اخیر مطالعاتی روی تکنیک های معنوی برای پیشگیری از خشونت خانگی ، انجام شده تا افراد براساس آن بتوانند ببخشند؛ بخشش به قربانیان کمک می کند از معرض خشونت خانگی بیرون بیایند.

**برخی زنان، خشونت خانگی را دامن می زنند
استاد دانشکده علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: به ندرت مرتکبان خشونت خانگی برای مشاوره مراجعه می کنند ؛ گاهی قربانیان خشونت با ناآگاهی ، خشونت را دامن می زنند و لازم است که سهم قربانی در خشونت برای آنان مشخص شود.
قهاری گفت: انتظار داریم فراونی و شدت خشونت خانگی برای زوج هایی که برای خشونت درمانی مراجعه می کنند، کاهش یابد.
وی تصریح کرد: خشونت خانگی ، چرخه ای است که خشونت ورز آن را در محیط های مختلف جابجا می کند بطورمثال فردی که در محیط کار مورد خشونت قرار می گیرد ، این خشونت را وقتی به خانه می رسد، جابجا می کند و همسر نیز این خشونت را علیه کودکان ، اعمال می کند.
به گفته وی، خشونت های انفعالی نادیده گرفته می شود به آن معنا که با خشونت فعال مانند کتک زدن مواجه هستیم اما خشونت های انفعالی مانند قهر کردن دیده نمی شود.
اجتمام**9185**1776
خبرنگار: سادات حسینی خواه ** انتشار: لیلا خطیب زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۳۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به برگزاری ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران، گفت: کودک یا نوجوانی که بخش عمده‌ای از تربیتش در بستر نهاد خانواده رخ می‌دهد پس از وقوع طلاق، از این نعمت بی‌بهره می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در همین راستا، اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی» را از تکالیف دولت می‌داند.

وی با بیان اینکه کودکان طلاق به دلیل حق قانونی والدین برای ملاقات با فرزند، به جهت اختلاف‌ها و تعارض بین والدین در معرض آسیب قرار دارند، بیان داشت: این دسته از والدین مجبور به ملاقات و تبادل فرزند خود در مراکز انتظامی بوده‌اند که فضای کلانتری‌ها با توجه به حضور متهمان و مجرمان و وجود انواع آسیب‌های اجتماعی، محل مناسبی برای این ملاقات و نظم بخشی به روابط زوجین پس از طلاق نیست. 

وی در این رابطه گفت: در همین راستا تعداد ۱۸ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات فرزندان در تهران راه‌اندازی و مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات بین فرزندان طلاق با والدین در این مراکز انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • هشدار تشکیلات خودگردان درباره پیامدهای حمله صهیونیست‌ها به رفح
  • السنوار شطرنج باز قهاری است/ هر بار ما را غافلگیر می‌کند
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • تداوم شکست‌ناپذیری تیم آلونسو با فرار از شکست خانگی
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم